Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΚαμια εικονα και ρευμα στα περιφεριακα
Redi Gjata ρώτησε πριν 6 έτη

Γεια σας. Οταν πηρα το υπολογιστη ενω στις αρχες δουλευε μια χαρα εκανα Bios update και απο τοτε σχεδον καθε φορα που τον ανοιγω δουλευουν οι ανεμιστήρες και στην καρτα γραφικων αναβουν τα φωτακια και γενικα ολα τα εσωτερικα στον υπολογιστή, αλλα το ποντικι, το πληκτρολόγιο και η οθόνη δεν δουλεύουν. Στην αρχη εκανα επαναφορα τα bios καθε φορα που ανοιγα τον υπολογιστη και ετσι μονο μπορουσα να καταφερω να μπω και να κανω τη δουλεια μου. Εδω και πανω απο εναν μηνα ομως οταν παταω το κουμπι ΟΝ και δεν ανοιγει αμεσως με την πρωτη, παταω το Reset, ενω δουλεύουν οι ανεμιστήρες κλπ και ετσι ξεκιναει να "μπουταρει" κανονικα. Εκανα reflash ta Bios αλλα δεν αλλαξε απολυτως τιποτα.
Αα και επίσης οταν παταω το ΟΝ στο debug led αναβει και σβηνει το λεντ του επεξεργαστή και μετα τιποτα αλλο και οταν ανοιγει κανονικα αμεσως μετα του επεξεργαστή φωτιζει και το VGA. και επίσης δεν κανει καποιον ηχο η μητρική.  Δεν ξερω αν βοηθαει σε κατι αυτο.  
Η μητρική ειναι μια MSI B350M PRO VDH me ryzen 5 2400 g 
Εχετε καποια ιδεα για το τι μπορω να κανω; Θα χρειαστω καινουρια μητρικη; PSU; 
Ευχαριστώ προκαταβολικά! 

5 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα φίλε μου, σου έβγαλες μήνυμα ότι η αναβάθμιση του Bios ήταν επιτυχής? Γενικά κάτι τέτοιο έχει μεγάλο ρίσκο.
https://www.pcsteps.gr/89946-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7-bios-update-uefi-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B4%CF%85%CE%BD%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%AD%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B7/

Redi Gjata απάντησε πριν 6 έτη

Ναι ναι ολα πηγαν τελεια στην αναβάθμιση. Εκανε επανεκκίνηση ο υπολογιστής και ολα μια χαρα. Απο την επόμενη φορα ομως αρχισε να κανει το παραπανω. 

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 6 έτη

Δοκίμασε και αυτό, αφού αποσυνδέσεις τον πύργο από το ρεύμα αφαίρεσε την μπαταρία CMOS από τη μητρική και κράτα πατημένο το power button για ένα λεπτό. Μετά βάλε πάλι την μπαταρία και δοκίμασε να ανοίξεις το σύστημα σου.

Redi Gjata απάντησε πριν 6 έτη

Αυτο ακριβως εκανα στην αρχη καθε φορα που ηθελα να χρησιμοποιησω τον υπολογιστή μου. Το γραφω επανω. Αλλα οπως ειδα χτες η MSI ειχε βγαλει νεα ενημερωση για το BIOS οποτε εκανα αυτη την ενημερωση τωρα και δειχνει να δουλευει κανονικα. Παρολα αυτα σας ευχαριστω για τις απαντησεις και τον χρονο σας. 

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 6 έτη

Μάλλον θα το πήραν είδηση και θα το διόρθωσαν.