Spyros Tzanakis ρώτησε πριν 3 έτη

Αγόρασα κανονικά σήμερα με το εκπτωτικό κουπόνι σας (και ευχαριστώ), το κλειδί για Windows 10 από το Godeal24, το οποίο μου στάλθηκε κανονικά στο mail που υπέδειξα . Κατέβασα μετά από το κεντρικό site της Microsoft τα Windows 10, έκαναν αρκετή ώρα μαζί με τα updates και το κατέβασμα του Microsoft Edge, δεν ξέρω γιατί το κατέβασα και εάν πρέπει να το αφήσω, και στο τέλος αφού επανεκκίνησε ο υπολογιστής μερικές φορές, βρέθηκα μάλλον με Windows 10 ως επιθυμούσα. To interface άλλαξε μεν, αλλά όχι πολύ. Τουλάχιστον στην αρχική οθόνη. Το πρόβλημά μου είναι άλλο. Μετά από καμιά ώρα που δοκίμαζα τα νεα περιβάλλοντα για να εξοικειωθώ, συνηδητοποίησα ότι σε όλη τη διαδικασία που προηγήθηκε δεν μου ζητήθηκε ποτέ να βάλω το κλειδί που αγόρασα. Είναι αυτό δυνατόν; Έχω κάνει κάπου λάθος; Και τελικά είναι νόμιμα τα νέα μου Windows;

3 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα Σπύρο

Πριν τη Windows είχες εγκατετσημένα; Αν είχες Windows 10 Home, λογικά τα Windows ενεργοποιήθηκαν αυτόματα με την παλιά σου άδεια. Στις ρυθμίσεις των Windows βλέπεις να έχεις Windows 10 Pro;

Spyros Tzanakis απάντησε πριν 3 έτη

Windows 10 Pro ναι. Τώρα θυμήθηκα. Μάλλον την πάτησα. Πριν 1-1,5 χρόνο, ίσως 2, είχα αγοράσει με τον ίδιο τρόπο τα windows 10, αλλά μου ήταν τόσο αποκρουστικά τότε, που αναίρεσα την αλλαγή από 7 σε 10 αμέσως. Μάλλον με το ίδιο κλειδί και χωρίς να μου ζητηθεί, μπορούσα να τα ξαναεγκαταστήσω δωρεάν σ' αυτόν τον υπολογιστή. 
Ερώτηση: Με το κλειδί που αγόρασα σήμερα μπορώ να τα εγκαταστήσω σε άλλο υπολογιστή στη δουλειά μου, που έχω τα 7;

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Λογικά αυτό φταίει, καθώς μετά την πρώτη εγκατάσταση η άδεια αναγνωρίζεται αυτόματα και δεν χρειάζεται να εισάγεις το κλειδί. Αν θες μπορείς να αλλάξεις το κλειδί για να έχεις Pro αντί για Home.

Καλό είναι να μη χρησιμοποιήσεις το συγκεκριμένο κλειδί σε χώρο εργασίας, καθώς δεν θα σε καλύψει σε περίπτωση ελέγχου από την εφορία.