Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΚάρτα γραφικών – R9 390 – Αν μπορώ να την συνδέσω με το PSU μου
dataer dataer ρώτησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα, Το PSU μου είναι: http://archive.benchmarkreviews.com/index.php?option=com_content&task=view&id=26&Itemid=1&limit=1&limitstart=1 - Σκοπεύω να αγοράσω την Sapphire R9 390 Nitro. Όπως το βλέπω δεν υποστηρίζεται σε pins από το PSU μου, η ερώτηση μου είναι αν χρησιμοποιήσω κάποιο μετατροπεα όπως πχ εδώ: Goobay-Power-cable-PCIe-6Pin-to-8Pin-93635.html θα μπορώ να χρησιμοποιήσω την κάρτα στο 100% της ή θα παίζει στο 80% πχ; Καταλαβαίνω πως ιδανικά καλύτερα να αλλάξω και PSU αλλά είμαι σε σφιχτό budget αυτή την στιγμή.

5 Απαντήσεις

Stavros Mast απάντησε πριν 8 έτη

[Τεχνικά ανακριβής απάντηση + Μόνο οι συντελεστές του PCsteps απαντούν σε ερωτήσεις για αγορές]

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

@Stavros Mast, δεν λειτουργεί με αυτό τον τρόπο το 80% Efficiency, σε παρακαλώ μην διαδίδεις ανακρίβειες. Δες εδώ πώς λειτουργεί το Efficiency στα τροφοδοτικά. Επίσης σου έχω αναφέρει επανειλημμένως να μην απαντάς σε ερωτήσεις για αγορές και με αγνοείς. Ο λογαριασμός σου θα είναι banned για 10 ημέρες από τις ερωτήσεις.

@dataer dataer Το τροφοδοτικό σου είναι από εντελώς άγνωστη μάρκα, κάτι που πρέπει γενικά να αποφεύγουμε στα τροφοδοτικά. Επίσης, τα καλά τροφοδοτικά των 730w κοστίζουν πάνω από 110 ευρώ. Δεν ξέρω πόσο αγόρασες το συγκεκριμένο, γιατί δεν το βλέπω να πωλείται πουθενά, αν όμως το πήρες σε τιμή κάτω από 80 ευρώ σημαίνει πως ανήκει στα φτηνιάρικα τροφοδοτικά, τύπου Deer ή MS-Tech που είναι για πέταμα.

Επειδή η R9 390 είναι κάρτα γραφικών που έχει υψηλές απαιτήσεις σε ρεύμα, δεν συνιστώ με κανένα τρόπο αυτό το συνδυασμό. Καλύτερα είναι να πάρεις ένα καλό τροφοδοτικό και μια μικρότερη κάρτα γραφικών, παρά να ρισκάρεις να αρχίσουν να καίγονται πράγματα στον υπολογιστή σου λόγω ανεπαρκούς τροφοδοτικού.

dataer dataer απάντησε πριν 8 έτη

Καλημέρα και σε ευχαριστώ για την απάντηση. Η μάρκα του PSU όταν αγοράστηκε ήταν από τα πολύ καλά PSU της αγοράς τότε. Πλέον έχει σταματήσει να βγάζει αλλά τότε ήταν από τις πολύ καλές επιλογές. Τεσπά εγώ κυρίως ρώτησα αν γνωρίζεις σχετικά με τους convertors, αν χρησιμοποιήσω ένα 6πινο σε 8πίνο αν θα έχω 100% απόδοση της κάρτας ή επειδή έχω βάλει convertor δεν θα δουλέψει 100% η κάρτα.
Σχετικά με το PSU έχω ρωτήσει την ίδια την Sapphire και έχει απαντήσει πως δεν θα υπάρχει πρόβλημα.
Σε ευχαριστώ πάντως για το χρόνο σου

dataer dataer απάντησε πριν 8 έτη

H Sapphire απάντησε σήμερα πως δεν υπάρχει μείωση στην απόδοση και πρότεινε να αγοράσω κάτι σαν αυτό το cable: http://www.lelong.com.my/2x-4-pin-molex-to-8-pin-pci-express-cable-amd-nvidia-taktau44-145851962-2014-03-Sale-P.htm 
Επειδή με τα Hardware δεν τα πάω καλά, μια επιπλέον ερώτηση: Βλέποντας το παραπάνω PSU, πρέπει να πάρω στην ουσία 2 τέτοια cables για να συνδέσω το PSU με την κάρτα; Ώστε να το παραγγείλω και αυτό μαζί

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Θα πρέπει να συνδέσεις και τα 8Pin και τα 6pin. Πάντως αν το τροφοδοτικό σου είναι παλιό, υπάρχει πιθανότητα να μην σηκώσει την κάρτα.