Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΚλείνει μόνος του ο υπολογιστής
pgk mode ρώτησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα!
Κάποιες φορές, όταν χρησιμοποιώ τον υπολογιστή μου (desktop) κλείνει, μόνος του. Αμέσως μετά αφού πάω να τον ανοίξω 2-3 φορές, ξεκινάει αλλά ξανασβήνει αμέσως, μετά από 1-2 δεύτερα. Όταν όμως κλείσω τον διακόπτη πίσω από την μονάδα και το αφήσω για ενα λεπτό ανοίγει κανονικά.
Αυτό συμβαίνει, κυρίως:
1. Οταν ο υπολογιστής φαίνεται να "μπλοκάρει".
2. Αργεί να φορτώσει κάποια -ίσως- βαριά σελίδα, όπως το Wordpress, κατά την διάρκεια διαχείρισης ιστοσελίδας.
3. Στο youtube όπου επίσης αργεί πολύ να φορτώσει ένα video των 7 λεπτών -μπορεί και να μην παίξει καθόλου- αλλά τα 3-4 λεπτά τα φορτώνει γρήγορα (αυτό δεν ξέρω αν έχει να κάνει με το hardware ή την σύνδεση του internet, καθως από τότε που έκανα την αναβάθμιση της σύνδεσης παρατήρησα το συγκεκριμένο πρόβλημα).
4. Όταν συνδέω τον εξωτερικό δίσκο και ακούω μουσική
Μετά από κάποιο ψάξιμο υποθέτω πως μπορεί να είναι υπερθέρμανση και όχι μόνο. Επίσης διάβασα και ένα σχετικό άρθρο από την ιστοσελίδα σας αλλά δεν μπόρεσα να βγάλω κάποια άκρη. Επιπλέον δεν γνωρίζω ποιες είναι οι φυσιολογικές τιμές θερμοκρασίας. Σίγουρα κάποια στιγμή όταν βρω ελεύθερο χρόνο, θα ανοιξω και το κουτί μήπως έχουν πιάσει σκόνη και να τα καθαρίσω αλλά πριν το κάνω θα ήθελα να διαβάσω και την δική σας εκτίμηση, έτσι ώστε να πράξω αναλόγως.
Παρακάτω σας παραθέτω τα χαρακτηριστικά του υπολογιστή αλλά και τις εικόνες με τις τιμές των θερμοκρασιών.
Intel Pentium 4, 3.20GHz., Mainboard p4i65g, 2gb ram, ati radeon 9250
http://imgur.com/a/NAyvU

4 Απαντήσεις

Dimitris απάντησε πριν 7 έτη

Η version του HWmonitor που εχεις ειναι η τελευταια?αν οχι κατέβασε και ανέβασε φώτο από την τελευταια γιατί βλεπω κάτι περίεργα. Πχ στα -5v δινει 2v ενώ στα -12v σχεδων τίποτα. Καλύτερα να πάρεις της τιμές (τάσεις, θερμοκρασίες και ταχύτητα fun) μέσα από το bios παντως. Τέλος οι 88c στον δεύτερο σενσορα οτι και να ειναι αυτό (δεν ξέρω αν ειναι της cpu η κάτι άλλο αλλα ειναι υπερβολικά αυξημένη. 

pgk mode απάντησε πριν 7 έτη

@Dimi_1967: Σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Το HWMonitor είναι η τελευταία έκδοση, όπως και το Open Hardware. Όσο για τις τιμές που αναφέρεις, μπορεί να έφταιγε επειδή έκανα και παράλληλα χρήση, δεν ξέρω. Ξαναδοκιμάζοντάς το όμως, παρατηρώ ότι τα -5v τωρα δίνουν 1.941 το χαμηλότερο και φτανει στα 1.991. Ενώ στα -12 δίνει από 885 και φτάνει μέχρι 0.967, σίγουρα όμως δεν έχει φτάσει τα 1.000. Και στα 88c τώρα μου δείχνει 74 το χαμηλότερο και 77 το υψηλότερο. Ίσως να φταίει επειδή οι τιμές παίζουν πανω κατω και μάλλον έπιασα αυξημενες τιμές. Θα κοιτάξω αύριο τις τιμές μέσα από το bios και θα επανέλθω.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα,
90% είναι θέμα υπερθέρμανση ή τροφοδοτικού. Το πρώτο μου φαίνεται πιο πιθανό. 

Εδώ θα βρεις ποιες είναι οι κατάλληλες θερμοκρασίες για το υλικό σου. Αυτός ο οδηγός σε δυσκόλεψε;
https://www.pcsteps.gr/33551-%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE-%CE%B5%CF%80%CE%B5%CE%BE%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE/

pgk mode απάντησε πριν 7 έτη

Λοιπόν. Επειδή σήμερα το πρόβλημα χειροτέρεψε αναγκάστηκα να ανοίξω το κουτί. Όντως, είχαν γεμίσει πολλή σκόνη τα ανεμιστηράκια και τα καθάρισα. Αν και ταλαιπωρήθηκα λιγάκι γιατί στο τέλος ξέχασα να κουμπώσω το πλαστικό στο ανεμιστηράκι που βρίσκεται πάνω στον επεξεργαστή. Άντε μετά να βγάλεις άκρη γιατί είχα ήδη κλείσει το κουτί. Τέλος πάντων, τελικά το πρόβλημα μάλλον επιδιορθώθηκε. Εδώ και μία ώρα περίπου δεν μου έχει παρουσιάσει προβλήματα και νομίζω επιδιορθώθηκε και το πρόβλημα με το youtube. Πριν καθαρίσω τον υπολογιστή είχα μπει στο bios για να ελέγξω τις θερμοκρασίες. Η cpu είχε 80-84c και μετά τον καθαρισμό έπεσε στα 44 και τώρα βλέπω φτάνει μέχρι και 60. Αν προκύψει άλλο πρόβλημα θα επανέλθω. Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.