Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΔιάφοραΚλειδωμα Φακελου σε δικτυακο δισκο
Pantelis Avanidis ρώτησε πριν 8 μήνες

Καλημέρα
Έχω στο γραφείο μια δικτυακή θήκη της Kimax και μοιραζόμαστε τον δικτυακο χωρο 3 συναδελφοι. Εχουμε δημιουργήσει εναν φακελο για κοινη χρηση, αλλα εχει και ο καθένας τον δικο του φάκελο που αποθηκευει τα αρχεια του. Με ποιον τρόπο μπορω να κλειδωσω τον φάκελο ωστε για να εχει καποιος προσβαση να πρεπει να πληκτρολογησει καποιο password? O καθε φάκελος ειναι προσβάσιμος μόνο μεσω δικτύου και τα αρχεία πρέπει να τα μεταφερω στο pc μου ωστε να τα επεξεργαστω.
 
Ευχαριστω πολυ
 

2 Απαντήσεις

Χρήστος Δρακάκης απάντησε πριν 8 μήνες

Κανονικά θα πρέπει να υπάρχει κάποια εφαρμογή "User Manager", ή "Storage Manager" ή "Secutity Manager" ή όπως αλλιώς το ονομάζουν. Πρέπει να ορίσεις users ή/και Groups και να δώσεις δικαιώματα μόνο για έναν χρήστη σε κάθε φάκελο. Δεν ξέρω αν το δίκτυό σας είναι Workgroups ή domain (που δεν το νομίζω), στη 2η περίπτωση πάντως ο administrator δίνει δικαιώματα σε κάθε πόρο του δικτύου, κι αυτό όμως μόνο αν το μηχάνημα το υποστηρίζει. Οπότε, οι χρήστες του Kimax θα πρέπει μάλλον να οριστούν από την εφαρμογή ή τη σελίδα διαχείρισής του, πιθανότατα με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο δημιουργήσατε και κάνατε διαθέσιμο τον κοινό φάκελο. Από τα client μηχανήματα θα πρέπει ο χρήστες να δώσουν credentials (username+password) όταν ζητούν να προσπελάσουν το folder - μπορείτε να επιλέξετε επίσης να τα "θυμάται".

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 7 μήνες

Καλησπέρα Παντελή, όπως ανάφερε παραπάνω ο Χρήστος εάν ο δίσκος που χρησιμοποιείς δεν έχει κάποιο λογισμικό δεν νομίζω ότι μπορείς να κάνεις αυτό που θες.