Helena Karra ρώτησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα σας, ενδιαφέρομαι να αγορασω ένα κινητο πάνω-κάτω να κοστίζει 200€ ,να έχει όσο δυνατόν γίνεται καλυτερη καμερα (ανάλυση γιατι τα megapixels όπως ξέρουμε δεν λένε κάτι για την ποιότητα της φωτογραφίας) και τα γνωστα να μην κολλάει, καλο επεξεργαστή κλπ γενικα οσο μπορεί με αυτα τα λεφτα να γινει καλη αγορα στο συνολο..Σκεφτομαι να παρω καποιο xiaomi γιατι διαβάζω καλές κρητικές αλλά φοβάμαι μην πέσω έξω στην καμερα..Επίσης διάβασα ότι η Xiaomi ανταγωνίζεται με λιγότερα λεφτά μοντέλα ακριβότερα Samsung ακόμη και IPhone... ισχύει κάτι τετοιο?Επειδή δεν αγοράζω κάθε χρόνο καινούριο θέλω κάτι να μην είναι της πλακας και καλουτσικη καμερα...και εκτός Xiaomi υπάρχουν αλλά κινέζικα πουν να είναι καλών προδιαγραφών? Ας ειναι μοντελο και 2015-16 αλλα δεν ξέρω κατά πόσο θα ειναι + στην ποιοτητα λετουργεια και αναβαθμίσεις λογισμικού (android) αλλά αν θα μπορούσα να βρω ένα κινητο Π.χ του 2015 και να κάνε τότε 250+ δεν θα ήταν άσχημα αν είχε πέσει η τιμή του και δεν υστερουσε σε ποιότητα με τα φετινά μοντέλα η αν ήταν και καλύτερο εν σύγκριση με τωρινό των διακοσίων. ..Αλλά εσείς τα ξέρετε καλύτερα αυτά...Ευχαριστώ 😊 (σκέφτομαι για κινέζικο αλλά δεν αποκλείω και τα αλλα π.χ Samsung κλπ)

12 Απαντήσεις

Helena Karra απάντησε πριν 7 έτη

Καμία βοήθεια? ..έχω "τρελαθει" Υπάρχουν τόσα πολλά στην τιμή που θέλω που έχω μπερδευτεί...ας μην είναι κινέζικο ούτε απαραίτητΑ Samsung ... Πείτε καμία ιδέα :p

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα Έλενα,
Στα 200 ευρώ είναι πολύ δύσκολο να βρεις καλή κάμερα. Η κάμερα είναι συχνά το πρώτο που φεύγει όταν μια εταιρεία θέλει να βγάλει ένα φθηνότερο μοντέλο.
Για παράδειγμα, το ακριβό Huawei P9, έχει μία από τις καλύτερες κάμερες για κινητό. Όμως το φθηνότερο Huawei P9 Lite έχει σημαντικά χειρότερη κάμερα.
Στα χρήματα που κινείσαι, το Motorola Moto G4 έχει καλή κάμερα.

Helena Karra απάντησε πριν 7 έτη

Βασικά εννοείται πως ξέρω ότι δεν θα βρω την τέλεια καμερα...εννοώ μια καλή σε αυτά τα λεφτά επειδή δεν ξερω πως μπορώ να καταλαβω τι τραβάει η κάθε καμερα χωρίς να τη δοκιμάσω..Αλλά δεν έχετε κατά νου; κάποια που τα λένε " value for money" ?😛

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Μόνο από reviews μπορεί να προκύψει η ποιότητα της κάμερας. Το Techradar είναι αξιόπιστο site, και εφόσον αναφέρει "Great camera" για το Moto G4, για εμάς είναι αρκετό.

Helena Karra απάντησε πριν 7 έτη

Κατάλαβα..αν δεν μπορείτε να μου πειτε και κάποιο ακόμη καλώς ευχαριστω ..θέλω Ναι μεν κάμερα αλλά δεν είναι μόνο αυτό γενικά και σαν κινητο...τόσα μοντελα υπάρχουν 😜 σαν δευτερη επιλογη πιο θα βάζετε σαν "καλυτερο " κινητο εως 220€ όσο γίνεται στα πάντα του..

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Αν είναι για αγορά αποκλειστικά από Ελλάδα, αυτό είναι η περίπτωση παλαιότερης συσκευής που έχει πέσει η τιμή της, που ανέφερες αρχικά. Αν δεν σε ενοχλεί που έχει παλαιότερο Android, είναι καλή επιλογή, αν και δεν αποκλείεται η Huawei να κυκλοφόρησε αναβάθμιση τουλάχιστον στην επόμενη έκδοση.
Για κάτι αρκετά πιο καινούριο, το Samsung Galaxy J7 είναι επίσης πολύ καλή επιλογή, αν και με λιγότερη RAM (2GB).
Βέβαια, σε αγορές από Κίνα υπάρχουν σημαντικά καλύτερες δυνατότητες σε αυτά τα χρήματα. Το Xiaomi Mi A1 είναι σημαντικά ανώτερο, και μαζί με τα μεταφορικά Priority Line (που αποφεύγει 100% τις χρεώσεις τελωνείου) βγαίνει στα 225 ευρώ περίπου. 

Helena Karra απάντησε πριν 7 έτη

Στα xiomi δεν το πολύ σκέφτομαι τελικα γιατί άκουσα ότι μπορεί να έχει μια πολύ χειρότερη καμερα εν σύγκριση με άλλα στα ίδια λεφτά...Σας Ευχαριστώ πάντως για το χρόνο σας..Αν θα μπορούσατε να μου πείτε και κάποια εως 300 γιατι πέρασε απ το μυαλό μου να παρω κάτι σε καλύτερη ποιότητα αλλά μεταχειρισμένο από μαγαζί για πιο φθηνα.εσείς τι λέτε; by the way τα κινεζικά θα έχουν Ελληνικό μενού?😜

Helena Karra απάντησε πριν 7 έτη

Επίσης βλέπω πολλούς τύπους Xiaomi , εσείς πιο νομίζετε σαν σύνολο εως 32gb με λίγο Καλή καμερα?

Helena Karra απάντησε πριν 7 έτη

Ψάχνω κ ολας να βρω το Xiaomi redmi 4 Pro...και δεν το πολύ βρίσκω. ,,το χουν αποσύρει εδώ?

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Τα ελληνικά είναι ενσωματωμένα στο Android, οποιαδήποτε συσκευή μπορεί να έχει ελληνικό μενού.
Το Xiaomi redmi 4 Pro δεν φαίνεται να πωλείται ούτε σε Ελλάδα ούτε σε εξωτερικό, πιθανώς να έχει καταργηθεί.
Σου έχουμε δώσει ήδη πολλές επιλογές, και με αποδείξεις όσον αφορά την ποιότητα της κάμερας. Ειλικρινά δεν υπάρχει λόγος να το ψάχνεις περισσότερο.
Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι υπάρχει διαθέσιμο σε μεταχειρισμένο και σε τι τιμές.

Helena Karra απάντησε πριν 7 έτη

Μα δεν με ενδιαφέρει μόνο η κάμερα λίγο ελάχιστο τσικ απ τα αλλα χαρακτηριστικά. .Τέλος πάντων...Σκέφτομαι για το p9 lite τελικά...και εδώ έχω μπερδευτεί. ..βλέπω ότι υπάρχει p9 lite 2017 , αλλά όταν μπαίνω στα μαγαζιά που το πουλάνε λέει p8 (οκτώ) lite 2017... υπαρχουν και p8 και p9 17; Αν υπαρχουν τωρα 2 κοντελα του p9 κ p8  lite 2017 και το p9 lite(2016)  πιο θα τρέχει καλύτερα απ'τα  3 και αμέσως μετά πιο έχει την καλύτερη κάμερα ? Και κατι τελευταίο 😊 Επειδή είμαι άσχετη από τζάμια προστασίας οθόνης από πτώση μπορειτε να μου πείτε μια 2 μάρκες που έχουν Καλή ποιότητα ?

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Χωρίς να έχουμε δοκιμάσει τα κινητά, δεν μπορούμε να σου πούμε ούτε ποιο τρέχει καλύτερα ούτε ποιο έχει καλύτερη κάμερα. Και δεν έχει νόημα ακόμα και να ψάξεις για κριτικές από διαφορετικά site, θα πρέπει να βρεις ένα site που να έχει δοκιμάσει όλα τα ίδια κινητά, που θα έχουν μία συγκεκριμένη μεθοδολογία.
Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσεις πως δεν αγοράζεις αυτοκίνητο. Ένα κινητό των 200ων ευρώ είναι. Τα περισσότερα κινητά σε αυτή την κατηγορία τιμής έχουν πάνω-κάτω την ίδια απόδοση και πάνω-κάτω την ίδια κάμερα. Δεν υπάρχει η παραμικρή περίπτωση να βρεις κινητό που να είναι πάνω από 10% καλύτερο από τα άλλα κινητά στην ίδια κατηγορία τιμής, απλά δεν γίνεται. Και μια διαφορά του 10% δεν είναι καν αισθητή, με κανένα τρόπο.
Επειδή λοιπόν σε βλέπω πολύ αναποφάσιστη, ειλικρινά, διάλεξε ένα οποιοδήποτε κινητό στην τύχη, και θα σε καλύψει 100%.