christos tsi ρώτησε πριν 7 έτη

Καλησπερα, εχω αγορασει μια καρτα γραφικων (gtx 1060 g1 6gb rev 1.0). Το συστημα αποτελειται απο :

cpu: intel i7-2600 3,4-3.8ghz

motherboard: gigabyte h67m-d2-b3

power supply: superflower leadex 550W

Εχω συνδεσει κανονικα την καρτα γραφικων στην pci-x16 και την τροφοδοτω με το 6+2 pin. Εχω το εξης προβλημα, η καρτα δεν λειτουργει κανονικα, δλδ, τα led της λειτουργουν κανονικα και τα ανεμιστηρακια για 4-5 δευτερα λειτουργουν μεχρι που σταματανε τελειως, το κυριοτερο ειναι οτι δεν εχω καθολου εικονα απο την εξωτερικη μητρικη σε καμια απο τις εξοδους (dvi-d + 1 απο τις hdmi που δοκιμασα). Δοκιμασα να κανω εγκατασταση τον driver χωρις την καρτα πανω και δεν με αφηνει βγαζοντας το παρακατω μηνυμα "Το προγραμμα εγκαταστασης NVIDIA δεν ειναι δυνατο να συνεχιστει". Η καρτα ειναι δοκιμασμενη και σε αλλο Pc(ι5 4400, 600W) οπου λειτουργησε κανονικα. Τι μπορω να κανω? (Μεχρι στιγμης δοκιμασα οπως γραφω παραπανω , να κανω εγκατασταση χωρις την καρτα αλλα τιποτα, το Bios ειναι σε F4 εκδοση και οχι στην τελευταια F7 καθως την κατεβασα αλλα δεν γινεται εγκατασταση, ακομη την δοκιμασα και στην pci-x8,επισης στο bios εβαλα να λειτουργει η Onboard και ας εχει πανω την εξωτερικη καρτα γραφικων ωστε να κανω ετσι την εγκατασταση του driver ,αλλα δεν μου εδινε σημα η Onboard,δεν ξερω γιατι, η pci-x16 δοκιμασμενη με μια παλιοτερη καρτα γραφικων amd (οχι την hd6850 που γραφω παρακατω) λειτουργει κανονικα,τελος δοκιμασα να της δωσω και τροφοδοσια απο αλλο Pin, η προηγουμενη καρτα γραφικων ηταν hd6850 (η οποια εφαγε τα ψωμια της), εκανα απεγκατασταση τον driver της απο τον πινακα ελεγχου και μετα χρησιμοποιησα το προγραμμα ddu, εστειλα email στην gigabyte μην τυχον υπαρχει καποια ασυμβατοτητα λογω οτι ειναι oc edition και περιμενω απαντηση )

υ.γ. πιστευω τα εγραψα ολα οσα προσπαθησα, Help pls!!!

17 Απαντήσεις

christos tsi απάντησε πριν 7 έτη

...απο την εξωτερικη καρτα γραφικων σε καμια απο τις εξοδους...*

christos tsi απάντησε πριν 7 έτη

δεν εχω κανει update τα windows( εχω service pack 1, directx 11)**

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα Χρήστο!!!

Πριν κάνουμε οτιδήποτε, πήγαινε στο bios και δες αν είναι ενεργοποιημένη μόνο η εξωτερική κάρτα γραφικών. Δεν πρέπει να είναι ούτε η ενσωματωμένη, ούτε και οι δύο μαζί.

Σε ένα παρόμοιο πρόβλημα που είχα, ευθυνόταν αυτό.

christos tsi απάντησε πριν 7 έτη

Λοιπον, εχει 2 επιλογες. Η 1η λεει πως αν βρει εξωτερικη καρτα να απενεργοποιει την onboard και η 2η να λειτουργουν και οι 2 μαζι. Εγω εχω επιλεξει την 1η επιλογη.

christos tsi απάντησε πριν 7 έτη

Οταν βαζω την εξωτερικη καρτα γραφικων "δεν λειτουργει-δεν δινει" σημα η Onboard κατι που λεει πως την εχει διαβασει σαν εξωτερικη καρτα.

christos tsi απάντησε πριν 7 έτη

Ακομη , αναβαθμισα και το Bios σε F7 δηλαδη το τελευταιο update που δεχεται, αλλαξα καποιες ρυθμισεις. Αλλα παλι τιποτα!

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 7 έτη

Για δοκίμασε να επιλέξεις τη δεύτερη επιλογή. Αν βγάλεις τελείως την κάρτα, υπάρχει κάποιο πρόβλημα ή όλα λειτουργούν σωστά;

christos tsi απάντησε πριν 7 έτη

Την 2η επιλογη την δοκιμασα και οταν δεν ειχα ενημερωμενα τα bios αλλα και μολις τωρα χωρις καποια διαφορα. Οταν ειναι η εξωτερικη καρτα πανω δεν δινει σημα ουτε η onboard.

christos tsi απάντησε πριν 7 έτη

Ανοιγουν κανονικα τα windows αλλα δεν υπαρχει καθολου σημα* (ενω ειναι ανοιχτο το pc εννοεις να την βγαλω?)

christos tsi απάντησε πριν 7 έτη

οταν βαζω την καρτα γραφικων και συνδεω το καλωδιο σε αυτην μου βγαζει στην οθονη "ελεγξτε το καλωδιο"

christos tsi απάντησε πριν 7 έτη

οταν βαζω στο dvi-d εμφανιζει το μηνυμα ελεγξτε το καλωδιο, το δοκιμασα και στην Onboard και εμφανιζει το ιδιο. οταν το βαζω στην hdmi εμφανιζει οτι δν εχει σημα, δοκιμασα και με αλλο καλωδιο και παλι τα ιδια!

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Εφόσον η κάρτα γραφικών λειτουργεί κανονικά σε άλλο υπολογιστή, φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα με τη μητρική σου.

Ίσως όταν χάλασε η παλιά κάρτα, κάτι να χάλασε και στη μητρική, όσον αφορά τις θύρες PCI-E. Μπορείς να δανειστείς μια οποιαδήποτε κάρτα γραφικών από ένα φίλο, για να ελέγξεις τη μητρική σου?

christos tsi απάντησε πριν 7 έτη

Οπως εγραψα και στο αρχικο ποστ ειχα βαλει αλλη καρτα γραφικων (amd) και λειτουργουσε κανονικα!

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Η αναβάθμιση του BIOS βγάζει κάποιο συγκεκριμένο μήνυμα που να εξηγεί γιατί δεν γίνεται? Διότι πέραν από αυτό, δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο που να μπορείς να κάνεις. Πιθανώς να έχεις πέσει σε κάποια πολύ σπάνια ασυμβατότητα.

christos tsi απάντησε πριν 7 έτη

Η αναβαθμιση του bios ολοκληρωθηκε κανονικα, δεν μου εμφανισε καποιο μηνυμα. Διαβασα καπου πως το hdmi μπορει να μην δειχνει μεχρι να εγκατασταθουν οι drivers της καρτας γραφικων. Και σκεφτομαι μηπως ειναι χαλασμενος ο adaptoras για την συνδεση στην dvi-d.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Αυτό που αναφέρεις για το HDMI δεν το έχω δει σε καμία κάρτα γραφικών, είναι παράλογο. Κάθε HDMI μπορεί να δείξει τουλάχιστον το BIOS, όπου δεν χρησιμοποιούνται drivers.

Τι αντάπτορα χρησιμοποιείς?

christos tsi απάντησε πριν 7 έτη

I DID IT. Κατα 99,9% εφταιγε η οθονη. Αφου απηύδησα ειπα να δοκιμασω να την συνδεσω σε αλλη οθονη-τηλεοραση συγκεκριμενα σε μια 40αρα οπου λειτουργησε κανονικα. Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια και συγγνωμη για την ταλαιπωρια.