Deleted User ρώτησε πριν 6 έτη

Καλησπερα. Ψαχνω διεξοδικα τα παντα για τις στιγμιαιες αποσυνδεσεις του pc μου απο το ιντερνετ ενω το ιντερνετ ειναι ον και οι υπολοιποι υπολογιστες σερφαρουν εκεινη τη στιγμη. Αφου λοιπον εκανα reinstall και live update τους driver της μητρικης, σκεφτηκα μηπως εχει προβλημα η καρτα ηχου. Θελω λοιπον να μου πειτε πως μπορω να ελεγξω αν η καρτα ηχουν ειναι ενσωματωμενη στη μητρικη, πως μπορω να βρω τετοιους driver της κ στις 2 περιτπωσεις. ( δεν εχω θεση για dvd στο pc οτι γινεται εγκατασταση γινεται μεσω αρχειων. Ο υπολογιστης ειναι ολοκαινουριος και εχω κανει update σε ολα τα drivers απο το device manager). Ευχαριστω πολυ για το χρονο σας ελπιζω ολα μου τα ερωτηματα να απαντηθουν.

16 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Πασχάλη, 
Όλους τους drivers της μητρική σου θα τους βρεις στο site του κατασκευαστή της.
Ωστόσο, δεν νομίζω για της αποσυνδέσεις να φταίει η κάρτα ήχου. Τι σε οδήγησε σε αυτό το συμπέρασμα; 

Deleted User απάντησε πριν 6 έτη

σορρυ οπως μπορεις να φανταστεις καρτα δικτυου ηθελα να πω και το κινητο εγραψε ηχου και δεν το δα. τους driver τους βρηκα απο εκει που λες δεν ρωτησα αυτο. η καρτα δικτυου. πως μπορω να δω αν ειναι ενσωματομενη στη μητρικη και αν οχι παιζει να εχουν προβλημα τα drivers για τις στιγμιαιες αποσυνδεσεις? ( αν σε βοηθαει ενα ακομα προβλημα ειναι οτι καθε φορα το pc χανει στο ρολοι 5 λεπτα ωρας, κ ιας το φτιαχνω κι ας το χω στην αυτοματη ρυθμιση). Ευχαριστωω

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 6 έτη

Σε όλες τις σύγχρονες μητρικές η κάρτα δικτύου είναι ενσωματωμένη. Κοιτώντας μέσα στο κουτί, θα δεις αν είναι ή όχι.
Δοκίμασε να κάνεις live boot Linux και να δεις αν γίνεται κι εκεί το ίδιο με την ώρα. Αν γίνεται, ίσως έχει θέμα η μπαταρία της μητρικής σου.
Θα μπορούσαν να ευθύνονται οι drivers για το πρόβλημα των αποσυνδέσεων. Αν ωστόσο, διαπιστώσεις ότι το πρόβλημα της ώρας γίνεται και σε Linux, ίσως έχει θέμα η μητρική σου. 

Deleted User απάντησε πριν 6 έτη

Οριστε από το ιστορικο τι ειδους αποσυνδεσεις ειναι μηπως σε βοηθαει παραπανω. ευχαριστω πολυ.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 6 έτη

Δοκίμασε να κάνεις ένα reset το router σου. Δοκίμασες το live boot με τα Linux που σου είπα;
Αυτό χρησιμεύει για να δούμε αν το θέμα είναι των Windows ή όχι. 

Deleted User απάντησε πριν 6 έτη

δεν δοκιμασα δε θελω τετοιες διαδικασιες. εκανα φορματ ξαναπερασα τα windows αυθεντικα και παλαιοτερα και δεν εγινε τιποτα.. δεν νομιζω να φταινε αυτα. ευχαριστω δεν πειραζει

Deleted User απάντησε πριν 6 έτη

Γιώργο σκεφτηκα κατι αλλο σαν προβλημα των στιγμιαιων αποσυνδεσεων. Ολα τα driver μητρικης και ολου του pc ειναι ενημερωμενα. Ομως μηπως η θυρα του ethernet πισω στην μητρικη ειναι προβληματικη? Να πω συγκεκριμενα πως πισω με συνδεδεμενο το καλωδιο εχει 2 τετραγωνακια το ενα ειναι μονιμα κιτρινο και το αλλο αναβοσβηνει κιτρινο. Ειναι φυσιολογικο? Εχω μονο μια θυρα σε αυτη τη μητρικη οποτε αν πιστευεις πως μπορει αυτο να ειναι ενα προβλημα ξερεις αν διορθωνεται καπως η πρεπει να το παω για fix? Ευχαριστω.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 6 έτη

Δεν είναι απίθανο, αλλά αυτό δεν μπορώ να το γνωρίζω εγώ από εδώ. Με τα λαμπάκια δεν πάει κάτι λάθος, αλλά δεν αποκλείεται να μην κάνει καλή επαφή.
Επίσης, δεν αποκλείεται να έχει και θέμα το καλώδιο. Απλά επειδή η μητρική παρουσιάζει δύο προβλήματα απ' ότι είπες, πιστεύω ότι μάλλον γενικά έχει κάποιο θέμα. 

DocFilm απάντησε πριν 6 έτη

Λοιπον γιωργο το εψαξα.Εβαλα στο ιδιο δωματιο αλλους σταθερους και καλωδια. δεν ειναι η μητρικη η το καλωδιο εθερνετ. τα αλλαξα ολα εκατο φορες και εκανα ελεγχο. Οποτε να σου πω ενα αλλο στορυ. Ενας τεχνικος που χε ερθει ειχε σπασει το πλαστικο μεσα απο την πριζα του τηλεφωνου και ετσι μου εβγαλε τα καλωδια εξω απο την πριζα. Οποτε λογο αυτου δεν μπορω να βαλω φιλτρο στον τηλεφωνο εχω μονο το σπλιτερ. Το τηλεφωνο δεν εχει θορυβο. Μπορει ομως να φταει αυτο για τις αποσυνδεσεις?

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 6 έτη

Αυτό θα μπορούσε να ευθυνόταν αν πάθαιναν το ίδιο όλοι οι υπολογιστές του σπιτιού. Αφού το παθαίνει μόνο ένας συγκεκριμένος, σημαίνει ότι σε αυτόν υπάρχει κάποιο θέμα. 

DocFilm απάντησε πριν 6 έτη

Δεν το παθαινει πλεον ενας. εβαλα αλλον υπολογιστη στο δωματιο μου και ξαναγινε ενω οι αλλοι οχι. Αρα? μηπως στην εσωτερικη ηλεκτρικη καλωδιωση του δωματιου?η μπορει τελικα να ειναι και το προαναφερθεισα υποθεση? γιατι εχ και powerline και το ενα ειναι εκει σε εκεινη την πριζα που σου λεω και το αλλο στο δωματιο μου στους υπολογιστες που το συνδεω μεσω εθερνετ.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Εφόσον δύο υπολογιστές στο ίδιο powerline έχουν το ίδιο πρόβλημα, ναι, είναι πιθανό είτε το ηλεκτρικό δίκτυο του σπιτιού να έχει θέμα στο συγκεκριμένο δωμάτιο ή τη συγκεκριμένη πρίζα, ή να έχει θέμα το powerline.
Δοκίμασε το powerline σε πρίζα άλλου δωματίου, να δεις αν έχεις το ίδιο θέμα.

DocFilm απάντησε πριν 6 έτη

Τα powerline τα αλλαξα με αλλα ολοιδια. οποτε πρεπει να ειμαι παρααα πολυ γκαντεμης για να ειναι και αυτα ελατωμματικα. Οποτε μενει λογικα η ηλεκτρολογικη εγκατασταση. Πιστευω εφοσον ο ενας υπολογιστης δεν αποσυνδεεται ετσι που ειναι συνδεδεμενος με το ενα powerline και ρουτερ αρα λογικα ειναι η αλλη πριζα που ειναι και η πριζα του υπολογιστη που αποσυνδεεται. Αλλα η λυση ειναι απλα να αλλαξουμε πριζα? Η πρεπει να αλλαχθουν και τα  ηλεκτρολογικα καλωδια ολοκληρης της εγκαταστασης ?

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Θεωρητικά είναι πιθανότερο το πρόβλημα να βρίσκεται στην άκρη του κυκλώματος, δηλαδή κοντά στην πρίζα, παρά εσωτερικά στην καλωδίωση, η οποία είναι γενικά πιο προστατευμένη. Όχι ότι αποκλείεται, αλλά στατιστικά η πρίζα είναι πιθανότερο να έχει το πρόβλημα.

DocFilm απάντησε πριν 6 έτη

Λογικα αναφερεσε στην πριζα τηλεφωνου οπου ολα ξεκινανε( πρωτο παουερ λαιν, ρουτερ) ή στην πριζα που μπαινει το powerline? γιατι σημερα αλλαξα πριζα αλλα στο ιδιο δωματιο και το εκανε παλι... χμμ θα φτιαξω την 1η πριζα που ανεφερα.. αν δεν διορθωθει και παλι δε ξερω... να φταει ολη η εσωτερικη καλωδιωση ηλεκτρολογικη μιλωντας στο ενα δωματιο... χμ καπως τραβηγμενο...

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Αφού η 1η πρίζα λειτουργεί κανονικά με το δεύτερο powerline σε άλλο δωμάτιο, είναι απίθανο να έχει εκείνη πρόβλημα.
Σίγουρα είναι παράξενη περίπτωση. Για δοκίμασε ίσως να αποσυνδέσεις όλες τις άλλες συσκευές σε εκείνο το δωμάτιο (πλην του υπολογιστή, φυσικά), μήπως κάποια από εκείνες δημιουργεί παρεμβολές.