Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚάτι συμβαίνει με το laptop.
Γιώργος Καραγιάννης ρώτησε πριν 10 έτη

Έχω ένα προβληματάκι με ένα laptop ενός φίλου μου. Καθώς ανοίγει πριν εμφανιστεί το το logo των windows, ξέρετε που λέει εκκίνηση των windows, κάνει έναν ήχο για κάνα 20 δευτερόλεπτα και μετά συνεχίζει. O ήχος είναι ένα πράγμα σαν τσιρίδα να το πω κάτι τέτοιο, ένα μπι-μπι-μπι-μπι, δεν ξέρω πως να το περιγράψω. Μπορείτε να το ακούσετε εδώ http://vocaroo.com/i/s1UE5SG1poxO (ανοίξτε δυνατά την φωνή σας, γιατί δεν έχει μεγάλη ένταση). Τι μπορεί να φταίει; Είναι το Aspire 5742 με μοντέλο PEW71 με λειτουργικό windows 7.

4 Απαντήσεις

gewrgios pappas απάντησε πριν 10 έτη

τα beep codes πανω στο post ,διαφοροποιούνται αναλογα με τη μάρκα bios που έχεις..πρεπει λοιπόν να μας πεις τι bios εχεις..το μονο ευκολο που δοκιμάσεις είναι να παιξεις με τις ram.δηλαδη ξεκινα το pc σου με μια ραμ σε ένα συγκεκριμένο slot ,αμα συνεχίσει τον ηχο αυτο,βάλε την ίδια ραμ σε διαφορετικό slot,αμα συνεχίσει ,δοκίμασε με άλλη ram (αμα έχεις).

Γιώργος Καραγιάννης απάντησε πριν 10 έτη

Είναι το Aspire 5742G.
Πήγα στο msinfo32 και έλεγε
Έκδοση BIOS/Ημερομηνία : Acer v1.10,, 18/11/2010
Έκδοση SMBIOS : 2.6

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Τα beep σίγουρα δείχνουν κάποιο hardware πρόβλημα. Εφόσον πρόκειται για laptop, το μόνο που μπορείς να δοκιμάσεις είναι η RAM, όπως πρότεινε ο Γιώργος Παππάς.

Αν δεν φταίει η RAM, θα πρέπει να το πας σε εξουσιοδοτημένο service, δεν υπάρχει τίποτα άλλο που να μπορείς να κάνεις.

Γιώργος Καραγιάννης απάντησε πριν 10 έτη

Ναι, το ξανά άνοιξα και "έπαιξα" με τις RAM, αλλά τίποτα. Έβαζα, έβγαζε, τις δοκίμαζα μία-μία, αλλά αυτό το μπιπ πάλι γινότανε.
Και τελικά έφτασα στο συμπέρασμα ότι φταίει το πληκτρολόγιο, γιατί όταν το έβγαλα και άνοιξα το laptop, το μπιπ δεν γινότανε και για να ξανά δοκιμάσω, το έκλεισα και το ξανά άνοιξα και πάλι δεν γινότανε το μπιπ. Άρα φταίει το πληκτρολόγιο.