Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚαθαρή εγκατάσταση χωρίς τα προγράμματα του κατασκευαστή (ASUS) γίνεται;
Manos Rantis ρώτησε πριν 10 έτη

Συγχαρητήρια για τη δουλειά που κάνετε, τον κατανοητό τρόπο που γράφετε, καθιστώντας προσιτά και σε "παππούδες" (περίπου 55), τεχνολογικά ζητήματα και θέματα χειρισμού.
Έχω ένα laptop ASUS X53SJ με ελληνικά Windows 7 Home Premium 64.
1) Θέλω να κάνω format αλλά δεν θέλω όλα εκείνα τα προγράμματα που είναι εγκατεστημένα από την ASUS, τα οποία έτσι κι αλλιώς δεν τα χρησιμοποιώ καθόλου.
2) Αν ξαναφτιάξω τώρα recovery disks ( με το service pack 1) θα εγκατασταθεί κι αυτό, ή θα χρειαστεί να εγκαταστήσω ξανά όλα τα updates απ' την αρχή;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συνεχίστε στην ίδια "ρότα"
Μάνος Ράντης

2 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Καλημέρα Μάνο

Αν αναφέρεσαι στα recovery disks που φτιάχνουν τα ίδια τα Windows, σκοπός τους δεν είναι να επανεγκαταστήσουν το λειτουργικό σύστημα, αλλά να το επιδιορθώσουν σε περίπτωση που έχει πάθει τόση ζημιά που δεν ξεκινάει καν.

Παράλληλα, αν η Asus σου έχει δώσει recovery disks, θα επανεγκαταστήσουν μεν τα Windows, αλλά με όλα αυτά τα προγράμματα-σαβούρα για τα οποία κυριολεκτικά κανείς δεν ενδιαφέρεται (crapware, αγγλιστί).

Συνεπώς, για να κάνεις format και να ξεμπερδέψεις και με τη σαβούρα χρειάζεσαι ένα DVD εγκατάστασης των Windows.

Έχοντας ένα DVD εγκατάστασης, υπάρχει τρόπος να ενσωματώσεις και το service pack 1 και πολλά από τα διαθέσιμα updates της Microsoft, για να έχεις μία όσο το δυνατόν πιο πλήρη εγκατάσταση από την αρχή. Είναι όμως μια διαδικασία που χρειάζεται αρκετά βήματα, σύντομα θα γράψω ένα άρθρο που να την περιγράφει αναλυτικά.

Αν δεν έχεις DVD εγκατάστασης, μην ανησυχείς. Μπορείς να δανειστείς το DVD από κάποιο φίλο σου, και εφ' όσον χρησιμοποιήσεις το serial number που βρίσκεται κάτω από το δικό σου Laptop κατά την εγκατάσταση, θα είσαι 100% νόμιμος. Απλά, θα πρέπει να προσέξεις ο φίλος σου να έχει ακριβώς την ίδια έκδοση των Windows που είχες κι εσύ, πχ Ελληνικά Home Premium Service Pack 1, ή όποια άλλη.

Manos Rantis απάντησε πριν 10 έτη

Σ' ευχαριστώ πολύ. Θα είμαι στην αναμονή για το άρθρο που αναφέρεις και σε αναζήτηση του DVD των Windows. όταν "έλθει η ώρα" θα σε ξαναρωτήσω.
Καλή συνέχεια.