Γρηγόρης Παπαδόπουλος ρώτησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα, θα ηθελα να με βοθησετε σε κατι. Οταν μπαινω internet κολλανε τα βιντεο κυριως στο youtube. Για καποιο λογο δεν κολλανε στις περισσοτερες σελιδες αλλα κολλανε κυριως στο youtube.
Εχω τα Windows 10. Δοκιμασα ολους τους γνωστους browsers όπως Firefox, Opera, Chrome και Microsoft Edge και παρατηρησα το εξης: 
-Στον Microsoft Εdge ενώ είναι πολύ βαρυς browser και πολύ αργος οσον αφορα την πλοηγηση στο ιντερνετ, στην πληκτρολογηση, στο ανοιγμα σελιδων κλπ, παρολα αυτά τα βιντεο ΔΕΝ ΚΟΛΛΟΥΣΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ. Ακομα και όταν εβαζα στο youtube αναλυση 1080p60fps δεν κολλουσαν καθολου παρολο που το λαπτοπ είναι παλιο και η οθονη εχει αναλυση 1366χ768...
-Αντίθετα στους browsers Firefox, Chrome, Opera κολλουσαν παρα πολύ. Ο μονος τροπος για να μην κολλοσουν τα βιντεο ηταν να βαλω την αναλυση 240p, όμως ετσι φαινεται εντελως χαλια. Όμως γενικα αυτοι 3 browsers ηταν πολύ πιο γρηγοροι οσον αφορα γενικοτερα στην πλοηγηση στο ιντερνετ. Δεν αργουσαν καθολου και δεν με κουραζαν. Ηταν γενικοτερα πολύ πιο γρηγοροι από το Edge εκτος από τα βιντεο.
Θα ηθελα να μαθω καποια πραγματα και να μου πειτε την γνωμη σας
α)Οσον αφορα μονο τους 3 browsers, γιατι σε καποιες σελιδες κολλανε τα βιντεο ενω σε άλλες δεν κολλανε?Ακομα και σε πολλες βαριες σελιδες δεν κολλανε. Κυριως στο youtube κολλανε. Εχω την εντυπωση ότι παιζει ρολο ο flash player που υποστηριζουν οι σελιδες. Δεν εχω εγκαταστησει καποιον flash player παντως. Τι πιστευτε?
β)Πως γινεται ενω είναι βαρυς ο Edge να μην κολλανε καθολου τα βιντεο ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ (ακομα και σε αναλυση 1080p60fps) ενώ στους αλλους 3 browsers να κολλανε τα βιντεο και παραλληλα να είναι πιο γρηγοροι? Εκανα πολλες δοκιμες και ειδα ότι ηταν παρα πολύ πιο γρηγοροι οι 3 browsers, δεν με κουρασαν καθολου ενώ με τον edge με κουραζε. Πατουσα να πληκτρολογήσω στον edge και τα γραμματα εμφανιζόντουσαν πιο μετα, το ανοιγμα σελιδων καθυτερουσε, οι σελιδες φορτωναν πιο αργα και ο κερσορας όταν τον εβαζα σε καποιο σημειο για να πληκτρολογήσω εκανε 2 δευτερόλεπτα από τοτε που πατησα κλικ για να με αφησει να πληκτρολογήσω. Παρολα αυτά τα βιντεο πηγαιναν τελεια.
γ)Υπαρχει τροπος να εχω και τα δυο? Δηλαδη και να μην κολλανε τα βιντεο αλλα και να είναι πιο γρηγορος ο browser? Δεν ξερω ποιο από τα δυο να διαλέξω. Edge ή καποιον από τους 3 browsers? Εσεις τι γνωμη εχετε?
δ)Αν μου πειτε να επιλεξω καποιον απο τους 3 browsers, υπαρχει καποια λυση για να τρεχουν τα βιντεο καλα όπως στον edge? Δοκιμασα να απενεργοποιησω την επιτχανυση υλικου στις ρυθμισεις στους 3 browsers αλλα δεν εκανε τιποτα. Ο μονος τροπος είναι να βαζω τα βιντεο σε αναλυση 240p. Ξερετε καποιον άλλο τροπο που μπορω να δοκιμασω. πχ καμια επεκταση, κανα πρόγραμμα, καμια άλλη ρυθμιση...
ε)Αν μου πειτε να επιλεξω τον Edge, υπαρχει καποια λυση να είναι ο Edge πιο ελαφρυς? Δηλαδη πιο γρηγορος γενικοτερα όπως οι αλλοι 3 browsers? 
Το λαπτοπ είναι αυτό. Δεν εχει καλο επεξεργαστη απ ότι μου εχουν πει.
http://www.toshiba-greece.com/discontinued-products/satellite-c855d-16c/
Σας ευχαριστω πολύ εκ των προτερων!

4 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα Γρηγόρη,
Πρώτα απ' όλα, βάλε ένα βίντεο να παίζεις και δες τις κατανάλωση των πόρων στην διαχείριση εργασιών. 
Αν δεν βρεις εκεί το πρόβλημα, δοκίμασε να απενεργοποιήσεις από τον chrome την επιλογή επιτάχυνση υλικού.
Παλαιότερα εμένα αυτή η ρύθμιση μου προκαλούσε προβλήματα στα βίντεο του Facebook.
Τέλος, πέρνα από την αρχή τους driver της κάρτα γραφικών και κάνε ενημέρωση τα Windows, αν χρειάζεται. 

Γρηγόρης Παπαδόπουλος απάντησε πριν 7 έτη

Οταν τρεχω βιντεο απο τον Microsoft edge o επεξεργαστης ειναι στο 28% - 30% και η μνημη στο 50%. 4 GB ram εχει το λαπτοπ μου. Τα βιντεο οπως ειπα στον Microsoft edge δεν κολλανε καθολου αλλα ειναι γενικα αργος σαν browser

Αντιθετα στον Chrome οταν τρεχω βιντεο ο επεξεργαστης ειναι 60% εως και 99% καποιες φορες. Παρατηρησα οτι οταν φτανει πανω απο 90% κολλαει κατα την διαρκεια του βιντεο. Η μνημη ειναι ιδια με τον edge. Δηλαδη 50%. Οπως ειπα και στο αρχικο μηνυμα ο chrome ειναι πολυ πιο γρηγορς γενικα στο ιντερνετ αλλα κολλανε μονο τα βιντεο. Το αντιθετο δηλαδη με τον edge

Tην επιτανυνση υλικου την απενεργοποιησα στον chrome αλλα δεν εκανε τιποτα. Το ειπα και στο αρχικο μηνυμα. Μπορειτε να το ξαναδιαβασετε το αρχικο μηνυμα γιατι εχω κανει καποιες ερωτησεις. Σας ευχαριστω πολυ!

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 7 έτη

Στο laptop μου είχα το ίδιο θέμα και μετά από format λύθηκε. Παρότι πριν δεν φαινόταν τίποτα λάθος στις διεργασίες ή στις ρυθμίσεις. Οπότε σκέψου το σαν λύση.
 α) Το αποκλείω να ευθύνεται ο flash player. Αν ευθυνόταν αυτός το πρόβλημα θα ήταν καθολικό, όχι σε συγκεκριμένα site/
β)Μήπως έχεις εγκατεστημένα πολλά πρόσθετα στους άλλους browser Και έχουν αυτό ως αποτέλεσμα;
γ) Όσον αφορά ποιος browser να διαλέξεις, ρίξε μια ματιά στον οδηγό μας:
δ)Πιστεύω το πρόβλημα προκαλείται από τους drivers, οπότε μετά από ένα format, τα βίντεο θα τρέχουν κανονικά σε όλους τους browser.
ε)Ο Edge γενικά είναι αργός και αυτό δεν αλλάζει. Αλλά τα βίντεο θα έπρεπε να παίζουν κανονικά.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 7 έτη

Στο γ ξέχασα να προσθέσω τον σύνδεσμο:
https://www.pcsteps.gr/197731-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%82-browser/