Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΕρωτήσειςΚαρτα γραφικων για editing σε 2k-4k οθόνη
Manos Tzavaras ρώτησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα! Θέλω να αναβαθμίσω την παλιά οθόνη μου (2004) και θα ήθελα να περάσω σε ανάλυση 2k-4k αλλά η υπάρχουσα κάρτα γραφικών μου δεν υποστηρίζει αυτές τις αναλύσεις. Ασχολούμαι με editing σε photoshop,lightroom και λιγο video. Το Pc δεν χρησιμοποιείται για παιχνίδια. Μπορείτε να μου προτείνεται μια budget κάρτα γραφικών που θα με καλύπτει;
specs
intel core i7-6700cpu 3,4GHz, RAM 32GB, ASUSTeK B150M-A, NVIDIA GT740, 32,0GB Dual-Channel @ 1063MHz,111GB KINGSTON SHFS37A120G (SATA-3 (SSD))

4 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα Μάνο

Οι τιμές αυτήν την περίοδο είναι ακραία αυξημένες και δεν υπάρχει στοκ, οπότε καλό ειναι να περιμένεις να επανέλθει η αγορά στη φυσιολογική της κατάσταση.

Αν θέλεις οπωσδήποτε να κάνεις την αγορά τώρα, πρέπει να μας πεις το budget σου.

Manos Tzavaras απάντησε πριν 3 έτη

Γιώργο ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Δεν θα ηθελα να ξεφύγω πάνω απο τα 200 ευρώ. Δεν ξέρω και αν χρειαζομαι κάτι ακριβότερο, αν θα μου κάνει διαφορά στην εργασία που το θέλω. Απ όσο καταλαβαίνω η κάρτα γραφικών εμπλέκεται πολύ λίγο στο photoshop. Δεν ξέρω λοιπόν αν λέω πολύ μικρό ποσό ή είναι οκ καθώς δεν γνωριζω τι ακριβώς χαρακτηριστικά πρέπει να αναζητήσω πέρα από την υποστηριξη ανάλυσης.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Το Photoshop όντως δεν απαιτεί κάποια ισχυρή κάρτα γραφικών, ακόμα και μια GTX 1050 Ti θα σε κάλυπτε. Ακόμα και τα ενσωματωμένα γραφικά ενός Ryzen θα σε κάλυπταν.

Με 200€ κανονικά έπαιρνες κάποια GTX 1650 ή GTX 1650 Super, αλλά αυτήν την περίοδο μπορείς να βρεις μόνο κάποια GTX 1050 Ti.

Το ποσό που διαθέτεις είναι πολύ καλό για τη χρήση που θες. Το θέμα είναι ότι εξαιτίας της έλλειψης στοκ οι τιμές έχουν πιάσει ταβάνι. Σκέψου ότι μια 1050 Ti κανονικά είχε 150€, και πλέον υπάρχουν εκδόσεις της που φτάνουν τα 300€.

Αν σε ενδιαφέρει το video editing με gpu acceleration, τότε είναι που θες αρκετά καλή κάρτα γραφικών.

Manos Tzavaras απάντησε πριν 3 έτη

Γιώργο σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου.