Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsκολλαει ο υπολογιστης
Manos pentikis ρώτησε πριν 9 έτη

γεια σας!το τελευταιο καιρο αντιμετοπιζω προβλημα με το pc μου το πρωι που το ανοιγω,φαινεται κανονικα η επιφανεια εργασιας και εκει που περιμενει να φορτωσει αυτα που πρεπει, η θα κανει μονο του επανεκκινηση,η θα κολλησει εντελως και θα κανει επανεκκινηση,η κοολλησει και θα το κανω επανεκκινηση εγω,και μετα μπορει να ξανακολλησει και ξανα επανεκκινηση!μετα ο υπολογιστης καιει ολη την μερα αν τον κανω επανεκκινηση δεν κολλαει δεν εχει προβλημα,αυτο το κανει μονο οταν ειναι κρυος!κατεβασα ενα προγραμμα για θερμοκρασιες,μου δειχνει οτι η θερμοκρασια της καρτας γραφικων φτανει στους 64,65 η 68 βαθμους παντα με max θερμοκρασιες αυτες που ειπα και πριν,στο υπολοιπο συστημα ειναι καλες!τι μπορει να φταιει?(παιχνιδια δεν παιζω)

12 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα Μάνο.

Υποψιάζομαι μήπως είναι θέμα του τροφοδοτικού, και για κάποιο λόγο χρειάζεται να "ζεσταθεί" για να λειτουργεί καλά.

Όμως χωρίς να έχεις δεύτερο τροφοδοτικό να δοκιμάσεις, θα πρέπει να το πας σε μάστορα.

Αυτό που μπορείς να ελέγξεις μόνος σου, για να αποκλείσεις, είναι το να έχουν πρόβλημα οι RAM. Κάνε έλεγχο με το memtest με κρύο τον υπολογιστή, να δεις αν βγάζουν σφάλματα.

Manos pentikis απάντησε πριν 9 έτη

σ'ευχαριστω αγγελε για την απαντηση,εκανα το τεστ που ειπες για την μνημη πρωτα και οντως μου ειπε οτι υπαρχει προβλημα στη μνημη ram!τωρα που το θυμηθηκα,ναι μερικες φορες οταν κολουσε και εκανε επανεκκινηση εβγαζε μια μπλε οθονη να φορτωνει,αλλα πολυ λιγα δευτερολεπτα διαρκουσε μεχι να παρω χαμπαρι τι γραφει,εφευγε κι ολας,κι οπως καμια φορα εκει που εβλεπα στο ιντερνετ κολλαει,κανει "μπιμ" και ξεκολαει μετα!

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Δοκίμασες πάντως την προβληματική μνήμη και σε άλλη θύρα, να δεις μήπως έφταιγε η θύρα?

Manos pentikis απάντησε πριν 9 έτη

Το εκανα με τα windows να βρουν αν υπαρχει προβλημα.Δεν το εκανα με το memtest, το πέρασα σε usb οτι εχεις γράψει, και δεν μπορω να τρεξω το usb, έχω τα vista,

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Τότε βγάλε όλες τις ram εκτός από μία και τρέξε ξανά τον έλεγχο των Vista, για να βρεις ποια συγκεκριμένη RAM ή ποια συγκεκριμένη θύρα φταίει.

Manos pentikis απάντησε πριν 9 έτη

λοιπον αγγελε,δεν ξερω τι γινεται,εκανα εχθες το βραδυ τον ελεγχο στις μνημες και σημερα το πρωι και μου ειπε οτι δεν εντοπισε κανενα προβλημα!το θεμα ειναι πλεον οτι επειδη γενικα σερνεται λιγο το συστημα,κατεβασα το ccleaner,καθαρισα αρκετα πραγματα,κατεβασα και το avg internet security που βρηκε καποια πραγματα τα εσβησα,το pc βασικα εχει να κανει μονο του επανεκκινηση εδω και 2 μερες,απλα τρωει κολληματα!το pc το εχω 7 χρονια και αυτο μηπως οφειλεται στο οτι εχω
μητρικη-msi ms-7293vp ?
επεξεργαστη-intel core 2 duo 6300 1.86ghz?
ram-1gb(νομιζω οτι ειναι λιγο,εσυ τι λες?)?
καρτα γραφικων-Nvidia geforce 7500?
τροφοδοτικο-550watt?

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

To 1GB σίγουρα είναι λίγο για Windows 7, 2GB είναι οι ελάχιστες απαιτήσεις τους.

Το καλύτερο θα ήταν να μπορέσεις να τρέξεις το memtest, που μπορείς να το έχεις να τρέχει για περισσότερο χρόνο και να κάνει βαθύτερο έλεγχο.

Δοκίμασες να το γράψεις σε CD, αφού δεν σου φόρτωνε το USB?

Manos pentikis απάντησε πριν 9 έτη

εχω τα windows vista (πετροβολειστε με,απορω κι εγω ακομα πως τα εχω!τελικα το φορτωσα με το usb!απλα δεν ρυθμισα καποια πραγματα σωστα!το ετρεξα το τεστ και μου εβγαλε pass 1 -no errors!

Ermis απάντησε πριν 9 έτη

Να τα ειχες μονο εσυ, ο μισος δημοσιος τομεας και ενα σωρο ιδιωτικες επιχειρησεις δουλευουνε ακομα xp, φορτωμενα με...ενα σωρο προσωπικα δεδομενα....κλπ. κλπ..

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

1 pass δεν είναι αρκετό. Άφησέ το να κάνει τουλάχιστον 6 φουλ pass. Άσ' το καλύτερα όλο το βράδυ, να δεις τι θα σου βγάλει.

Manos pentikis απάντησε πριν 9 έτη

το αφησα, παλι δεν με εβγαλε τιποτα,no errors εγραψε!

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Αφού δεν βοηθούν τα διαγνωστικά, θα πρέπει να το πας σε μάστορα, για να τεστάρει το υλικό. Δεν υπάρχει κάτι άλλο που μπορείς να κάνεις χωρίς να έχεις άλλο τροφοδοτικό, άλλη μητρική ή άλλη κάρτα γραφικών να δοκιμάσεις, να δεις αν διορθώνει το πρόβλημα.