Κωνσταντίνος Ντούρος ρώτησε πριν 6 έτη

Καλησπερα PC steps
Εχω το κινητο leagoo m5 το οποιο εχει εναν ιο με το ονομα settings και ο οποιος μου ανειγει μια συγκεκριμενη σελιδα στο google, αμα κλεισω το google τοτε ξανανοιγει μονο του, επισης εχθες κολησα και εναν αλλο ιο ο οποιος εχει ενα ονομα αρχειου-εφαρμογης nolcans, εκανα επαναφορα και το προβλημα παραμενει στο κινητο να σημειωσω οτι ολα ηταν ενταξει μεχρι εχθες και το χρησιμοποιω μονο με messenger και viber, σας παρακαλω βοηθηστε με!!!!!!!

9 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Κωνσταντίνε,
Δοκίμασες να κατεβάσεις κάποιο antivirus, μήπως και καταφέρει να διαγράψει τον ιό;
Όταν λες επαναφορά, αναφέρεσαι σε επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις; Αν ναι, έβγαλες την SD πριν το κάνεις;
Αν ο ίο έχει εγκατασταθεί στην SD, είναι πιθανό μετά την επαναφορά απλά να συνέχισε να υπάρχει. Οπότε αφαίρεσε εντελώς την SD και κάνε ξανά.  
Είναι απίθανο να κόλλησες ιό από το messenger και το viber. Τo Android είναι πολύ ασφαλές λειτουργικό και μόνο αν κατέβασες ή επισκέφτηκες κάτι περίεργο, μπορεί να κόλλησες. 

Κωνσταντίνος Ντούρος απάντησε πριν 6 έτη

Κατέβασα antivirus μάλιστα τα antivirus εβρησκαν τον ιο τον εσβναν και μετα απο λίγο ξανακετεβεναι μόνος του επίσης ναι εννοώ επαναφορά στις εργοστασιακές ρωθμισεις και επίσης δεν έχω κάρτα SD. Ααα και ξεχασα να πω οτι απο το Viber, messenger σίγουρα δεν έχω κολησει ιο γιατί ξέρω με ποιον μιλάω και γιατι δεν μου έχει ξαναγίνει ποτε!!!

Deleted User απάντησε πριν 6 έτη

Στη "Διαχείριση εφαρμογών"--->Έγινε λήψη (ή όπως τα γράφει στο μενού σου) βλέπεις κάποια ύποπτη εφαρμογή να τη διαγράψεις ? Δες και στη "Διαχείριση συσκευών" μήπως κάποια εφαρμογή έχει δικαιώματα διαχειριστή.
Αν έχεις χώρο στη συσκευή, δοκίμασε να κατεβάσεις το malwarebytes (για malware) από το Play Store ή και το Ccleaner να κάνεις ένα καθαρισμό ,μπας κι είναι κάποιο αρχείο που να επαναφέρει τα κακόβουλα app .
Πήγαινε επίσης στη Διαχ.εφαρμογών---> Έγινε λήψη ,στον browser που χρησιμοποιείς και καθάρισε την "cache" και "δεδομένα" αν βοηθήσει.
Μπορείς να μπεις σε Safe Mode να αφαιρέσεις τα κακόβουλα app ,αν δε μπορείς σε κανονική λειτουργία ??   (Δημήτρης)

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Κατέβασες κάποιο δοκιμασμένα καλής ποιότητας Antivirus? Γιατί ένα σωστό antivirus δεν θα αφήσει τον ιό να ξαναεγκατασταθεί.
Αυτά είναι τα καλύτερα βραβευμένα antivirus για κινητό.

Κωνσταντίνος Ντούρος απάντησε πριν 6 έτη

Ευχαριστώ πολύ βρήκα λύση!! 
Εκανα εκαθαρηση της cache και τα δεδομένα στον browser κατέβασα και το malware bytes και δείχνει οτι είναι όλα εντάξει!! Επίσης ο ιός δημιουργούσε αρχείο με το ονομα track24 και ηταν ανοιχτό στο background!!!

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 6 έτη

Ευχαριστούμε για την ενημέρωση Κωνσταντίνε. Πάντως περίεργο γιατί και η επαναφορά διέγραφε την cache και θα έπρεπε να έχει το ίδιο αποτέλεσμα. 

Κωνσταντίνος Ντούρος απάντησε πριν 6 έτη

Ξεχασα να πω μηπω βοηθησει πως το κινητο δεν εχει γνησιο android αλλα freeme os επισης να σας πω οτι το εψαξα λιγο και βρηκα οτι το συγκεκριμενο λειτουργικο συστημα εχει φορτωμενο απο μονο adware και αρχεια καταγραφης δεδομενων τα αποια ευτυχως σε εμενα ηταν απενεργοποιημενα γιατι απο το καταστημα ηταν flasharismeno με αλλη ρομ.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 6 έτη

Το adware θα εξηγούσε το πρόβλημα, αλλά από την στιγμή που έχει αλλαχτεί η ROM, δεν θα έπρεπε να υπάρχει.
Μήπως και η νέα ROM είχε κάποιου είδους adware;

Κωνσταντίνος Ντούρος απάντησε πριν 6 έτη

Μαλλον οχι γιατι ολα ηταν καλα μεχρι που κολησα τον ιο και εδω και ενα χρονο που το χρησιμοποιω μια χαρα ηταν ολα επισης αφου ακολουθησα τα παραπανω βηματα αμα υπηρχε adware παλι θα εμφανιζοταν. Τελος παντων σας ευχαριστω για ολα.!!!!!!!!