Άρης Καραμάνος ρώτησε πριν 3 μήνες

Καλησπέρα σε όλους.
Πρόσφατα αγόρασα ένα μηχανικό πληκτρολόγιο τής hp  και το καλώδιο στην κατάληξή του έχει δύο χωριστά βύσματα usb, ενώ διαθέτει και μία θύρα usb επάνω στο πληκτρολόγιο. Η ερώτηση είναι η εξής: Πρέπει να συνδέσω και τα δύο βύσματα usb στον πύργο τού υπολογιστή; Και εάν όχι, πού μπορεί να χρησιμεύει το δεύτερο;
Ευχαριστώ πολύ
Άρης

6 Απαντήσεις

Χρήστος Δρακάκης απάντησε πριν 3 μήνες

Θα έλεγα δες το manual αν υπάρχει, ή ψάξε το προϊόν στο site της hp, με τον κωδικό του. Μπορεί να περιέχει πληροφορίες, πώς συνδέεται κλπ. Το να συνδέονται 2 βύσματα USB στον ίδιο υπολογιστή, δεν έχει νόημα. Μήπως το βύσμα στην κατάληξη είναι θηλυκό? Ίσως μπορεί να λειτουργεί σαν usb hub, χαμηλής μάλλον ταχύτητας (πχ usb 2.0) - αλλά είναι OK για να συνδέσεις ένα ποντίκι εκεί. Ή 2ο πληκτρολόγιο, πχ το αριθμητικό μόνο κομμάτι. Η μπορεί ίσως αντίθετα να συνδέεται με 2 υπολογιστές (και με ειδικό SW να διαλέγεις σε ποιόν γράφει). Αλλά αυτά είναι υποθέσεις, δες το manual καλύτερα.

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 3 μήνες

Καλησπέρα Άρη, ποιο πληκτρολόγιο διαθέτεις ακριβώς? 

Άρης Καραμάνος απάντησε πριν 3 μήνες

Hp omen sequencer opto mech blue switches

Άρης Καραμάνος απάντησε πριν 3 μήνες

Ευχαριστώ Χρήστο, αλλά δυστυχώς το μοντέλο είναι σχετικά παλιό και σε κάποια λίγα βίντεο και άρθρα το μόνο που αναφέρεται είναι πως έχει καλώδιο με διπλό usb. Μού κάνει εντύπωση πάντως ότι κανείς δεν δείχνει πρακτικά σε κάποιο βίντεο την χρησιμότητα τού δεύτερου usb, ιδιαίτερα εάν σκεφτεί κανείς ότι πολλά ακριβά πληκτρολόγια έχουν αυτό το χαρακτηριστικό...

Χρήστος Δρακάκης απάντησε πριν 3 μήνες

Στο site της HP λέει ότι είναι "USB Passthrough" (το βρήκα με google-άροντας). Δες περισσότερα για το USB Passthrough εδώ. Δηλαδή πρόκειται για 2 συνδέσεις USB, η μία είναι η σύνδεση του πληκτρολογίου, κι η άλλη "βγαίνει" σε κάποια υποδοχή USB στο πλάι ή πίσω από το πληκτρολόγιο, όπου μπορείς να συνδέσεις μια άλλη συσκευή USB, όπως στικάκι ή mouse, εύκολα, χωρίς να χρειάζεται να σκύψεις για να συνδέσεις στον υπολογιστή. Σαν ένα απλό καλώδιο επέκτασης USB δηλαδή (αρσενικό-θηλυκό), μόνο που είναι κολλημένο με το άλλο και ενσωματωμένο στο περίβλημα του πληκτρολογίου.

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 3 μήνες

Άρη, λογικά το πληκτρολόγιο σου έχει και μία USB female για να συνδέσεις κάποια επιπλέον συσκευή. Σε αυτή την περίπτωση λογικά θα χρειαστεί να βάλεις και τα δύο USB male έτσι ώστε να έχεις την απαιτούμενη τροφοδοσία.