Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΔιάφοραΚαλώδιο για επέκταση modem
BM Channel // Intro Maker ρώτησε πριν 5 έτη

Γεια σας παιδια .Προσφατα εφτιαξα ενα pc αλλα η πιο κοντινή πρίζα τηλεφώνου ειναι στο σαλόνι και το pc μου ειναι στο υπνοδωμάτια ξερεται τι καλώδιο πρεπει να χρησιμοποιήσω .Να εχω το modem στο σαλόνι και να φερω καλωδιο δικτύου μεχρι το υπνοδωμάτιο ή να παρω τηλεφωνικό καλώδιο και να μεταφέρω modem μεσα στο υπνοδωμάτιο(Η αποσταση ειναι περιπου 10-12 μετρα . Και στις δυο περιπτωσεις τι καλώδιο θα μου προτιμάτε(γιατι απο οτι γνωριζω ειναι διαφορετικών ειδών ,ποιοτητων και τιμών .
Ευχαριστω εκ των προτέρων! 

2 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα,
Η επιλογή του καλωδίου εξαρτάται από το είδος του δικτύου που θες να δημιουργήσεις.
Αν σε ενδιαφέρει ένα Gigabit εσωτερικό δίκτυο για μεταφορά αρχείων μεταξύ των συσκευών σου, τότε προτείνουμε καλώδιο cat6, cat6a ή cat7.
Βέβαια, θα πρέπει και οι συσκευές σου (πχ router, pc κλπ) να υποστηρίζουν τις συγκεκριμένες ταχύτητες. Αλλιώς δεν υπάρχει νόημα. 
Αν σε ενδιαφέρει να συνδέσεις απλά τις συσκευές σου στο router για να έχεις ίντερνετ, θα κάνεις τη δουλειά σου με οτιδήποτε πάνω από cat 5. 
Αφού στο σπίτι δεν έχεις ιδιαίτερες παρεμβολές (εκτός αν τραβήξεις καλώδιο παράλληλα με κάποιο καλώδιο ρεύματος), προτείνουμε UTP και όχι STP καλώδιο.
Η απόσταση είναι σχετικά μικρή, οπότε βάλε το router όπου σε βολεύει καλύτερα. 
Αν σκοπεύεις να συνδέσεις μελλοντικά κι άλλες συσκευές στο router , προτίμησε να τραβήξεις ένα μεγάλο τηλεφωνικό καλώδιο, πάρα πολλά μεγάλα καλώδια δικτύου. 
Αν δεν πρόκειται να συνδέσεις άλλες συσκευές, προτίμησε να τραβήξεις μακρύτερο καλώδιο δίκτυο, επειδή είναι πιο ασφαλές από παρεμβολές.  
Βέβαια, με τις ταχύτητες του ίντερνετ στην Ελλάδα δεν υπάρχει κίνδυνος παρεμβολών.

BM Channel // Intro Maker απάντησε πριν 5 έτη

Gigabit τι ειναι αυτο; Εγω θα μεινω με τα ~10mbps μου 😂
Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια 👍