Νικος Nick ρώτησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα. Εχει ενα λαπτοπ η αδερφη μου το οποιο ειναι αρκετα παλιο. Ειχε προεγκατεστημενα τα Windows Vista αλλα επειδη κολλουσαν παρα πολυ εβαλα τα Windows XP και τρεχει παρα πολυ καλα.

Το μονο προβλημα ειναι στα βιντε ΟΤΑΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΠΧ ΣΤΟ YOUTUBE. Εκει σε καθε βιντεο που ξεκιναει αρχιζει και κολλαει καπως ο ηχος και το βιντεο. Μετα απο λιγα δευτερολεπτα παει καλα. Αν ομως ανοιξει κι αλλες σελιδες παραλληλα κολλαει σε ολη την διαρκεια του βιντεο.

Εχω δοκιμασει πολλους browsers πχ opera, chrome, firefox, midori(ηταν ο χειροτερος), αλλα σε κανεναν browser δεν διορθωνοταν. Ισως με τον firefox υπηρχε λιγη βελτιωση αλλα οχι κατι σπουδαιο. Δοκιμασα να αφαιρεσω και το ublock origin αλλα παλι τα ιδια.

Να αναφερω επισης πως δεν θελει να βαλει linux (βλεπω οτι εχετε μια αγαπη για τα linux :) ) γιατι παιζει ενα παιχνιδι rayman και τρεχει μονο σε Windows.

Γενικα το λαπτοπ με τα XP παει πολυ γρηγορα. Μονο στα βιντεο στο ιντερνετ κολλαει. Εχετε να προτεινετε καποια λυση? Καπου διαβασα οτι πρεπει να αδειασω την cache αλλα δεν ξερω τι ειναι και ουτε πως να το κανω.

7 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 8 έτη

Έτσι όπως μου τα περιγράφεις Νίκο, καταλαβαίνω ότι απλά ευθύνεται η παλαιότητα του λαπτοπ.

Ειδικά έτσι και ανοίγει πολλές καρτέλες ταυτόχρονα είναι φυσικό να της κολλάει ο browser.

Ας δοκιμάσει να επιλέξει την χαμηλότερη δυνατή ποιότητα βίντεο.

Νικος Nick απάντησε πριν 8 έτη

Δοκιμασα να το βαλω στα 144p και παλι κολλαει. Αν ηταν θεμα hardware δεν θα κολλαγαν ολες οι σελιδες? Τα μονα που κολλανε ειναι τα βιντεο. Ισως κατι παιζει με το flash? Τι πιστευεις? Ο chrome παντως εχει ενσωματωμενο flash. Ποιος ειναι ο πιο ελαφρυς browser? Δοκιμασα το midori που λεγατε και τους αλλους browsers που γραφετε αλλα κολλαγαν πιο πολυ

Νομιζω στον firefox κολλαγαν λιγοτερο αλλα αυτος δεν εχει flash

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 8 έτη

Ο πιο ελαφρύς από τους γνωστούς browser είναι ο Opera. Επειδή τα βίντεο έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις σε πόρους, δεν έχουν την ίδια καθυστέρηση με μια απλή σελίδα κειμένου.

Δοκίμασε να ξαναπεράσεις τους drivers της κάρτας γραφικών γιατί ποτέ δεν ξέρεις.

Επίσης πήγαινε στον chrome, απενεργοποίησε την επιτάχυνση υλικού στις ρυθμίσεις και δοκίμασε πάλι.

Νικος Nick απάντησε πριν 8 έτη

Δοκιμασα αυτα που ειπες και δεν ειδα διαφορα

Αλλα εκανα καποιες δοκιμες με Firefox-Opera-Chrome-Internet explorer στο youtube. Εβαζα το ιδιο βιντεο στο youtube για να δω ποιος παει καλυτερα

O Internet explorer δεν ανοιγε καν το Youtube καθως ειναι παλια εκδοση αφου εχει Windows XP

Στον Chrome κολλανε μεν τα βιντεο αλλα οχι τοσο. Στην αρχη του βιντεο πιο πολυ κολλανε και μετα στρωνει. Αν βαζω 360p ειναι πολυ καλυτερα. Αν ομως ανοιξω αλλες σελιδες παραλληλα, ακουγεται ο ηχος του βιντεο να κολλαει περισσοτερο

O Opera πηγαινε χειροτερα απο τον chrome

Στον Firefox παρολο που εβλεπα στην "Διαχειριση εργασιων" οτι καταλαωνει την λιγοτερη μνημη Ram απο ολους τους browser, παρολα αυτα τα βιντεο κολλαγαν πιο πολυ απ ολους τους browsers. Δεν το ειχα προσεξει στην αρχη. Επειδη φορτωνε ολες τις σελιδες πιο γρηγορα νομιζα οτι θα παει και στα βιντεο καλυτερα. Τωρα ομως που εκανα δοκιμες εναν εναν, ο firefox πηγαινε χειροτερα απ ολους στα βιντεο

Στον Opera και στο Firefox εγκατεστησα τον Adobe flash player. Στο youtube δεν χρειαζοταν αλλα σε αλλα site χρειαζοταν

Παντως προσεξα οτι σε ολους τους browsers, οταν επαιζε το βιντεο εδειχνε την επεξεργαστη να δουλευει πολυ ψηλα. Απ οτι καταλαβα δεν ειναι θεμα Ram αυτο αλλα επεξαργαστη. Στον firefox σε καποιες φασεις πηγαινε 100%. Μονο ο Chrome πηγαινε περιπου 40-70%. Αλλα και αυτος πηγαινε καποεις στιγμες του βιντεο 100% αλλα οχι τοσο συχνα οσο στον Firefox. Στον Opera ειναι καπου στο ενδιαμεσο.

Σε γενικες γραμμες ο chrome πηγαινε καλυτερα. Δηλαδη αυτον που χρησιμοποιουσε ηδη

Εσυ τι μου προτεινεις να κανω? Υπαρχει καποιος τροπος να μην παει ο επεξεργαστης στο τερμα? Απ οτι φαινεται αυτο φταει. Επισης την επιαχυνση υλικου που να το βαλω? Ενεργοποιηση ή απενεργοποιηση? Δεν προσεξα καποια διαφορα αλλα δεν ειμαι σιγουρος

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 8 έτη

Αν είναι θέμα επεξεργαστή δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Μπορείς να κλείσεις τις εφαρμογές παρασκηνίου που καταναλώνουν πόρους και να παίζεις τα βίντεο σε χαμηλή ποιότητα, αλλά τίποτα άλλο.

Την επιτάχυνση υλικού κάνε την απενεργοποίηση. Αλλά αφού συμβαίνει σε όλους τους browser, μάλλον δεν θα βοηθήσει.

Sakis - Chaikalis απάντησε πριν 6 έτη

Ενταξει ολα οκ.