χρηστος γαλανης ρώτησε πριν 6 έτη

Καλλημερα εδω και τρεις μηνες περιπου ο Υπολογιστης μου εκανε Δυο εως τρεις φορες την Εβδομαδα  επανεκκίνηση σε τυχαίους χρόνους.Εδω και μια εβδομαδα αρχησε να Κανη  επανεκκίνηση καθε μερα  καθαρισα την motherboard από σκόνη   και αλλαξα θέση της RAM, μήπως και είχα προβληματικό slot και εβαλλα ενα αλλο τροφοδοτικο που ειχα αλλα παλλη εκανε  επανεκκίνηση  έτρεξα memtest86 για 10 ώρες και δεν έβγαλε καννενα error επεισης εκανα και τεστ τον επεξεργαστη με το intelburntest και δεν βρηκε σφολματα. εβγαλλα την καρτα γραφικον για να δω εαν ευθύνεται αυτην αλλα τιποτα καποιες φορες  ωμος οταν ανοιγα τον υπολογιστη χωρις την καρτα γραφικον η οθονη εβγαζε στιγμιαια κοκκινες γραμμες .Σημερα  εβγαλα τον επεξεργαστη και της μνημες  ram και ανοιξα τον υπολογιστη για να δω εαν κανη μπιπ η Μητρικη οτι λειπουν  και δεν εκανε τιποτα επεισης παρατηρισα οτι καποιες φορες φορες τα φαν που ειναι συνδεμενα στην Μητρικη σταματουν να δουλευουν . Οπως φαίνεται  μαλλον ειμαι για Μητρικη  απλος θελλω και την γνωμη σας Τα στοιχεία του PC είναι τα ακόλουθα: μητρικη gigabyte F2A88x-D2h{Fm2+,a88x,ATX] CPU AMD A10 7700K  3,40GHZ.GPU  Sapphire R7 250 1GB GB5 .RAM DDR3 Teamgroup 8GB [2x4]Kit 1600 Dark CL 9-9-9-24.PSU Corsair vs Series 450 W 80+ Bronze. Case Zalman Z9 plus windows 10 Home 64 bit .Για αγορα Μητρικης το Ποσο που διαθετω ειναι γυρω στα 90 EYRO ενω δεν ξερω εαν εχει σημασια αλλα περιστασιακα πεζω και games 

5 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Χρήστο,
Ναι, όπως το περιγράφεις, είναι αρκετά πιθανό να φταίει η μητρική. Όταν όμως λες πως έβγαλες και τον επεξεργαστή και τη μνήμη για να δεις αν κάνει μπιπ, τα έβγαλες μαζί? Θα ήταν μάλλον καλύτερα να δοκίμαζες απλά χωρίς τη μνήμη, αλλά με συνδεδεμένο τον επεξεργαστή.
Όπως και νά 'χει, αυτή είναι μία από τις ελάχιστες FM2+ μητρικές που κυκλοφορούν ακόμα στην αγορά, και είναι συμβατή με τον επεξεργαστή σου.

χρηστος γαλανης απάντησε πριν 6 έτη

Σε ευχαριστω  Αγγελε ναι εβγαλα και τον  επεξεργαστη και της μνημες για να δω εαν κανη  καποια μπιπ η Μητρικη .Εκανα αυτο που μου ειπες εβαλα τον επεξεργαστη και ανοιξα τον υπολογηστη χωρις της Μνημες και δεν εβγαλε καποια μπιπ ενω τα τα fan που ειναι συνδεμενα στην Μητρικη σταματησαν να δουλευουν.Παντως οταν εβαλα τον επεξεργαστη δεν εβαλα και την ψυκτρα γιατι ειναι αρκετα μεγαλη και μεσα σε ενα λεπτο εκλεισε λογο υπερθερμανσης ο επεξεργαστης μεσα σε αυτο το λεπτο δεν ακουσα καποια μπιπ ενο τα fan σταματισαν να δουλευουν .Τελικα οπως φαινετε χαλασε η μητρικη αγγελε να παρω την μητρικη τελικα ειναι σιγουρο?

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Απόλυτα σίγουρος χωρίς να δοκιμάσεις τα πάντα σε μια δεύτερη μητρική, δυστυχώς δεν γίνεται να είσαι. Αλλά κατά πάσα πιθανότητα εκεί είναι το πρόβλημα.

χρηστος γαλανης απάντησε πριν 6 έτη

καλημερα μολις πηρα την μητρικη αλλα χριαζομαι και εναν ανταπτορα για το τροφοδοτικο  to power connector  της μητρικης ειναι  με 4 pin και το τροφοδοτικο ειναι 8 pin

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Απ' όσο γνωρίζω, δεν χρειάζεται αντάπτορας. Το ένα μισό του 8-pin θα ταιριάζει σωστά στη μητρική. Σε κάποια τροφοδοτικά απλά χωρίζεται στα δύο. Αν κοιτάξεις προσεκτικά τα pins, θα δεις ποιο μισό είναι το σωστό.