Tzi ρώτησε πριν 6 έτη

Καλησπερα, 
Θα ήθελα να μου προτείνετε το καλύτερο κ ελαφρύτερο πρόγραμμα antivirus για windows xp. Πρόκειται για παλιό υπλογιστη...

Ευχαριστώ πολύ 

10 Απαντήσεις

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα.
Δυστυχώς τα Windows XP δεν είναι και ό,τι πιο ασφαλές σε λειτουργικό. Αν οπωσδήποτε θέλεις να τα χρησιμοποιήσεις, το Bitdefender είναι από τις ελαφρύτερες δωρεάν επιλογές.
https://www.pcsteps.gr/493-τα-καλύτερα-δωρεάν-antivirus/
Εναλλακτικά, μπορείς να εγκαταστήσεις κάποια ελαφριά διανομή linux, που θα δώσουν στην ουσία λίγη ακόμα ζωή στο σύστημά σου.
https://www.pcsteps.gr/28537-εγκατάσταση-lubuntu-χαμηλή-ram/

Tzi απάντησε πριν 6 έτη

 Δυστυχώς ο υπολογιστής είναι παλιός και είχαμε κάποια προβλήματα όταν του βάλαμε τα 7.. Οπότε το γυρίσαμε πίσω στα XP.. Anyway.. Το τσέκαρα το άρθρο χθες αλλά απο τι είδα και στα σχόλια δεν είναι free πλέον.. Μπορειτε να το τσεκάρετε κ εσείς;

Tzi απάντησε πριν 6 έτη

Επίσης όσον αφορά τα linux, είναι λίγο δύσκολο να συμβεί αυτή τη στιγμή διότι ο υπολογιστής χρησιμοποιείται από τον πατέρα μου ο οποίος έχει ελάχιστες γνώσεις επ'αυτού και εγώ βρίσκομαι μακρυά..

Tzi απάντησε πριν 6 έτη

 Εκτός αυτού βλέπω κ πολλά παράπονα από τους χρήστες.. Το βασικό για μένα είναι να είναι ελαφρυ να κάνει τη δουλειά που πρέπει να κάνει κ να μην πετάει συνέχεια παράθυρα (όπως το avasta που είχαμε προηγουμενως). Η χρήση του υπολογιστή είναι μονάχα για απλή πλοήγηση στο ίντερνετ. Ούτε download ούτε upload ούτε τίποτα. Θα σας ήμουν υπόχρεος αν έχουμε κάποια λύση σημερα! Σας. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Deleted User απάντησε πριν 6 έτη

Έλενα ,μήπως κάνεις λάθος ? Απ όσο βλέπω στις απαιτήσεις συστήματος ,το Bitdefender δεν υποστηρίζει τα XP(υπάρχει σίγουρα η free έκδοσή του)
https://www.bitdefender.com/solutions/free.html
@Tzi αφού απορρίπτεις το Avast ,μάλλον δεν υπάρχει άλλο εναλλακτικό Antivirus να βάλεις.

Tzi απάντησε πριν 6 έτη

Γι αυτο ρώτησα εδώ για να πάρω κ μια άλλη καλύτερη γνώμη από το avast. Αν υπάρχει θα μπορούσατε να μου την αναφέρετε;

Deleted User απάντησε πριν 6 έτη

Το AVG μπορείς να βάλεις.
https://www.avg.com/en-ww/windows-xp-antivirus
Δες κι εδώ.Μερικά όμως ,στα σάιτ των κατασκευαστών τους αν πας  και δεις ,όπως το Bitdefender ,Avira δεν λένε κάτι για τα XP. 
https://www.thebalance.com/best-free-antivirus-1356634
Πάντως τα linux είναι πιό ασφαλή από τα XP. Τα linux έχουν τους λιγότερους ιούς και malware σε σχέση με τα Windows που εκεί από ιούς/malware είναι άστα να πάνε...Πόσο μάλλον που ιδίως τα XP δεν υποστηρίζονται πλέον εδώ και πολύ καιρό από τη Microsoft.

Tzi απάντησε πριν 6 έτη

Οκ. Ευχαριστώ. Άρα πρέπει να επιλέξω ανάμεσα στο avast και στο avg? Ποιό είναι πιο ελαφρύ και "πετάει" λιγότερα παράθυρα-ειδοποιήσεις; γιατί το avast μας είχε τρελάνει με θέματα άσχετα του antivirus ( πχ μη χρησιμοποιούν ένα αρχεια/προγράμματα κλπ)

Deleted User απάντησε πριν 6 έτη

Είναι αδύνατον να δοκιμάσει κανείς όλα τα προγράμματα για να σου πει συγκεκριμένα. Δεν ξέρω ,μα ίσως και να μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το Bitdefender ,κι ας μη το γράφουν στη σελίδα του.
Μπορείς να δοκιμάσεις όλα τα προγράμματα που έψαξα κι έβαλα το λινκ. Αν βλέπεις πως κάποιο δεν σου αρέσει ,το βγάζεις και βάζεις άλλο.

Tzi απάντησε πριν 6 έτη

Έψαξα στα σάιτ του καθενός για τα requirements που έχουν κ κατέληξα ότι το avast είναι το πιο ελαφρύ. Αν μου πετάει πάλι άσχετα παράθυρα θα το σβήσω και θα βάλω avg. Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας!