Sotiris Charbas ρώτησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα!
Στις 11/8/22 ο λογαριασμός φεισμπουκ ενός φίλου κλειδώθηκε έπειτα από αποστολή 500 αιτημάτων φιλίας και άλλων τόσων αιτηματων πρόσκλησης σε ένα φεισμπουκ γκρούπ μέσα σε 20'.
Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες να τον ξεκλειδώσει ανεβάζοντας την Ελληνική ταυτότητα του μέσα από την διαδικασία ταυτοποίησης του φεισμπουκ δεν τα κατάφερε. Το φεισμπουκ του στέλνει μήνυμα ότι δεν μπορούν να διαβαστούν τα στοιχεία του, ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης και η φωτογραφία της ταυτότητας.
Η ταυτότητα του είναι 4 περίπου ετών και σε καλή κατάσταση.
Στο μήνυμα που λαμβάνει αναφέρεται το ίδιο κείμενο. Ότι είτε η φωτογραφία είναι θολή, είτε δεν φαίνονται οι 4 άκρες ή έχει αντανάκλαση φωτός.
Τίποτα από τα παραπάνω ουσιαστικά δεν συμβαίνει στην πραγματικότητα ειδικά στα τελευταία uploads της. 
Επιχείρησα να τον βοηθήσω και μάλιστα έπεσα και θύμα απάτης ενώ γνώριζα τις τακτικές των χάκερς για τα κρυπτονομισματα. Τηλεφώνησα σε ένα ιρλανδικό νούμερο νομίζοντας ότι υπήρχε τηλ υποστηριξης και πείστηκα βλακωδως να βάλω το ποσό των 80€ στο paybis.
Για να μην κουράζω με λεπτομέρειες, το φεισμπουκ εξακολουθεί και κρατά κλειδωμένο τον λογαριασμό του.
Σε περίπτωση που μεταβεί κάποιος φίλος του στο μεσεντζερ θα δει αντί του ονόματος του, το : "Χρήστης του φεισμπουκ".
Μετά την απάτη εις βάρος μας μιας και δόθηκαν στοιχεία καρτών και ταυτότητας του φίλου, προχωρήσαμε στις απαραίτητες ενέργειες για ακύρωση καρτών και ο φίλος αναγκάστηκε να αλλάξει ταυτότητα μετά από προτροπή των αστυνομικών αρχών.
Ακόμη και με την καινούργια ταυτότητα η διαδικασία αποτυγχάνει.
Διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης δεν διαθέτει.
Τι μπορεί να κάνει; 
Η συγχώνευση των φωτογραφιών των 2 όψεων γίνεται μέσω ίντερνετ και της σελίδας 
https://products.aspose.app/pdf/el/merger/jpg-to-jpg
Μήπως η συγχώνευση των φωτογραφιών των 2 όψεων δεν γίνεται σωστά στο εν λόγω σάιτ και πρεπει να δοκιμάσει ένα πιο αξιόπιστο εργαλείο ;

2 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα φίλε μου
Γενικά, πολλές υπηρεσίες δεν δέχονται ελληνικές ταυτότητες γιατί είναι εύκολο να πλαστογραφηθούν. Η μόνη λύση είναι η έκδοση διαβατηρίου. 

Sotiris Charbas απάντησε πριν 2 έτη

Σε ευχαριστώ πολύ Γιώργο!
Αυτό κατάλαβα κι εγώ από άλλα ξένα sites που κατά την δημιουργία λογαριασμού δεν μου δέχονταν την ταυτότητα και τελικά μου δέχθηκαν το διαβατήριο.