Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚοστολόγηση μεταχειρισμένου σταθερού υπολογιστή
pgk mode ρώτησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα στην παρέα!
Έχω έναν σταθερό υπολογιστή από το 2005 και θέλω να το πουλήσω σε κάποιο κατάστημα Η/Υ με την προϋπόθεση να αγοράσω με την διαφορά χρημάτων, έναν καινούριο σταθερό. Παρακάτω σας παραθέτω τα χαρακτηριστικά:

  1. Θήκη/κουτί - QuestXpand
  2. Intel Pentium 4 με τεχνολογία Hyper Threading στα 3.2GHz / 800FSB / 1MB Cache
  3. Μνήμη RAM, DDR 512MB, PC3200U Elixir - (αν και τώρα την έχω αλλάξει -αλλά την έχω κρατήσει- και πλέον χρησιμοποιώ RAM Mushkin 2GB (2x1GB) PC-3200, 400MHz Dual Channel)
  4. VGA ATI Radeon 9250 128MB DVI-Vo (Sapphire)
  5. Mainboard - ASRock P4i65G
  6. HDD 80GB / 7200rpms (o δίσκος ωστόσο από ότι φαίνεται με την εκτίμηση του Hard Disk Sentinel το Helth είναι στο 0% ενώ το Performance στο 100%, παρόλα αυτά εγώ συνεχίζω να το χρησιμοποιώ κανονικά εδώ και λίγα χρόνια).
  7. Modem internal 56K/V.92

Plus δώρο: ένα πληκτρολόγιο και ένα ποντίκι
Επιπρόσθετες πληροφορίες: Έχουν γίνει κάποιες μικρές αλλαγές στο κουμπάκι power, δηλαδή έχει τοποθετηθεί σε άλλη μεριά απο εκεί που ήταν αρχικά με αποτέλεσμα να υπάρχει μία μικρή τρυπούλα. Επιπλέον το DVD RW (LG) δεν λειτουργεί πάντα σωστά ενώ τις περισσότερες φορές δεν λειτουργεί καθόλου.
Το Λειτουργικό Σύστημα είναι Windows XP Home, 32Bit, Ελληνικά. Δεν ξέρω ακόμα αν θα το πουλήσω και αυτό μαζί, δεν ξέρω αν συμφέρει καθώς τα καινούρια Windows 7 ή 10 που θα προτιμούσα θα είναι πάνω από 100 ή/και 200. Επίσης σκεφτόμουν αν αγοράσω καινούριο υπολογιστή να είναι χωρίς κάποιο λειτουργικό γιατί το κόστος θα φτάνει μέχρι και τα 200+ ευρώ, οπότε θεωρώ θα ήταν καλύτερα να τα επενδύσω σε έναν πιο ισχυρό υπολογιστή και να εγκαταστήσω Linux.
Το λίγο ψάξιμο που έχω κάνει, αν ήταν εφικτό και έχει ο καταστηματάρχης την δυνατότητα να μου φέρει αυτόν τον υπολογιστή
https://www.exclusivestores.gr/dell/dell_product_details.asp?productid=209-73-DEPSV3268Cή αυτόν
ή αυτόν
http://www.e-lenovo.gr/pc-thinkcentre/pc-lenovo-v520-sff-i5-7g-quad-8gb-ssd256gb-w10pro-5y-onsite.html
τότε με βάση τους υπολογισμούς μου, αν το κόστος του μεταχειρισμένου υπολογιστή φτάσει τα 300 ευρώ (χωρίς τα Windows XP) και αφεραίσω από τους καινούριους υπολογιστές τα Windows 10 Pro, δηλαδή -259ευρώ συν -300ευρώ, τότε η διαφορά που θα δώσω θα είναι στα 220 και 210 ευρώ αντίστοιχα. Οπότε πιστεύω πως αν γίνεται κάτι τέτοιο, θα είναι μία πάρα πολύ καλή επένδυση.
Ποια είναι η δική σας άποψη και με πόσα χρήματα πιστεύετε ότι μπορώ χρεώσω αυτόν τον υπολογιστή;
Ευχαριστώ πολύ εκ των προταίρων!

4 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Φίλε μου, κατά την κρίση μας, ο υπολογιστής σου δεν αξίζει απολύτως τίποτα. Ειλικρινά δεν βλέπουμε κανένα κατάστημα να ενδιαφέρεται για αυτόν, και ακόμα και σε ιδιώτη θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να τον πουλήσεις.

pgk mode απάντησε πριν 6 έτη

Φοβόμουν πως αυτή θα ήταν η απάντηση σας. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Καλές γιορτές!

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλές γιορτές και σε εσένα.

stelios goyrgareas απάντησε πριν 6 έτη

[Μόνο οι συντελεστές του PCsteps απαντούν σε ερωτήσεις για αγορές]