Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: WindowsΚαλημερα. Αντιμετωπιζω ενα προβλημα στα windows 10 για πρωτη φορα και δεν ξερω τι να κανω. Απεγκατεστησα μια εφαρμογη αλλα εχει παραμεινει το εικονιδιο της στο system tray. Δεν σβηνει ουτε με delete ουτε κανωντας δεξι κλικ για να εμφανισει καποιο μενου. Τι μου προτεινετε?
2 Απαντήσεις

Χρήστος Δρακάκης απάντησε πριν 2 έτη

Προφανώς δεν έχει απεγκατασταθεί ή δεν έχει απεγκατασταθεί πλήρως ή σωστά. Για να εμφανίζεται στο system tray η εφαρμογή όχι μόνο είναι εγκατεστημένη αλλά και λειτουργεί.
Μπορείς να ανοίξεις το Task Manager και να βρεις ποιά είναι η process. Στο tab Processes την εντοπίζεις και με right click->Properties σου εμφανίζει ποιό είναι το executable και που βρίσκεται. Λογικά πρέπει να υπάρχει ένα menu με όνομα Uninstall ή κάποιο Uninstall.exe στο folder της εφαρμογής. Επίσης κοίταξε και στο Control Panel (δώσε το στο Search ή στο Run στην taskbar), Programs and Features και δες αν υπάρχει στη λίστα, οπότε μπορείς να επιλέξεις right click και Uninstall ή Repair. Τελική λύση να ξανατρέξεις τον Installer και να κάνεις μετά Uninstall. Τα παραπάνω είναι προτιμότερα από οποιοδήποτε manual uninstall γιατί καθαρίζει και τη registry.
Ακόμα, στο Task Manager υπάρχει κι ένα tab με όνομα Startup, όπου μπορείς να καθορίσεις ποιές εφαρμογές ξεκινούν αυτόματα κατά την έναρξη. Μπορείς να την κάνεις disable, οπότε δε θα εμφανίζεται στο system tray, αν και αυτό δε θα απεγκαταστήσει την εφαρμογή.
Καλό θα ήταν όταν τρέχεις τον installer/uninstaller η εφαρμογή να μην τρέχει. Αν δεν υπάρχει τρόπος να τη σταματήσεις από κάποιο μενού (αριστερό ή δεξί click) μπορείς να την κάνεις Kill (End Task) από το Task Manager->Processes.
Αν τα παραπάνω δε λειτουργήσουν υπάρχει ως τελευταία επιλογή το manual uninstall (σβήσιμο των folders της εφαρμογής και καθαρισμός της registry), αλλά δοκίμασε τα παραπάνω πρώτα.

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα Γιώργο, σε ποια εφαρμογή αναφέρεσαι?