Dimitris Katsaros ρώτησε πριν 5 έτη

Χαίρεται,
θα ήθελα να μου προτείνετε ένα midi tower pc case desktop της τάξης περίπου των 150€, με κύριο κριτήριο την απόδοση (air-flow, cable management, etc) και δευτερεύων την εμφάνιση (glass, RGB,...). Αν η απάντηση δεν πληροί το δεύτερο κριτήριο, it's OK!

5 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 5 έτη

Γεια σου Δημήτρη. Η σειρά Mastercase έχει βγει πολύ καλή.

Dimitris Katsaros απάντησε πριν 5 έτη

Γεια σου Άγγελε,
σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου. Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι το κουτί (ίσως και το τροφοδοτικό) είναι ουσιαστικά επένδυση για ένα σταθερό Η/Υ. Απορώ βεβαία πως δεν με παρέπεμψες στην επιλογή του Fractal Design Define R6, το οποίο μάλιστα προτείνετε και στον οδηγό αγοράς, καθώς φαίνεται αρκετά τίμια επιλογή σύμφωνα με το κριτήριο της απόδοσης.
Ποια είναι η γνώμη σου? 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Και τα δύο κουτιά είναι εξίσου καλά. Γι αυτόν τον λόγο τα προτείνουμε κιόλας. Απλά η επιλογή κουτιού, αφορά κατά μεγάλο ποσοστό το γούστο του καθενός.

Dimitris Katsaros απάντησε πριν 5 έτη

Βέβαια πέρα από "το γούστο του καθενός", δηλαδή το υποκειμενικό κριτήριο, όσον αφορά την επιλογή κουτιού, υπάρχει και το αντικειμενικό. Είμαι βέβαιος ότι θα συμφωνήσετε μαζί μου, πως η απόδοση ενός κουτιού (σχήμα, μέγεθος, ροή αέρα, απαγωγή θερμότητας, υλικά κατασκευής, πρόσβαση στο περιεχόμενο, εύκολος καθαρισμός, θύρες επικοινωνίας κλπ) ανήκουν στη δεύτερη προαναφερθείσα κατηγορία. 
Εν κατακλείδι, θα ήθελα κάποτε να διαβάσω στο Pc Steps έναν πιο εμπλουτισμένο οδηγό αγοράς για κουτί Η/Υ με αντικειμενικά κριτήρια, μιας και ο υπάρχων έχει αρκετό χρονικό διάστημα να ανανεωθεί και το κουτί αποτελεί επένδυση. 
Keep the hard work going on!

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Σε αντίθεση με άλλα εξαρτήματα υπολογιστή, τα κουτιά δεν είναι εύκολο να συγκριθούν χωρίς δοκιμή.
Δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε το airflow ή την απαγωγή θερμότητας του κουτιού πριν το πιάσουμε στα χέρια μας. Δεν είναι μετρήσιμα χαρακτηριστικά.
Τέτοιες πληροφορίες μπορείς να πάρεις μόνο από τα reviews του αντίστοιχου κουτιού. 
Όσο αφορά τα υλικά κατασκευής, αν επιλέξεις αξιόπιστους κατασκευαστές (πχ CoolerMaster), δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. 
Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς εννοείς στο κομμάτι με τον καθαρισμό. Όλα τα κουτιά μπορούν να καθαριστούν εύκολα με ένα blower. Κουτιά με φίλτρα, θα σε γλιτώσουν από αρκετή σκόνη.
Οι θύρες επικοινωνίας είναι επίσης υποκειμενικό κριτήριο και εξαρτάται από τις απαιτήσεις κάθε χρήστη.
Για παράδειγμα, κάποιος μπορεί να χρειάζεται ενσωματωμένο sd reader και λιγότερες USB, ενώ ένας άλλος περισσότερες θύρες USB και όχι sd reader. Θα πρέπει να ξέρουμε τις ανάγκες του καθενός. 
Αν βρεθεί στα χέρια μας κάποιο κουτί, φυσικά και θα κάνουμε review. Αλλά δεν μπορούμε να συγκρίνουμε σωστά και αντικειμενικά κουτιά που δεν δοκιμάσαμε προσωπικά.
Στον οδηγό αγοράς υπολογιστή προτείνουμε κουτιά για τα οποία έχουμε ακούσει καλές κριτικές και γενικά θεωρούνται αξιόπιστα.