odysseas angidis ρώτησε πριν 7 έτη

Καλησπερα. Εχω αυτην την μητρικη  H67MA-UD2H-B3 και θα ηθελα να αγορασω μια καρτα δικτυου. Τι μου προτεινετε? (να μην συνδεεται στα 2 slots  για τις καρτες γραφικων.)

7 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα Οδυσσέα. Έχει χαλάσει το ethernet της μητρικής και χρειάζεσαι ξεχωριστή κάρτα δικτύου, ή θέλεις κάρτα ασύρματου δικτύου?
Για ενσύρματο δίκτυο, αυτή είναι μια καλή και οικονομική λύση.

odysseas angidis απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπερα Αγγελε. Δεν εχει χαλασει ακριβως αλλα μ εχει βγαλει εναν περιορισμο μεχρι τα 10mbps να εχω ταχυτητα. Ειχα μιλησει και με εναν συνεργατη σου,αλλα οσο και να βοηθησε,δεν μπορεσα να βρω λυση. Οποτε απο το να ταλαιπωρουμε και να σπανε τα νευρα μου,προτιμω να παω να παρω μια καινουργια και να τελειωνει η υποθεση :) 
Σου ειχα στειλει ποια μητρικη εχω. Τοποθετω την καρτα δικτυου,σε μια απο τις ασπρες υποδοχες που εχει? pcie ειναι? 

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Ναι, PCIE είναι και μπαίνει στις άσπρες υποδοχές.

odysseas angidis απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπερα Αγγελε. Τελικα μου αρεσει να ταλαιπωρουμε απ οτι φαινεται :)  Προσπαθησα μεσω ιντερνετ να βρω λυσεις αλλα δεν τα καταφερα. Μηπως γνωριζεις εσυ κατι γι αυτον τον περιορισμο και πως μπορω να τον αλλαξω? εχω αυτην εδω realtek pcie gbe family controller και στις ιδιοτητες μου βγαζει ταχυτητα 10mbιτ.
http://imgur.com/a/eMf3v
Σε καποιες φωτος στο ιντερνετ εχω δει να ειναι 100mb/sec και δεν ξερω πως γινεται. Μηπως μπορεις να βοηθησεις? Ευχαριστω 
http://imgur.com/a/5qmN0  (μια απο τις πολλες στο ιντερνετ)

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Κατ' αρχάς, για να αποκλείσεις λειτουργικό/drivers, η πιο απλή λύση είναι να φτιάξεις ένα Ubuntu live USB, να μπεις στο live περιβάλλον με το "Δοκιμάστε το Ubuntu" (δεν χρειάζεται να κάνεις εγκατάσταση) και μετά να κάνεις κλικ στο δίκτυο και το Connection information.

Εγώ έχω gigabit δίκτυο και δείχνει 1000 Mb/s, στην περίπτωσή σου θα πρέπει να γράφει 100 Mb/s

Αν είναι σωστό με το Ubuntu, είναι θέμα είτε των Windows, είτε των Drivers, είτε κάποιας ρύθμισης.
Αν και με το Ubuntu είναι λάθος, τότε είναι πρόβλημα hardware, και καμία ρύθμιση δεν θα αλλάξει τίποτα. Βέβαια, το πρόβλημα μπορεί να είναι είτε με την κάρτα δικτύου, είτε με το καλώδιο, είτε με το ίδιο το router.

Βαγγέλης Τζαφέρης (Ray751gifantic) απάντησε πριν 1 έτος

Εχω για μητρικη την Gigabyte B550 Aorus Elite V2 (rev. 1.0) Motherboard ATX με AMD AM4 Socket και δεν υποστηρίζει WiFi και Bluetooth. Γνωρίζετε τι αξίζει να πάρω για κάρτα δικτύου?

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 1 έτος

Καλησπέρα Βαγγέλη! Πρέπει να ανοίξεις δική σου ερώτηση για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε. Δεν υπάρχει λόγος να πηγαίνουν ειδοποιήσεις σε άλλους χρήστες.