Anti- Illuminati ρώτησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα σας,
εδώ και καιρό έχω το tv box x96 mini που λαμβάνει ίντερνετ από access point. Το access point είναι συνδεδεμένο σε δίκτυο ενός γείτονα και γίνεται ασύρματη σύνδεση περίπου 50 μέτρων. Μπορώ να μειώσω τις απώλειες απολαβών με σύνδεση access point-tv box μέσω καλωδίου ethernet?

2 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα φίλε μου. Οι απώλειες είναι κυρίως ανάμεσα στο Access point και το router του γείτονα, τα λίγα μέτρα ανάμεσα στο access point και το TV Box είναι εξαιρετικά αμφίβολλο αν θα κάνουν καμία διαφορά.
Βέβαια, εξαρτάται αν το access point έχει έναν ή δύο πομποδέκτες. Αν έχει μόνο έναν, όπως έχουν τα πιο οικονομικά μοντέλα, τότε μειώνεται στα δύο το bandwidth καθώς πρέπει να συνδεθεί και στο router του γείτονα και στο TV Box, οπότε σε μια τέτοια περίπτωση ίσως δεις μια μικρή βελτίωση με το καλώδιο, αλλά μην περιμένεις τίποτα δραματικό.

Anti- Illuminati απάντησε πριν 5 έτη

Γεια σας και πάλι, έχει περάσει καιρός από αυτή την ερώτηση και επιτέλους στο σπίτι έχει μπει πάλι σύνδεση, Home Double Play 24 ADSL της Cosmote. Πιθανώς το συγκεκριμένο tv box έχει κακή ασύρματη σύνδεση και ελαττωματικό προσαρμογέα καθώς σε απόσταση 5-6 μέτρων που μεσολαβεί ένας τοίχος, χωρίς να υπάρχει λόγος φαίνεται κάποιες φορές εκτός εμβέλειας η οικιακή μας σύνδεση ενώ δεν έχει απενεργοποιηθεί το router, δεν έχει υποστεί βλάβη ή δεν έχει μεταφερθεί σε άλλο μέρος ξαφνικά το tv box. Επομένως, καταλήξαμε τελικά στο να συνδεθεί ενσύρματα μέσω καλωδίου το router με το tv box. Βρίσκετε θετική αυτή την επιλογή σε σχέση με τώρα που δεν υπάρχει κανονική σύνδεση ή υπάρχει άλλος τρόπος να επιλυθεί η αστάθεια της σύνδεσης tv box-router? 
Σας ευχαριστώ.