Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚόλλημα σε Sony Xperia J
Γιώργος Καραγιάννης ρώτησε πριν 10 έτη

Το Xperia J ενός φίλου μου, έχει αρχίσει και κολλάει.
Τι προτείνετε να κάνω;

Να αναφέρω ότι η μνήμη είναι γεμάτη (έχει φτάσει στο κόκκινο).
Πρότεινα αλλαγή ROM, ίσως μια πιο ελαφριά.

Αν δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο, ποια ROM προτείνετε;
Το μοντέλο είναι ST26i και τώρα έχει την έκδοση 4.0.4.

5 Απαντήσεις

gewrgios pappas απάντησε πριν 10 έτη

με 512 ram ,αναμενόμενα τα κολληματα..το κινητο φοράει stock rom ?εχει ρουταριστει? ..εγω δε γνωρίζω συγκεκριμένες για αυτο το κινητο να σου προτείνω ,ωστόσο προσωρινα βάρα ενα factory reset να ξεσκαρταρει λιγο το κινητο και κάτσε ψαξε με την ησυχια σου custom rom θα βρεις μπολικες(απο οτι διαβάζω πολλοι βάζουν την AVD )..μονο έτσι θα γλιτώσεις άσκοπη κατανάλωση μνήμης..αυτη ειναι η γνώμη μ

Γιώργος Καραγιάννης απάντησε πριν 10 έτη

Όχι δεν έχει rootαριστεί.
Stock ROM είναι η "μανίσια"; Αν ναι, ναι αυτή έχει.

Του έκανα ένα factory reset, αλλά μετά κατέβασε μερικά παιχνίδια και την επόμενη μέρα, ξανακολλούσε. Τώρα, από τα παιχνίδια είναι; Δεν ξέρω, μπορεί.

Αυτό κάνει : http://forum.xda-developers.com/xperia-j-e/development/st26i-dark-moon-avd-rom-4-1-2-v1-6-t2309415

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Όντως πλέον τα 512 MB είναι λίγα για κινητό.

Εφόσον μετά τα παιχνίδια αρχίζει και κολλάει, είναι προφανές πως δεν σηκώνει τα συγκεκριμένα παιχνίδια. Θα μπορούσατε να κάνετε άλλη μια δοκιμή, να κάνετε factory reset και να το αφήσετε μερικές ημέρες χωρίς τα παιχνίδια, να δείτε αν όντως φταίει.

Ίσως όντως μια custom rom να ελαφρύνει την κατάσταση. Αυτή που γράφεις φαίνεται να είναι συμβατή. Δεν χάνεις τίποτα να τη δοκιμάσεις.

Γιώργος Καραγιάννης απάντησε πριν 10 έτη

Παίζει να φταίει και η μνήμη, επειδή είναι γεμάτη;
Γιατί δεν έχει κάρτα μνήμης, αποθηκεύονται όλα(τραγούδια,video, εικόνες) στη μνήμη του κινητού και έχει φτάσει στο κόκκινο;
Θα βοηθούσε καθόλου μια κάρτα μνήμης;

gewrgios pappas απάντησε πριν 10 έτη

Αλλο ram και αλλο αποθηκευτικος χωρος ..αμα οντως εχει ελειψη χωρου θα βοηθησει μια sd card,ωστοσο αυτο δε θα λυσει το προβλημα με τη ram..τα καινουργια παιχνιδια καταναλωνουν αρκετους πορους ως εκ τουτου πρεπει να εχεις αρκετη διαυεσιμη ραμ...πριν βαλεις τηβκαινουργια ρομ ! κανε buck up οπωςδηποτε μη γινει καμια μα...κια και μεινεις χωρις ρομ . (προτεινω με το nandroid backup)