Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΚαρτα γραφικων και τροφοδοτικο
Χρήστος Κουλόγιαννης ρώτησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα σας, θέλω να αλλάξω και να πάω απο την 750 ti της gigabyte στην

Gigabyte GTX 1060 G1 Gaming R2.0 6GB

παρατήρησα ομως οτι έχει 8 Pin για να συνδεθει με το τροφοδοτικο μου ,το τροφοδοτικο μου εχει τα 6Pin και βγαζει μια προεξοχη λιγο πιο διπλα (η οποια δεν χρησιμοποιειται γιατι η 750 ti χρειαζεται μονο τα 6) αλλα 2 Pin ..οταν θα χρειαστεί να βαλω στο στο Pc την καινουργια GPU θα χρειαστεί να συνδέσω και τα άλλα 2 pin Που εχει ?....αυτη ειναι η μια ερώτηση και η δεύτερη ειναι χθες μετα απο χρονια πηγα να καθαρισω το πσ μου(εχοντας φυσικα αποσυνδέσει τα παντα) και χρησιμοποιησα καποια μαντιλακια υγρα απο καταστημα (τα οποια ειναι για να καθαριζουν επιφανειες για Οθονες και λοιπα) αλλα μόνο σε σημεια που δεν υπηρχαν τσιπακια η πινάκια η το οτιδήποτε ,οπως το πανω μερος του τροφοδοτικου και λιγο οσο μπορεσα πανω στο πλαστικο που εχουν τα ανεμιστηρακια...την πρώτη φορα τα συνδέω όλα και ανοιγει κανονικα το πσ χωρις κανενα θέμα...την δευτερη θυμαμαι οτι πρεπει να μετρήσω την καρτα γραφικων που εχω(λογω μιας δουλειας) και απλα ξανα βγαζω με προσοχη τα καλωδια εχοντας κλεισει τον διακοπτη και στο τροφοδοτικο και στο πολυμπριζο. ανοίγω το κουτι μετράω και το ξανα βάζω στην θεση του και την ωρα που παω να ανοίξω το πσ και πατάω τον διακόπτη του τροφοδοτικου κανει βραχυκύκλωμα και πέφτει η ασφαλεια του δωματιου μου, πηγαινω την σηκωνω ξανα, παταω πισω το κουμπακι του τροφοδοτικου ανοιγει κανονικα το πσ γραφοντας μου checking disk (λογια τσεκαρε τον σκληρο δεν γνωρίζω) και μπαινει κανονικα το pc χωρις κανενα θέμα....γνωρίζεται τη μπορει να φταίει?...σας ευχαριστω πολυ και συγγνωμη για το μεγάλο κείμενο

4 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα Χρήστο

Γενικά πρέπει να συνδέσεις και τα 8pin. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να λειτουργήσει με 6, αλλά δεν ενδείκνυται.

Το πιο πιθανό είναι να είχες ακουμπήσει με το μαντιλάκι κάποιο κύκλωμα ή κάποιο καλώδιο να μην ήταν σωστά τοποθετημένο. Δεν βρίσκω άλλο λόγο να έπεσε η ασφάλεια.

Χρήστος Κουλόγιαννης απάντησε πριν 4 έτη

Σας ευχαριστώ, εγώ θα χρειαστεί να ξανά ανοίξω το κουτί για να αλλάξω κάρτα... Δεν θα το καθαρίσω όμως με τιποτα.. Να κοιτάξω απλά όλα τα καλώδια να εφάπτονται σωστά στις επαφές τους?.. 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Ναι έλεγξε τα για να είσαι σίγουρος. Τον υπολογιστή να τον καθαρίζει πάντα με αέρα. Μην βάζεις τίποτα υγρό μέσα.

Χρήστος Κουλόγιαννης απάντησε πριν 4 έτη

το γνωριζω αυτο με τα "υγρα" για τα Pc για αυτο και κοιταξα να ειναι μονο σε επιφανειες που δεν εχουν κυκλωματα ο καθαρισμος με τα μαντιλακια, μαλιστα σας ευχαριστω.