Helena Karra ρώτησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα....Δεν ξέρω κατά πόσο θα γνωρίζετε για φωτογραφικες....Αλλά θα ήθελα να μάθω ποια χαρακτηριστικά πρέπει να έχει μία camera για να βγάζει καλές φωτο-video σε συναυλίες επι το πλειστον(δηλαδή αυτό με ενδιαφέρει)γιατι για να βγαλεις μία selfie με την παρέα αρκεί και ή πιο μέτρια ανάλυση ενός smartphone...Π.χ βλέπεις βιντεακια...Σε συναυλίες..ο άλλος να είναι μέτρα μακριά απ την σκηνή και με τοσο zoom ή ανάλυση να είναι τέλεια...Τέτοιες κάμερες υπάρχουν μη επαγγελματικες?...Μέχρι το πολύ 200€...?..Εντάξει σε μία λογική βέβαια απόσταση να είσαι απ την σκηνή...Να πατήσεις άντε ×2 zoom και να μην γίνεται χάλια ή ανάλυση...Και αν θα μου προτεινατε κάποια συγκεκριμενα μοντέλα....Ευχαριστώ..

1 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα Έλενα,

Η αλήθεια είναι πως στις συναυλίες, έτσι όπως είναι ο φωτισμός και το όλο περιβάλλον, είναι από τις πιο δύσκολες καταστάσεις για φωτογραφία.

Το πιθανότερο είναι πως δεν αρκεί απλά μια καλή μηχανή, αλλά και προηγμένες γνώσεις φωτογραφίας για χειροκίνητες ρυθμίσεις. Οι αυτόματοι αισθητήρες είναι αμφίβολο αν θα έχουν καλό αποτέλεσμα σε αυτό το περιβάλλον.

Αυτή είναι καλή επιλογή στα χρήματα που κινείσαι, αλλά με τις αυτόματες ρυθμίσεις, ακόμα και μια μηχανή των 1.000ων ευρώ είναι αμφίβολο αν θα βγάλει καλές φωτογραφίες.