Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΔιάφοραΚαλώδιο ethernet ή καλώδιο τηλεφώνου
Anva G ρώτησε πριν 4 έτη
Καλησπέρα, θέλω να βάλω το ρούτερ σε ένα δωμάτιο που δεν έχει πρίζα τηλεφώνου, η απόσταση της τηλεφωνικής πρίζας από το δωμάτιο με το ρούτερ είναι 12-15 μέτρα. Τι καλώδιο μπορώ να βάλω, καλώδιο ethernet ή καλώδιο τηλεφώνου; Θα έχω μεγάλες απώλειες; Μπορείτε να μου συστήσετε κάποιο καλώδιο ( δεν θέλω wifi).

4 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα,
Τα καλώδια ethernet έχουν ασύγκριτα καλύτερη θωράκιση από τα καλώδια τηλεφώνου, άρα ένα καλώδιο ethernet είναι σαφώς η καλύτερη επιλογή.
Απλά φρόντισε να είναι κατηγορίας τουλάχιστον Cat 6, έχουν καλύτερη θωράκιση από τα Cat5e.

Anva G απάντησε πριν 4 έτη

Εγώ θα πάρω καλώδιο ethernet με το μέτρο κ θα βάλω κλιπ rj11, αντί για καλώδιο τηλεφώνου. Μου είπαν ότι είναι καλυτερο να το κάνω έτσι. Κ αντί για τα 8 καλωδιακια να συνδέσω τα 2 . Θα λειτουργεί;

Anva G απάντησε πριν 4 έτη

Συγγνώμη , κάποιος μου έδωσε καλώδιο cctv, έχει 3 καλώδιακια από τα οποία το ένα είναι λίγο πιο χοντρό. Μπορώ σε αυτό να βάλω κλιπς rj11 και να το συνδέσω με την πρίζα του τηλεφώνου κ από εκεί με το router;

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 4 έτη

Θεωρητικά οποιοδήποτε καλώδιο κάνει, εφόσον συνδεθούν σωστά τα κλιπς. Αλλά δεν βλέπω το λόγο να κάνεις τέτοιες πατέντες, συν ότι είναι εκ των πραγμάτων άγνωστο το πόσο καλή θα είναι η θωράκιση σε σχέση με ένα πιστοποιημένο καλώδιο ειδικά για αυτή τη δουλειά.
Αν μπορείς να φτιάξεις το καλώδιο, ή έχεις κάποιον γνωστό που να μπορεί να το φτιάξει, μπορείς να το δοκιμάσεις. Στη θέση σου πάντως, θα επέλεγα το ethernet, που είναι η σίγουρη λύση. Το κόστος είναι μικρό, και θα τρέχει καλώδιο ούτως ή άλλως.