giorgos 1979 ρώτησε πριν 5 έτη

Καλησπερα στην ομαδα σας, για αλλη μια φορα θελω την βοηθεια σας... λοιπον υστερα απο την αγορα του κουτιου που πηρα Sharkoon ai7000 ειδα μεγαλη διαφορα στις θερμοκρασιες σε σχεση με το παλιο κουτι raidmax x-force. Ομως στην καρτα γραφικων βλεπω οτι χτυπαει 83 βαθμους θερμοκρασια! Το κουτι εχει 2 μπροστινους εισαγωγης και 1 πισω! Τωρα αυτο που σκεφτομαι και με την δικια σας βοηθεια αν αξιζει... Για αρχη λογω οικονομικων να αντικαταστησω τον 1 μπροστινο 140mm ανεμιστηρα εμποριου που να βαζει πολυ περισσοτερο αερα μεσα στο κουτι και αυτο της Sarkoon να το βαλω επανω σαν εξοδο...( να εχει 2 εξοδους 1 πισω και 1 πανω). Θελω να μου πειτε αν αξιζει αυτο που σκεφτομαι και αν ριξει 3-4 βαθμους την θερμοκρασια της καρτας γραφικων! Και ποιο ανεμιστηρα 140mm μου προτεινεται εσεις... να μπαινει αερας πολυ να εχει στατικη πιεση... αυτο δεν το ξερω και θελω να μου προτεινεται εσεις! (Μπροστα το κουτι εχει φιλτρο) Σας ευχαριστω και παλι! :) 

3 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα Γιώργο και συγνώμη για την καθυστέρηση

Η αλλαγή αυτή σίγουρα θα βελτιώσει το aiflow του κουτιού, αλλά δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι θα ρίξει την θερμοκρασίας της κάρτας γραφικών κατά τόσους βαθμούς.

Πόσο είναι το budget σου για τον ανεμιστήρα; Σε νοιάζει να είναι ιδιαίτερα αθόρυβος ή να έχει κάποια άλλη δυνατότητα (πχ RGB);

giorgos 1979 απάντησε πριν 5 έτη

20-25 ευρω δεν με νοιαζει rgb και τετοια... Ποσο παραπανω θορυβο να κανει? πιο πολυ απο το stock ανεμιστηρακι της fx 6300? οταν παιζω παιγνιδια ετοιμο να πεταξει ειναι!!! απλα καπως να βοηθαγα την καρτα γραφικων... ας πηγαινε το 83 βαθμους 80.. θα βοηθαγε περισσοτερο να αλλαζα την ψυκτρα του επεξεργαστη? δεν ξερω ειλικρινα τι να κανω!!!

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Η ψύκτρα του fx 6300 είναι ιδιαίτερα θορυβώδης. Οι περισσότεροι καλοί ανεμιστήρες θα είναι πιο αθόρυβη από αυτήν.

Με αυτό το budget προτείνω να πας σε Noctua, οι οποίοι θεωρούνται πολύ ποιοτικοί ανεμιστήρες και αρκετά αθόρυβοι.

Αυτό το μοντέλο θα σε καλύψει. Στη μέγιστη ταχύτητα παράγει 26 dB θόρυβο, το οποίο είναι πολύ λίγο. Ένας ψίθυρος είναι περίπου 20 dB.

Επίσης, υποστηρίζει PWM. Οπότε, μπορείς να χαμηλώσεις την ταχύτητα περιστροφής και να μειώσεις ακόμα περισσότερο τον θόρυβο.