George Kourasis ρώτησε πριν 9 έτη

Καλημέρα σας, έχω την ψύκτρα Coolermaster 212 Hyper EVO (μεγάλη σε διαστάσεις) και την έχω τοποθετήσει ισα - ισα στο κουτί RAIJINTEK ARCADIA MIDI TOWER. Το αποτέλεσμα είναι να μην υπάρχει σωστή ροή αέρα μέσα στο κουτί. Επιθυμώ να αλλάξω κουτί και να πάρω κάποιο το οποίο να χωράει με άνεση την ψύκτρα και να έχει καλή ροή αέρα στο εσωτερικό! τώρα για εύρος τιμών διαθέτω απο 50-80 € περίπου!
 

3 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Από τη στιγμή που η ψύκτρα δημιουργεί ροή αέρα, σε καμία περίπτωση δεν χαλάει τη ροή αέρα μέσα στο κουτί.

Αν πάντως θέλεις να αλλάξεις ούτως ή άλλως κουτί, αυτό είναι καλή επιλογή.

George Kourasis απάντησε πριν 9 έτη

Για να είμαι ειλικρινής, θα ήθελα να γλυτώσω τα χρήματα του κουτιού και να αλλάξω αργότερα το τροφοδοτικό για να έχω περιθώρια στην τροφοδοσία. Σε ότι αφορά το κουτί που έχω έχει την διάταξη Ψύξη κουτιού και διαθέτω την ψύκτρα cpu σε κατακόρυφη διάταξη και μόνο έναν ανεμιστήρα 12 cm πίσω. Δέν μπορώ να τοποθετήσω ανεμιστήρες στο επάνω τμήμα του κουτιού καθώς βρίσκουν στις υποδοχές της RAM ή στην μητρική. Τι μπορώ να κάνω επιπλέον για να βελτιώσω την ροή αέρα εντός του κουτιού; Να τοποθετήσω απλά έναν ανεμιστήρα 12 cm κάτω μπροστά στο κουτί;

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Ο ανεμιστήρας κάτω μπροστά είναι σίγουρα μια καλή προσθήκη, οι πάνω ανεμιστήρες είναι γενικά περιττοί.

Πάντως, αν έχεις προβλήματα με τη θερμοκρασία του επεξεργαστή, το πιθανότερο είναι πως δεν έχει μπει σωστά η θερμική πάστα, και όχι η γενικότερη ροή αέρα του κουτιού.