Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΕρωτήσειςΚλειδωμένη Micro SD για συγκεκριμένη συσκευή;
Γιώργος Ιωαννίδης ρώτησε πριν 4 έτη

Αντιμετωπίζω πρόβλημα με το ταμπλετ της μάνας μου. Ξέμεινε από βύσμα φόρτισης και δεν έχει πλέον μπαταρία για μεταφορά αρχείων σε άλλη συσκευή, το έχω κλείσει στο 8%. Επειδή είναι μόνο 8 γιγα η μνήμη του, του είχα βάλει μια micro sd 16 γιγα και την είχα ρυθμίσει να είναι η βασική μνήμη του ταμπλετ, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να διαβαστεί απο άλλη συσκευή, ούτε καν απο καρτ ριντερ στον υπολογιστή. Την δείχνει στο πισί αλλά δεν ανοίγει και μου ζητάει διαμόρφωση. Επίσης στο ίδιο το ταμπλετ υπάρχει μόνο μία επιλογή που λέει "διαμόρφωση της κάρτας ως φορητής" Φοβάμαι να το πατήσω μήπως τα διαγράψει όλα. Από το ταμπλετ όσο είχε μπαταρία έχω καταφέρει και έχω αποθηκεύσει σε άλλη συσκευή τα πάντα εκτός από τα βίντεο τα οποία ειναι 92 βίντεο χωρητικότητας 5 περίπου γιγα. Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει τρόπος να μπορέσω να διαβάσω την κάρτα με κάποιο τρόπο ώστε να μην χάσω αυτά τα βίντεο γιατί ειναι πολύτιμα για την μάνα μου. Επίσης το ταμπλετ είναι to Lenovo TB-7304F 7ιντσο 8 γιγα, ότι πιο απλό υπάρχει. Σκέφτηκα ως έσχατη λυση να το ανοίξω και να φορτίσω την μπαταρία κάπου εξωτερικά και να το ενεργοποιήσω πάλι παίρνοντας τα αρχεία μέσω του cloud. Θα ήθελα τα φώτα σας παρακαλώ γιατί ακόμα κι αν δοκίμασα κάποια recover data προγράμματα στον υπολογιστή δεν κατάφερα κάτι εκτός από ένα που μου έκανε recover 4 αρχεία όμοια σε μέγεθος συνολικά με τα αρχεία που είχε η καρτα sd (περιπου 9 γιγα) τα οποία όμως είναι σε μορφή SWF και δεν ξέρω αν μπορώ να κάνω κάτι με αυτά... Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

5 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα Γιώργο, από ότι βλέπω, το συγκεκριμένο tablet φορτίζει με micro usb φορτιστή...δεν μπορείς να βρεις κάποιο άλλο? Εάν συνδέσεις το tablet σε ένα υπολογιστή λογικά θα μπορέσεις να δεις τον εσωτερικό χώρο και να πάρεις τα data σου από την κάρτα μνήμης?

Γιώργος Ιωαννίδης απάντησε πριν 4 έτη

Δυστυχως ειναι το ιδιο το micro usb του ταμπλετ χαλασμενο. Η θυρα.

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 4 έτη

Δεν κατάλαβα καλά αρχικά..Αρχικά δοκίμασε να μετατρέψεις τα αρχεία swf σε mp4, μήπως και είναι τα video που θες..

Γιώργος Ιωαννίδης απάντησε πριν 4 έτη

Δυστυχώς απ ότι φαίνεται δεν μπορώ να στηριχτώ στα swf αρχεία....μάλλον είναι κάτι λάθος, διότι βάζοντάς τα στο πρόγραμμα βγάζουν σφάλμα ότι δεν μπορούν να ανοίξουν! Χρειάζομαι κάποιον άλλο τρόπο ώστε να επέμβω στην κάρτα, αν υπάρχει!

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 4 έτη

Γιώργο, εάν είναι τόσο σημαντικά τα αρχεία που περιέχει θα πρέπει να απευθυνθείς σε κάποιο τεχνικό, ίσως η επισκευή του βύσματος φόρτισης να είναι προσιτή και σχετικά εύκολη διαδικασία.