Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΔιάφοραΚαθαρισμος μηχανικου πληκτρολογιου
Βασίλης Αστήθας ρώτησε πριν 3 έτη

Καλησπερα,
Πριν λιγο καιρο ειχα ενα ατυχημα, μου επεσε μια ποσοτητα αναψυκτικου πανω στο μηχανικο μου πληκτρολογιο με αποτελεσμα καποια πληκτρα λογο της ζαχαρης να κολλανε στο πατημα η ακομα και να μην επαναφερονται. Τα καθαρισα με μια μπατονετα και λιγο νερακι περιμετρικα των διακοπτων αλλα ακομα δεν εχει βελτιωθει η κατασταση. Υπαρχει καποιος αλλος τροπος καθαρισμου πιο αποδοτικος; Ισως με καποιο σπρευ καθαρισμου επαφων η καποιο αλλο καθαριστικο; 
Ευχαριστω.

3 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα Βασίλη

Mπρείς να ρίξεις μια ματιά εδώ.

Μπορείς να δοκιμάσει με μια μπατονέτα να το καθαρίσεις με διάλειμμα νερού και πολύ μικρή ποσόστηα καθαρού οινοπνεύματος.

Προσοχή μη βάλεις μεγάλη ποσότητα οικοπνεύματος, γιατί μπορεί να ξεβάψεις το πλαστικό. Επίσης, προσοχή μη ρίξεις νερό σε κάποιο κύκλωμα.

Βασίλης Αστήθας απάντησε πριν 3 έτη

Γιωργο σε ευχαριστω,
Δυστηχως το προβλημα δεν ειναι εξωτερικα αλλα εσωτερικα των διακοπτων.
Οπως ειδα και στο βιντεο, απο την σελιδα που μου εδειξες, καθαριζει τους διακοπτες ριχνοντας μια μικρη ποσοτητα αντισηπτικου εσωτερικα (μεσα στο κυκλωμα). Αυτη η μεθοδος ειναι ασφαλης ή μπορει να προκαλεσει καποια ζημια;
Μιλαω παντα με αποσυνδεδεμενη την συσκευη απο το ρευμα και εφοσον εχει στεγνωσει παρα πολυ καλα.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Δεν είμαι σίγουρος αν το αντισηπτικό προκαλεί κάποιο θέμα στα κυκλώματα.

Η ισοπροπυλική αλκοόλη δεν προκαλεί σίγουρα πρόβλημα (αν την αφήσεις να στεγνώσει), απλά μπορεί να βλάψει το πλαστικό. Από την άλλη, αν την αναμείξεις με νερό, το νερό μπορεί να βλάψει τα κυκλώματα.

Οπότε, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ισοπροπυλική αλκοόλη, αλλά πρέπει να μην ακουμπήσεις τα πλαστικά.