Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: WindowsΚαθυστέρηση στο bootάρισμα των Windows 8.1
Jean Doumpier ρώτησε πριν 8 έτη

Καλημέρα σας. Εδώ και 2 ημέρες παρατηρώ μια μαύρη οθόνη λίγων δευτερολέπτων (όπου άν κουνήσω το ποντίκι φαίνεται ο κέρσορας) μεταξύ του logo της HP και του login των Windows 8.1 . Μέχρι τώρα το bootάρισμά μου ήταν ταχύτατο και μεσολαβούσε 1s ενώ τώρα μιλάμε για 5-6 seconds. Είναι κάποια ρύθμιση που μπορώ να κάνω για να βρω τί άλλαξε; Είχε μεσολαβήσει και σβήσιμο οθόνης σε εκείνο το σημείο χθες, αλλά αυτό λύθηκε όταν άλλαξα τους drivers της gpu, και τώρα έχω μόνο μαύρη οθόνη με κέρσορα όπως έγραψα (αλλά όχι σβηστή).Απεγκατέστησα 1-2 προγράμματα που είχα εγκαταστήσει σε εκείνο το διάστημα που συνέβη η αλλαγή, δοκίμασα και boot χωρίς καμία usb (ποντίκι,πληκτρολόγιο κτλ) κουμπωμένη επάνω-μέχρι και το καλώδιο του ethernet έβγαλα για σιγουριά,αλλά τίποτα. Ο δίσκος μου πάντως ελέγχθηκε και είναι μια χαρά, δεν έχω κανένα πρόβλημα απολύτως εντός των Windows.  Εν τω μεταξύ μόλις κάνω login και μετά τα προγράμματα φορτώνονται σφαίρα. Άν υπάρχουν κάποιες πιθανές λύσεις, θα με βοηθούσατε πολύ με τη συμβουλή σας. Ευχαριστώ.

4 Απαντήσεις

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Κάνε επαναφορά του υπολογιστή σου σε προηγούμενο χρονικό σημείο που δεν παρουσίαζε αυτή την καθυστέρηση που αναφέρεις, μιας και δεν μου φαίνεται να έχεις κάποιο πρόβλημα.

Jean Doumpier απάντησε πριν 8 έτη

Προσπάθησα να κάνω επαναφορά, αλλά απέτυχε...Είχε 1-2 σημεία διαθέσιμα μόνο, τα οποία απέτυχαν. Εγώ (κακώς) δεν είχα δημιουργήσει στο παρελθόν άλλα σημεία επαναφοράς και τώρα δεν είχα ώστε να ''γυρίσω'' σε αυτά.
1ον.Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος επαναφοράς σε προηγούμενη κατάσταση χωρίς να χαθούν προγράμματα και αρχεία;
2ον.Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που μου δείχνει αν είναι όλα καλά στην αρχική φάση του boot του υπολογιστή ή όχι;
Ευχαριστώ.

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Δοκίμασε να κάνεις boot σε safe mode και δες αν κάνει το ίδιο, μετά κάνε έναν έλεγχο για ιούς και επανεγκατάσταση τους drivers της κάρτας γραφικών.
Από την στιγμή που κάνει boot δεν υπάρχει πρόβλημα εκεί, μάλλον κάτι που εγκατέστησες ευθύνεται.

Jean Doumpier απάντησε πριν 8 έτη

Έκανα boot σε safe & κάνει το ίδιο...Εψαξα για ιούς,και το malw-antimal. βρήκε μονο ένα roboot64.exe σαν ιό, & το διέγραψε. Τα έχω δοκιμάσει σχεδόν όλα. Θα το συνηθισω,τι να καβω... Εκτός αν δεν εγκαταστάθηκε καλά κάνα update των windows...Ποιος ξέρει!