Costas Tsantires ρώτησε πριν 3 έτη

Γειά σας, έχω λαπτοπ αλλά ουσιαστικά το χρησιμοποιώ ως pc, είναι διαρκώς σε ένα σημείο και δυνδεδεμένο σε οθόνη. Το μετακινώ με αυτοκίνητο ας πούμε 5 φορές το χρόνο όταν πηγαίνω στο χωριό , η ερώτηση είναι, αν κατασκευάσω ένα pc, και κάθε δυο τρις μήνες, το βάζω μέσα στο κουρί του με τα φελιζόλ, το πάω με αυτοκίνητο ταξίδι και το ξαναστήσω, σε τι υστερεί από ένα λαπτοπ ? Αυτές οι μετακινήσεις , μπορεί να το καταστρέψουν ή να προκαλέσουν κάποια ζημιά? να κουδουνίζει? Διότι θέλω ένα pc στα 1200 περίπου μπατζετ, ένα λαπτοπ στα 1200 είναι αρκετά υποδεέστερο.  Μπορώ? Η μετακίνηση είναι ΠΑΝΤΑ με αυτοκίνητο με όλες τις προφυλάξεις.

5 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλημέρα Κώστα

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην μεταφορά, αρκεί να αφαιρέσεις και να μεταφέρεις χωριστά την κάρτα γραφικών, η οποία μπορεί να κουνηθεί έντονα με κάποιο κούνημα.

Αν τα υπόλοιπα εξαρτήματα είναι βιδωμένα σωστά, δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος.

Έχω φίλο που μεταφέρει το PC του με το πλοίο μέσα σε βαλίτσα κάθε λίγους μήνες και δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα.

Costas Tsantires απάντησε πριν 3 έτη

Ευχαριστώ για την απάντηση, η κάρτα γραφικών, είναι εύκολο να αφαιρεθεί, συνδεθεί από ένα ανειδίκευτο?  Φαντάζομαι πρέπει να ανοίξει το κουτί και τα λοιπά. Δεν υπάρχει τρόπος να συνδεθεί εξ αρχής πολύ καλά και από αρκετά σημεία μέσα στο κουτί και να μην κινδυνεύει από τραντάγματα? Πατέντα που λένε.
Τέλος, υπάρχει κάποιος χώρος σε Αθήνα όπου, θα δώσω μια παραγγελία, θα δούμε ότι τα εξαρτήματα για το pc είναι διαθέσιμα εκεί, θα πάω με χρήματα και την ίδια μέρα παραλαμβάνω το pc ? Μπορείτε να μου προτείνετε ?

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Η τοποθέτηση και η αφαίρεση της κάρτας γραφικών είναι πολύ απλή. Με μια βίδα είναι στερεωμένη στο κουτί και μετά απλά την τραβάς για να βγει από το slot.

Είναι ρίσκο να αφήσεις την κάρτα, καθώς λόγω βάρους, είναι πολύ εύκολο να κάνει κάποια απότομη κίνηση. Αν τοποθετήσεις το κουτί με την πλατή μικραίνεις τη πιθανότητα, αλλά γενικά καλό είναι να την αφαιρέσεις.

Το eshop.gr που συνεργαζόμαστε δεν νομίζω ότι επιτρέπει να κάνεις παραλαβεί επιτόπου ακόμα και για προϊόντα που είναι διαθέσιμα, καθώς πρέπει να έρθουν από τις αποθήκες.

Οι μεγάλες αλυσίδες λογικά έχουν στοκ στα καταστήματα τους σε κάποια εξαρτήματα, αλλά εκεί θα βρεις πιο υψηλές τιμές.

Costas Tsantires απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα και πάλι.
Εξήγησέ μου σε παρακαλώ τι βήματα πρέπει να κάνω για να παραγγείλω-συνθέσω ένα pc από το e-shop σας, και δεύτερο, εβαλα στο youtube αναζήτηση  <<αλάζουμε κάρτα γραφικών>> και παρόμοιους όρους και είδα πως είναι σχετικά μεγάλο αντικείμενο η κάρτα  με ανεμιστηράκια και κάπως "πακέτο" που λέμε για να αφαιρώ,τοποθετώ,  μήπως έχω πέσει σε λάθος αναζήτηση;  Εχεις εσύ υπόψη σου κάποιο βιντεάκι να δω; Τέλος, όπως και να έχει, θα ήθελα, όταν με το καλό παραγγείλω-αγοράσω ένα pc από το e-shop σας, να μιλήσω με ένα τεχνικό να μου δείξει πως βάζω βγάζω την κάρτα. Γίνεται αυτό ; Να έστελνα ψυχρά, κάποια Δευτέρα μια παραγγελία και χρήματα και να πήγαινα μια Τετάρτη να το παραλάβω ένα πακέτο, δεν θα με εξυπηρετούσε.  Ζητάω πολλά;

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Το δικό μας κατάστημα δεν αναλαμβάνει συναρμολόγηση, μόνο πώληση εξαρτημάτων και έτοιμων custom συνθέσεων.

Το eshop.gr που συνεργαζόμαστε αναλαμβάνει τη συναρμολόγηση αν αγοράσεις τα εξαρτήματα από εκεί.

Όσο αφορά την ερώτηση για την κάρτα γραφικών, δεν κατάλαβα τι ακριβώς εννοείς. Ένα εννιαίο εξάρτημα είναι που το αφαιρέσεις με τη μία.