Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΚολλαει ο υπολογιστης μετα απο αναβαθμιση
Ευτύχης Μπατιστάκης ρώτησε πριν 7 έτη

Καλησπερα, πριν 2 μερες εκανα μια μικρη αναβαθμιση στον υπολογιστη μου αλλαζοντας μητρικη καρτα και μνημες ram. Ξεκινοντας τον υπολογιστη, εχοντας κανει ολους τους σκληρους δισκους format, διαπιστωσα οτι κανει περιοδικα κολληματα σαν να μην προλαβαινει να επεξεργαστει πολυ απλα πραγματα (οπως το δεξι κλικ στην επιφανεια εργασιας, να ανοιξω το google chrome, να ανοιξω εναν φακελο κλπ). Αυτο που παρατηρω ειναι να μετατρεπεται ο κερσορας σε κυκλακι χωρις να χανω ποτε την δυνατοτητα να το μετακινω. κραταει το φορτωμα για 1-2 λεπτα και μετα ανοιγουν ολα οσα εχω πατησει. και μετα απο 2' ξανα το ιδιο. Οσο κι αν μεινει ανοικτο το συστημα, δεν φαινεται να περναει. Η αληθεια ειναι οτι ειμαι σιγουρος για την συμβατοτητα του hardware και οτι εχω μια ξεπερασμενη καρτα γραφικων, η οποια ομως δεν θα επρεπε να δημιουργει τετοιο προβλημα, καθως δεν δοκιμασα καν καποια "βαρια" εντολη ή διαδικασια. Ο επεξεργαστης μου επισης ειναι λιγο ξεπερασμενος αλλα παραμενει δυνατος, και δεν δικαιολογει αυτη την αποδοση κι ας περιοριζει τα MHz των μνημων ram. Οταν ειχα περασει παλαιοτερα τα ιδια Windows, δεν παρουσιαζοταν καποιο προβλημα. Μπορει να ετρεχαν και καλυτερα κι ας ειχα ξεπερασμενο συστημα. Παρακατω ειναι τα χαρακτηριστικα του υπολογιστη μου πριν την αναβαθμιση, και με βελακια ειναι τα νεα υποσυστηματα που τοποθετησα:

CPU: AMD Phenom x4 955 Black Edition 3.2 GHz

M/B: Sapphire 790fx Pure ----> MSI 990FXA Gaming

RAM: G.Skill DDR2 2x2GB 800MHz ----> G.Skill RipjawsX DDR3 2133MHz 2x4GB

GPU: nVidia gt630

PSU: ThermalTake 700W Cable Management

Αμα χρειαζεται να δωσω περισσοτερες πληροφοριες για κατι, ρωτηστε με. Ελπιζω να βρεθει μια λυση, ευχαριστω πολυ.

ΥΓ¨: Ολοι οι drivers ειναι περασμενοι και το συστημα αναγνωριζει ολους τους πυρηνες του επεξεργαστη στη σωστη ταχυτητα, οπως και ολα τα 8GB των μνημων ram, με την εξαιρεση οτι φτανουν μεχρι 1600MHz στα bios λογω του "ταβανιου" που θετει ο επεξεργαστης μου.

3 Απαντήσεις

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα.

Υπάρχει περίπτωση να είναι πρόβλημα του σκληρού.

Μπορείς να δοκιμάσεις να κάνεις boot από ένα φλασάκι usb με κάποια διανομή linux, για να δεις αν εμφανίζεται κι εκεί το ίδιο φαινόμενο;

Maria Tsak απάντησε πριν 7 έτη

καλησπερα. εγω 8α σου ελεγα να ελεξεις τις RAM. μπορει να μην ειναι συμβατες και εξου κ η κα8υστερηση. αν μπορεις βαλε αλλες με ποιο μικρη συχνοτητες που αντεχει η μητρικη σου.

Ευτύχης Μπατιστάκης απάντησε πριν 7 έτη

Καλημερα και καλο μηνα. Μαρια, δυσκολα να φταιει αυτο, διοτι η μητρικη απλα σου οριζει ενα ταβανι στις συχνοτητες οπως και ο επεξεργαστης. Η μητρικη αντεχει μεχρι 1866/ 2133 (OC) οποτε δεν θα εβλεπα ορατη διαφορα. Ασε που δεν εχω μικροτερες ddr3 ραμ. :P

Ελενα, εχω 4 σκληρους οποτε σκεφτομαι να αποσυνδεσω αυτον που εχω τωρα, και να περασω τα windows σε εναν απο τους υπολοιπους για να δουμε αν οφειλεται στους σκληρους. Το αλλο με τα linux δεν ξερω πως να το κανω οποτε θα δοκιμασω αυτο που ανεφερα μολις.

Θα σας ενημερωσω αν δεν βρεθει ουτε τωρα ακρη.