p4n0s86 ρώτησε πριν 8 έτη

Τις τελευταίες ώρες παίζει έντονα σε πολλά ενημερωτικά μέσα τεχνολογίας, η φήμη ότι το MEGA κλείνει και ο ιδρυτής του, Kim Dotcom, ο οποίος όμως απ' ότι κατάλαβα δεν έχει την διαχείριση πλέον, στο λογαριασμό του στο twitter προειδοποιεί τους χρήστες να πάρουν τα αρχεία τους όσο γίνεται πιο σύντομα. Υπάρχει κάποια ενημέρωση;
 
Ελπίζω να μην ισχύει, γιατί προσωπικά την θεωρώ την καλύτερη δωρεάν υπηρεσία του χώρου.

10 Απαντήσεις

efriend gr απάντησε πριν 8 έτη

Δε θα στελνανε ενα μυνημα μεσω του desktop app στους χρηστες;; δε νομιζω ρε μαν

p4n0s86 απάντησε πριν 8 έτη

Σύμφωνα με τον Dotcom, στον επίσημο λογαριασμό του στο twitter, δεν έχουν ξεμπλέξει με τα νομικά, τους κυνηγάνε πολλοί ακόμη και έχει ως συνέπεια να "μπαίνει μέσα" στο ταμείο 1εκ κάθε μήνα. Να στείλουν μήνυμα, να πουν τι; Δεν πάμε καλά, φύγετε όλοι να μας αποτελειώσετε;

Προφανώς τελευταία στιγμή θα βγει ανακοίνωση, όταν θα είναι οριστικό. Κι εγώ ως φήμη το αναφέρω, γι' αυτό και ρώτησα, δεν γνωρίζω τι γίνεται. Αν το έλεγε κάποιος τυχαίος δεν θα έδινα βάση, η φήμη έρχεται απ' τον ιδρυτή του MegaUpload όμως..

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Η αλήθεια είναι ότι ούτε εγώ καταλαβαίνω την λογική σου. Δηλαδή τι διαφορά θα έχει αν ο ιδρυτής βγάζει φήμη ότι χρωστάνε και τους κυνηγάνε από το να έβγαζε ανακοίνωση ότι θα κλείσει; Καμία, το πρώτο είναι μάλιστα χειρότερο.
Σε κάθε περίπτωση, αν κλείσει θα βγει ανακοίνωση και θα δώσει και ένα σημαντικό περιθώριο στους χρήστες να πάρουν τα αρχεία τους.

Γιώργος Καραγιάννης απάντησε πριν 8 έτη

Δυστυχώς, αληθεύει. Ορίστε και η επιβεβαίωση.
http://i63.tinypic.com/5x4nkm.jpg

p4n0s86 απάντησε πριν 8 έτη

Φίλε Νίκο η διαφορά είναι ότι δεν έχει σχέση με την υπηρεσία πλέον, ανήκει σε άλλους, μάλιστα αναφέρει ότι το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών το πήρε ένας Κινέζος που είναι και καταζητούμενος! Απλά αφήνει να ενοηθεί ότι έχει πληροφόρηση από μέσα και γι' αυτό το θεωρεί υποχρέωση να μας ενημερώσει.

Πως έχω την εντύπωση ότι το MegaUpload έκλεισε σε μια νύχτα χωρίς προειδοποίηση; Δεν θυμάμαι κιόλας. Αν έγινε τότε, ποιος μου λέει ότι δεν θα γίνει και τώρα; Άλλωστε αν τους κυνηγάνε ακόμη για πνευματικά δικαιώματα, δεν θα ενδιαφερθούν για τίποτα, θα τους πάρει όλους η μπάλα.

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Το Megaupload ήταν υπηρεσία file sharing, το MEGA είναι υπηρεσία clouding. Και δεν έχω πέσει ποτέ σε link για πειρατικά αρχεία μέσω του MEGA. Συνεπώς, δεν ξέρω τι θα γίνει, πως και πότε, αλλά το θεωρώ τελείως διαφορετική περίπτωση από το Megaupload.

p4n0s86 απάντησε πριν 8 έτη

Δεν διαφωνώ σε κάτι κι εγώ μια ενημέρωση ζήτησα, επειδή παρακολουθείτε τα θέματα καλύτερα. Μακάρι να είναι όλα εντάξει. Καλού κακού ας έχουμε την προσοχή μας περισσότερο το επόμενο διάστημα...

p4n0s86 απάντησε πριν 8 έτη

ΥΓ. Δεν υπάρχει αναφορά περιστατικού πειρατίας γιατί τεχνικά δεν μπορεί να ελεγχθεί. Υποτίθεται ότι γίνεται κρυπτογράφηση και ούτε οι ίδιοι του MEGA δεν γνωρίζουν τι αρχεία διαθέτει κάθε χρήστης. Με αυτό δεδομένο, σίγουρα το μεγαλύτερο μέρος των αρχείων είναι πειρατικπολύ αμφιβάλω ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των αρχείων δεν είναι πειρατικά. Συνεπώς το σημείο-κλειδί, είναι αν μπορούν οι εταιρίες που κινούνται νομικά, με την πρόφαση της πειρατίας, αν μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση για έλεγχο.

efriend gr απάντησε πριν 8 έτη

Ο νικος λεει οτι δεν του εχει τυχει λινκ που να πηγαινει σε mega, το οποιο να προερχεται απο πειρατικο σαιτ. Δεν εχει σχεση με κρυπτογρ αυτο. 

Γιώργος Καραγιάννης απάντησε πριν 8 έτη

To mega θα κλείσει. O Kim Doctom (δημιουργός) έχει κάνει ένα tweet, στο οποίο λέει στους χρήστες του MEGA να κατεβάσουν τα αρχεία τους, γιατί θα κλείσει.
Ορίστε το σχετικό tweet: https://twitter.com/KimDotcom/status/723802911013130241