Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: WindowsΚολλησαν οι ενημερωσεις στα windows 8.1
Δημήτρης Π ρώτησε πριν 7 έτη

Γεια σας!

Εχω το εξης προβλημμα με το λαπτοπ μου : εχουν κολλησει οι ενημερωσεις...δηλαδη οταν μπαινω στο windows update μου βγαζει οτι πρεπει να ελεγξω αν υπαρχουν ενημερωσεις και:

"οι ενημερωσεις εγκατασταθηκαν: ποτε". Μολις παταω "ελεγχος για ενημερωσεις" κανει ελεγχο χωρις να σταματαει ποτε...Πως μπορω να διορθωσω αυτο το προβλημμα?

17 Απαντήσεις

Δημήτρης Π απάντησε πριν 7 έτη

Επισης ξεχασα να αναφερω οτι αυτο το προβλημμα προεκυψε απο τοτε που ειχα κανει αποκατασταση του υπολογιστη (κατάργηση ολων και εγκατασταση των windows απο την αρχη) μεσω των ρυθμισεων των windows.

Deleted User απάντησε πριν 7 έτη

Δε ξέρω αν θα βοηθήσει αυτό(αν είναι windows7).Εχει στα σχόλια (πρώτο-πρώτο) μια απάντηση για 8.1 να δείς.

Αλλιώς,δοκίμασε καναδυό Ενημερώσεις αν ξέρεις ποιές είναι,να τις κατεβάσεις και να τις εγκαταστήσεις χειροκίνητα,μπας και φτιάξει.Σε καμιά περίπτωση όμως μη κλείσεις τον υπολογιστή,γιατί μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα στο Λειτουργικό.

Deleted User απάντησε πριν 7 έτη

Σόρι,δεν είχα προσέξει πως είναι windows 8.1 Αυτό εδώ δες αν έχει αποτέλεσμα https://superuser.com/questions/922261/windows-8-1-stuck-on-checking-for-updates

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα.
Το άφησες αρκετή ώρα; Πολλές φορές μπορεί να πάρει και μια ολόκληρη μέρα για να ξεκολλήσει. Επίσης δοκίμασε αυτό που προτείνει ο Δημήτρης.
Αν και πάλι δεν κατέβουν οι ενημερώσεις, κατέβασε χειροκίνητα και εγκατέστησε τις παρακάτω, με τη σειρά που στα δίνω:
https://support.microsoft.com/en-us/help/3102812/installing-and-searching-for-updates-is-slow-and-high-cpu-usage-occurs-in-windows-8.1-and-windows-server-2012-r2
https://support.microsoft.com/en-us/help/3173424/servicing-stack-update-for-windows-8.1-and-windows-server-2012-r2-july-12,-2016
Restart και ξανατσέκαρε.
Αν και πάλι μετά από αυτά είναι κολλημένο, κατέβασε και αυτό, κλείσε το ίντερνετ σου, εγκατέστησέ το, κάνε reboot, και μετά άνοιξε ξανά το ίντερνετ:
https://support.microsoft.com/en-us/help/3172614/july-2016-update-rollup-for-windows-8.1-and-windows-server-2012-r2

Δημήτρης Π απάντησε πριν 7 έτη

Κατεβασα το πρωτο αρχειο και πατησα διπλο κλικ και ανοιξε ενα παραθυρο που λεει: "Αναζητηση ενημερωσεων σε αυτον τον υπολογιστη".αργει πολυ ομως...τι να κανω??

Δημήτρης Π απάντησε πριν 7 έτη

Τελικά έκανα επανεκκίνηση εκτελεσαξανά το αρχείο και τώρα κάνει μια χαρά εγκατάσταση.

Deleted User απάντησε πριν 7 έτη

Ωραία,μάλλον τα κατάφερες!! Αν θες,έχε υπόψην σου αυτό εδώ για μελλοντικά. https://www.pcsteps.gr/23486-%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%B2%CE%AC%CE%B6%CF%89-%CE%B5%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-windows-7-8-10/ Είναι βεβαίως για μετά από format.

Δημήτρης Π απάντησε πριν 7 έτη

Οκ...δηλαδή τώρα ξεκόλλησε το Windows update?

Deleted User απάντησε πριν 7 έτη

Έτσι νομίζω.Ο ίδιος λες οτι τώρα κάνει μια χαρά εγκατάσταση.Θα δείξει στον επόμενο κύκλο των Ενημερώσεων.Αν χρειαστεί θα ρωτήσεις ξανά(αχρείαστο να'ναι).

Δημήτρης Π απάντησε πριν 7 έτη

Βρηκε οτι εχει 210 ενημερωσεις προς ληψη..πατησα ληψη και νομιζω πως δεν κατεβαινουν γιατι απο κατω γραφει "Ληψη ενημερωσεων (0 KB συνολο, 0% ολοκληρωθηκε)"ενω εχει αρκετη ωρα που πατησα ληψη...τι να κανω??Να περιμενω μηπως κατεβουν ή να κανω κατι αλλο??

Deleted User απάντησε πριν 7 έτη

Αν για απόψε δεν δωθεί απάντηση απ'την Έλενα περίμενε κανα 20λεπτο ακόμα.Είναι αργά,αν θες σταμάτα.Πάτα το κουμπί "διακοπή λήψης"και συνεχίζεις κανονικά αύριο.

Έτσι λέω ΕΓΩ.Δε ξέρω κάτι άλλο να πω με σιγουριά.

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 7 έτη

Προτείνω να το αφήσεις όλο το βράδυ. Αν ούτε αύριο έχει κατέβει κάτι, προχώρα με την εγκατάσταση του επόμενου αρχείου.

Δημήτρης Π απάντησε πριν 7 έτη

Λοιπον...το αφησα αρκετη ωρα αλλα δεν εκανε τιποτα και οταν παω να εγκαταστησω το δευτερο αρχειο η δειχνει πολυ ωρα: "αναζητηση ενημερωσεων σε αυτον τον υπολογιστη" η δειχνει αυτο: "το προγραμμα αντιμετωπισε σφαλμα: 0χ80240009...ομως οταν πηγα να κλεισω το λαπτοπ μου εβγαλε να κανω εγκατασταση ενημερωσεων και επανεκκινηση το εκανα αυτο, και μετα μολις ανοιξε και πηγα να τον ξανακλεισω εβγαλε το ιδιο και το ξαναπατησα...3 φορες μου εβγαλε ενημερωση και επανεκκινιση το εκανα και τωρα βγαζει μονο επανεκκινηση...Οταν μπαινω στο windows update ομως βγαζει οτι εχω 149 ενημεωσεις και να πατησω εγκαταστασηενημερωσεων...τι να κανω?

Δημήτρης Π απάντησε πριν 7 έτη

Τελικά το πρόβλημα λύθηκε...Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο και τη βοήθεια σας!

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 7 έτη

Πες μας και πώς λύθηκε τελικά, σε περίπτωση που κάποιος αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα.

Δημήτρης Π απάντησε πριν 7 έτη

Απλός έκανα εγκατάσταση του πρώτου αρχείου έκανα restart Μετά μπήκα στο Windows update βρήκε Τις ενημερώσεις και το άφησα πολύ ώρα τις έκανε εγκατάσταση και αυτό ήταν.