Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Αγορά ΥπολογιστήΚαινουργιο pc κομματι κομματι για gaming. Καλο και οικονομικο γινεται?
Nikos Skr ρώτησε πριν 8 έτη

Καλησπερα σας!!!
 Εδω και καποιες μερες εχω μπει στο τρυπακι να αλλαξω το γερασμενο μου pc και να παρω ενα καινουργιο. Σκεφτομαι κομματι κομματι γιατι θα μου βγει πιο φθηνα. Σαν ανωτερο οριο με πολυ ζορι βαζω τα 700 ευρω τα οποια θελω να τα φτασω στην αναγκη. Για αρχη να πω πως εχω ενα pc 10ετιας το οποιο φοραει επεξεργαστη intel core 2 duo 2.18GHz με 2gb ram και καρτα γραφικων Nvidia geforce 9500GT η οποια με εχει σωσει. Οποτε παμε για κατι καλυτερο.
 Αυτες τις μερες εχω ψαξει αρκετα, εχω κανει συνδιασμους οποτε ειμαι ετοιμος να με συμβουλεψετε και να με παροτρυνετε σε κατι φθηνο και καλο και να μου δωσετε και εναλλακτικες εαν υπαρχουν. Το pc το θελω κυριως για gaming οχι υπερβολες τυπου skyrim αλλα να παιζω ανετα τα παιχνιδακια μου.
 Πρωτα απολα η στεγη. Το ερωτημα ειναι να κρατησω το ειδη υπαρχων κουτι ή να το αλλαξω? Ειναι γυρω γυρω αλλουμηνενιο και στο πορτακι που ανοιγει (οταν θελουμε να βαλουμε το χερακι μας στα σωθηκα του) εχει πλαστικο τζαμακι. Αν το αλλαξω θα στραφω σε σχετικα την πιο φθηνη λυση.
 Παμε στα δυσκολα τωρα. Επεξεργαστης. Κλεινω στην Intel για αρχη. Σκεφτομαι Intel Core i5 4460 3.20GHz 6Mb. Τον εχω βρει στα 205 ευρω. Το ερωτημα εδω ειναι τις διαφορες του με τους υπολλοιπους i5, οχι ολες αλλα τι τον κανει ιδανικο ή μη και διαφορετικο σε σχεση με τους αλλους. Εμενα μου φαινεται αξιοπρεπης και προσιτος εχοντας κοιταξει τα χαρακτηριστικα του. Προτιμω i5 απο i3 αλλα εσεις προτεινετε κατι αλλο ενδεχομενος καλυτερο ειτε σε intel ειτε και σε AMD που ειναι πιο φθηνοι?
 Motherboard. Κατεληξα στην MSI B85M E45. Ο λογος ειναι γιατι προτιμω 4 slots για τις Ram ωστε να υπαρχει περιθωριο προσθεσης στο μελλον και επισης ειναι συμβατος με τον i5. Σωστα σκεφτομαι ή λαθος? Εδω υπαρχει κατι πιο οικονομικο απο αυτην που ειναι στα 73.50 ευρω?
 Για Ram φυσικα μιλαμε για DDR3 8gb. Κλεινω σε kingston λογω τιμης. Δεν πιστευω να υπαρχει καποιο θεμα συμβατοτητας με την μητρικη???
 Καρτα γραφικων. Αλλο ενα κομματι δυσκολο. Αν και ειχα καταληξει στην Palit GTX 960 OC των 2gb σημερα αρχισα να ψαχνω για κατι εξισου καλο αλλα πιο φθηνο. Για παραδειγμα η MSI GT740 των 2Gb μου φαινεται καλη αλλα η χαμηλη τιμης με φοβιζει μηπως και δεν αξιζει. Αλλη μια καρτα που ειδα σημερα ειναι η sapphire R7 240 ή 250 των 2gb και 4gb αντιστοιχα. 104 ευρω η πρωτη 108 η δευτερη. Αξιζουν ομως? Και "κουμπωνουν" με intel επεξεργαστη?
 Σκληρος δισκος. Λεω να παρω εναν SSD 120Gb. Ελεγα να κρατησω τον ειδη υπαρχων δισκο σαν δευτερο ο οποιος βεβαια ειναι λιγο παλιος. 500Gb μεν αλλα δεν νομιζω οτι ειναι SATA II και δεν πρεπει να εχει και 7200Rpm. Δεν θυμαμαι που πας και το βλεπεις αυτο. Ωστοσο αξιζει για βοηθητικος? Ή καλυτερα να παρω κατι καινουργιο?
 Τελος για τροφοδοτικο με αυτα που ζηταει τι προτεινετε στα Watt. Πανω ή κατω απο 600W? Και αν κατω απο 600W ποσο αθορυβα ειναι τα σχετικα πιο φθηνα?
 Με τις αρχικες μου επιλογες φτιαχνω ενα συστημα περιπου 650 ευρω. Υπαρχει περιπτωση να πεσουμε στα 600ευρω με αυτα που ζηταω ως προς την δυναμη του pc?
Συγνωμη αν σας κουρασε το μεγαλο κειμενο ή αν εχουν δοθει παρομοιες απαντησεις σε αναλογες ερωτησεις. Ευχαριστω!
 

4 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα Νίκο,

Δεν υπάρχει λόγος να αλλάξεις το κουτί που έχεις ήδη, εφόσον σε ικανοποιεί και δεν έχει προβλήματα, πχ να τρίζει.

Τα 700 ευρώ είναι λίγα για να βάλεις i5 επεξεργαστή, θα αναγκαστείς να κόψεις από την κάρτα γραφικών, και αυτό δεν είναι σωστή τακτική σε gaming υπολογιστή.

Μην βάλεις μητρική με φτηνιάρικα chipset όπως H81 και B85. Βάλε τουλάχιστον με H97.

Μην πάρεις κάρτα γραφικών δύο γενιές πίσω, η οποία δεν θα έχει υποστήριξη για το DirectX 12. Οι R7 240 και R7 250 είναι ασύγκριτα χαμηλότερες κάρτες γραφικών, και θα δυσκολευτούν και οι δύο σε σύγχρονα παιχνίδια. Το ιδανικό είναι η κάρτα γραφικών να κοστίζει περίπου το διπλάσιο από τον επεξεργαστή.

Ο SSD είναι πεταμένα λεφτά σε αυτή την κατηγορία τιμής. Τα χρήματα που θα έδινες για SSD θα πιάσουν πολύ περισσότερο τόπο στην κάρτα γραφικών.

Δες το PSU Calculator για να δεις πόσα Watt χρειάζεσαι. Είναι σχεδόν απίθανο πάντως να χρειαστείς πάνω από 500w. Ποτέ μην πάρεις φτηνιάρικο τροφοδοτικό, είναι θέμα χρόνου να σου κάψει την κάρτα γραφικών, μπορεί και το δίσκο.

Δες τη σύνθεση των 750 ευρώ στον οδηγό αγοράς υπολογιστή. Χωρίς το κουτί, το σκληρό δίσκο, και το DVD-R που λογικά έχεις βγαίνει κάτω από τα 650 ευρώ και θα σε καλύψει πλήρως.

Nikos Skr απάντησε πριν 8 έτη

Σευχαριστω παρα πολυ για την ανταποκριση. Ωραια τα λες. Μονο μια απορια εχω. Τον ειδη υπαρχων σκληρο δισκο 500gb WD Sata II τον κραταω? Ακομα και αν ειναι λιγοτερο απο 7200Rpm?

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Το ότι είναι SATA II δεν σημαίνει τίποτα, κανένας HDD δεν ξεπερνάει το bandwidth του SATA II. Και γενικά οι HDD είναι αργοί, είτε στις 7200 στροφές είτε στις 5400.

Εφόσον σκληρό δίσκο μπορείς να αλλάξεις όποτε θέλεις, θα σου έλεγα δες πώς πάει το σύστημα με αυτόν, και αν νιώθεις πως δεν τραβάει, παίρνεις τον επόμενο μήνα ένα δίσκο.

Nikos Skr απάντησε πριν 8 έτη

Μαλιστα. Εχεις δικιο σαυτο φιλε μου. Σευχαριστω παρα πολυ!!!