Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΔιάφοραΚλιματιστικό σταματάει ξαφνικα
Giorgos Patsatsos ρώτησε πριν 10 μήνες

Καλησπέρα, έχω ένα 18αρι κλιματιστικό Hitachi και 1 9αρι Kelvinator, σε μια ασφάλεια C16. Όταν ανάβω ενα από τα δύο, μετά από κάποια ώρα λειτουργίας κόβεται το ρεύμα, χωρίς να έχει πέσει η ασφαάλεια. Τι μπορεί να φταίει; Η πρίζα βρίσκεται στο δωμάτιο με το 9αρι, και το 18αρι έρχεται η παροχή με καλώδιο 3χ2.5 στο δωμάτιο με το 9αρι και συνδέονται σε ένα Τ (δυπριζο) που είχα αγοράσει για αυτή τη δουλειά (μου είχαν πει ότι αντέχει μέχρι 25 Α) και μετά αυτό συνδέεται σε μια μπαλαντέζα με καλώδιο 3χ2.5 και πάει στην πρίζα. Είχε δουλέψει το 18αρι για ώρες και δεν είχε παρουσιάσει πρόβλημα, αλλά σήμερα, παρουσίασε. Είχε ξαναεμφανιστεί πριν 1 μήνα, την ώρα που δούλευε το 9αρι. Λέτε να φταίει το διοριζο, η μπαλαντέζα, η πρίζα ή η ασφάλεια;

2 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 10 μήνες

Καλημέρα Γιώργο, το ότι έχεις συνδέσει το κλιματιστικό σε ένα αντάπτορα και μετά σε μπαλαντέζα νομίζω ότι δεν είναι καλή ιδέα. Επίσης το ότι δεν πέφτει η ασφάλεια είναι και αυτό επικίνδυνο. Επειδή όμως δεν είμαι ηλεκτρολόγος καλό είναι να φωνάξεις άμεσα κάποιον για να δει την εγκατάσταση του σπιτιού σου.

Giorgos Patsatsos απάντησε πριν 10 μήνες

Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να δώσω ρεύμα και στα 2. Θα ελέγξω τη μπαλαντέζα και αν δεν βρω πρόβλημα, θα φωνάξω ηλεκτρολόγο.