ronaldo prega ρώτησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα έχω στην κατοχή μου μια τηλεόραση Turbo-Χ 4ΚUHD 50/60 HZ καθώς επίσης το smart box EON TV της NOVA ( SDSTB01 ), θα ήθελα να κάνω δύο ερωτήσεις για τις οποίες ψάχνω απαντήσεις . Αρχικά το router της NOVA(FIBER 100) βρίσκεται σε μια απόσταση των δέκα μέτρων από την τηλεόραση οπότε ποιό είναι το καταλληλότερο καλώδιο ethernet που πρέπει να προμηθευτώ για την αποτελεσματικότερη σύνδεση του router me to smart box (σκέφτομαι το cat.7)
Δεύτερον ποιό είναι το καταλληλότερο hdmi καλώδιο που πρέπει να αγοράσω για την σύνδεση της τηλεόρασης με το smart box( από ότι διάβασα στο site σας σκέφτομαι να προμηθευτώ το hdmi 2.1) . Το μπάτζετ μου θα ήθελα να είναι μέχρι τα 20 ευρώ για κάθε καλώδιο όχι κάτι  παραπάνω... Σας ευχαριστώ πολύ 

1 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα φίλε μου

Αν σε σε ενδιαφέρει απλά η πρόσβαση στο internet και όχι η μεταφορά αρχείων μέσα στο δίκτυο, ακόμα και ένα cat 6 θα σε καλύψει πλήρως.

Ακόμα και οι ταχύτερες γραμμές στην Ελλάδα (200αρες) δεν πλησιάζουν τα όρια του cat 6, ενώ και η απόσταση που θες είναι μικρή. Φυσικά, ένα νεότερο πρότυπο δεν θα σε βλάψει.

Με δεδομένο ότι το πρότυπο είναι συγκεκριμένο, αν δεν πάρεις κάποιο εντελώς φτηνιάρικο καλώδιο, δεν θα δεις διαφορά για τη χρήση που θέλεις.
Όσο αφορά το HDMI, δεν κατάφερα να βρω τι έκδοση HDMI υποστηρίζουν. Αν υποστηρίζουν 2.1, τότε προτίμησε το. Αν όχι, τότε πήγαινε σε ένα απλό HDMI 2.0, εκτός αν θες να το έχεις και για το μέλλον. Τα Delock είναι αρκετά ποιοτικά για την κατηγορία τιμής τους.