Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚολλημα Υπολογιστη και αλλαγή RAM;;
Greek Holidays ρώτησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα και συγγνώμη αν σας κουράσω κάπως.
Έχω έναν υπολογιστη που έχει Windows 7 x64 και αυτή τη μητρική http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2633#sp

Τελευταία κολλάει πολύ, κολλάνε τα προγράμματα και βγάζει άσπρη διαφανή οθόνη και δεν κλείνουν με τίποτα αν δεν τα κλείσω με τον task manager. Αυτό γίνεται συνήθως όταν ανοίγει ο υπολογιστής και χωρίς απαραίτητα να ανοίξω κάποιο πρόγραμμα βαρύ, πέρα από τον firefox και μετά απο κανένα μισάωρο παιδέματος αφού τα κλείσω όλα, με αγώνα πάντα, λειτουργούν όλα κανονικά επί ώρες όσα προγραμμάτα κι αν ανοίξω ταυτόχρονα.

Πιστεύω ότι ίσως είναι λόγω της ελάχιστης RAM που έχει (2GB) και βλέπω ότι είναι συνέχεια στα κόκκινα.
Έχω βέβαια και 3 σκληρούς, έναν εσωτερικό και δύο εξωτερικούς.

Η RAM είναι δύο κομμάτια DDR2 CM2X1024-6400C4DHZ στα 400 HZ.
Το έψαξα και μου πρότειναν να βάλω 2x2GB DDR3 dual channel στα 1066 Hz γιατί δεν παίρνει παραπάνω DDR3.

Εσείς τι προτείνετε;
Ιούς δεν έχω το έχω ψάξει.

15 Απαντήσεις

George Moraitis απάντησε πριν 9 έτη

έχεις μήπως πολλά και βαριά προγράμματα? ή μεγάλο πλήθος δεδομένων?

Greek Holidays απάντησε πριν 9 έτη

Βαριά προγράμματα όχι, πέρα από το photoshop και τα office.
Πολλά GBs σε δεδομένα ναι, αλλά είναι χωρισμένα σε 3 δίσκους, κανεις απ τους οποιους δεν είναι γεμάτος. Ειδικά αυτός που έχει τα WIndows αν θυμάμαι καλά δεν είναι ούτε στο 50% της χωρητικότητας του.

George Moraitis απάντησε πριν 9 έτη

Αυτό το πρόβλημα πότε εμφανίστηκε για πρώτη φορά ?

Greek Holidays απάντησε πριν 9 έτη

Πριν 3-4 βδομάδες. Και το θυμάμαι χαρακτηριστικά, δεν είχα κατεβάσει το οτιδήποτε τότε γιατί πάντα ψάχνω αν έκανα κάποια αλλαγή όταν εντοπίζω κάποιο πρόβλημα.

George Moraitis απάντησε πριν 9 έτη

Λοιπόν θα κάνουμε επαναφορά συστήματος. Άνοιξε έναρξη και κάνε αναζήτηση για επαναφορά συστήματος ή System Recovery ανάλογα με την γλώσσα των windows που έχεις, μετά θα ανοίξεις την επαναφορά θα επιλέξεις ημερομηνία πιο πριν από 4 εβδομάδες και κάνε επαναφορά, δεν θα χαθούν τα προσωπικά σου αρχεία, απλώς θα διορθωθεί το πρόβλημα.

Greek Holidays απάντησε πριν 9 έτη

Δεν υπάρχει επιλογη επαναφοράς πριν τις 23/12 ακόμη κι αν επιλέξω να δείξει κι άλλα σημεία επαναφοράς.

George Moraitis απάντησε πριν 9 έτη

Δεν έχει πιο πριν ας μην είναι και η ακριβή μέρα ας είναι και μια μέρα πιο πριν ΌΧΙ πιο μετά γιατί μπορεί το πρόβλημα να συνεχίσει να υπάρχει.

Greek Holidays απάντησε πριν 9 έτη

Αυτό σου λέω, η πιο παλιά επαναφορα που μου δίνει ως επιλογη είναι στις 23/12, δηλαδή 6 μέρες πριν, ενω το πρόβλημα άρχισε σχεδόν πριν 1 μήνα.

George Moraitis απάντησε πριν 9 έτη

Λοιπόν, κάνε reboot και πάτα το F8 για να μπεις στις ρυθμίσεις εκκίνησης και επέλεξε την ασφαλή λειτουργία, άνοιξε την έναρξη και μετά στο υπό μενού "εκκίνηση" εάν βρεις οτιδήποτε μέσα το διαγραφείς, μετά κάνε σάρωση για ιούς. Εάν τίποτα από τα παραπάνω δεν δουλέψει, κάνε Recovery από το δίσκο εγγκατάστασης των Windows .

Greek Holidays απάντησε πριν 9 έτη

Δεν βρήκα τίποτα στο μενού εκκίνηση, ούτε ιούς. Ούτε το recovery εντόπισε το παραμικρό.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

@Greek Holidays για δοκίμασε την επιδιόρθωση των Windows, είναι ένας καλός τρόπος για να φρεσκάρεις το σύστημα χωρίς να κάνεις format.

Αν και, εδώ που τα λέμε, εφόσον έχεις τόσο χαμηλή RAM, θα ήταν καλύτερα να κάνεις format και να βάλεις 32bit Windows 7, τα 64bit καταναλώνουν αρκετά περισσότερη RAM.

Η μητρική σου παίρνει και 1333MHz RAM DDR3 (μέχρι δύο αρθρώματα) αλλά είναι πιο σημαντικό να λειτουργούν πρώτα σωστά τα Windows. Αν βάλεις πάνω από 4GB RAM σε DDR3, τότε θα πρέπει να κρατήσεις τα 64bit Windows.

Greek Holidays απάντησε πριν 9 έτη

Τώρα ντρέπομαι που "αμφισβητώ" τον ειδικό, αλλά κάποιος μου είπε ότι για να βάλω 1333MHz DDR3 πρέπει να κάνω overclocking, γι' αυτο και έχει αστεράκι στο 1333 στα specifics της μητρικής. Δε μου τα είπανε καλα;

Επίσης έκανα ένα εκ βαθέων σκαναρισμα για ιους που διήρκησε πάνω από τρίωρο, και κάποια στιγμη μου έβγαλε ότι κάτι βρήκε που θα το έβλεπα μετά το τέλος της διαδικασίας, αλλά λίγο πριν τελειώσει έπεσε το ρεύμα οπότε θα το ξανακάνω πάλι. Και μετά θα κάνω ξανά επιδιόρθωση.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Ε, και που είναι το πρόβλημα στο να κάνεις overclock?

Δεν είναι όπως το overclock στον επεξεργαστή. Στις μνήμες απλά ρυθμίσεις τις RAM των 1333 ώστε να λειτουργούν στα 1333 και είσαι έτοιμος.

Όλοι οι σύγχρονοι υπολογιστές με μνήμες άνω των 1600MHz με overclocked μνήμες τρέχουν.

Greek Holidays απάντησε πριν 9 έτη

Και πώς γίνεται το εν λόγω overclock; Υπάρχει κανένα άρθρο στα ελληνικά γιατί χάθηκα στο Google;
Επίσης ξέχασα να αναφέρω ότι ο επεξεργαστής είναι Intel Core 2. (Ξέρω ότι δεν θα κάνω overclock στον επεξεργαστή, απλά το αναφέρω).

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Η μέθοδος εξαρτάται από τη μητρική και το συγκεκριμένο BIOS.

Σε γενικές γραμμές, υπάρχει μια ενότητα στο BIOS στην οποία ορίζεται η συχνότητα της RAM και οι χρονισμοί. Συνήθως είναι στο Auto, και μπορείς να αλλάξεις χειροκίνητα τους χρονισμούς για να λειτουργούν στα μέτρα της RAM.

Θα πρέπει να κοιτάξεις στο βιβλίο οδηγιών της μητρικής (που αν δεν το έχεις σαν φυσικό βιβλίο, σχεδόν σίγουρα θα το βρεις στη σελίδα του κατασκευαστή της μητρικής στο Internet).