Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΚεραία διαδικτύου για υπολογιστή
Γεώργιος Τσολάκογλου ρώτησε πριν 8 έτη

Καλησπερα,
 
Θα ήθελα να μού προτείνεται μία κεραία διαδικτύου (για χρήση μέσα στο σπίτι) για απόσταση 8-10 μέτρων και ενδιάμεσα 3 τοίχους. Η κεραία δεν με απασχολεί αν θα είναι usb ή κάρτα. Η μητρική μου είναι η Asus A88XM-E. Αν γίνεται η τιμή να είναι μέχρι 15€.

5 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα Γιώργο,

Αυτή είναι πολύ καλή επιλογή για αυξημένη εμβέλεια στα χρήματα που κινείσαι.

Γεώργιος Τσολάκογλου απάντησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα,
Η κεραία, που μού πρότεινες, δεν κάνει για την εμβέλεια που χρειάζομαι και έτσι θα πάρω μία άλλη. Αυτή (http://www.e-shop.gr/tp-link-tl-wn821n-wireless-n-2t2r-usb-adapter-p-PER.612356) είναι καλή επιλογη;

Γεώργιος Τσολάκογλου απάντησε πριν 8 έτη

Να σημειώσω ότι στον ίδιο χώρο έχω το netbook "multirama ht xpress book lite", το οποίο έχει αυτήν την κάρτα για κεραία "Intel PRO/Wireless WM3945ABG". https://www.amazon.com/Intel-Wireless-WM3945ABG-802-11a-Express/dp/B003CNYG8E

Γεώργιος Τσολάκογλου απάντησε πριν 8 έτη

Και πιάνει 2 γραμμές.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Δεν είμαι σίγουρος με πιο κριτήριο θεωρείς πως το USB χωρίς καν εξωτερική κεραία θα έχει μεγαλύτερη εμβέλεια. Δυστυχώς η εμβέλεια δεν αναφέρεται στα τεχνικά χαρακτηριστικά, γιατί κάθε χώρος είναι διαφορετικός, και υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που μπορούν να την επηρεάσουν.

Η αλήθεια είναι πως αν δεν δοκιμάσεις διαφορετικές κεραίες στο δικό σου χώρο, είναι αδύνατον να ξέρεις εκ των προτέρων ποια θα έχει καλύτερη απόδοση.