Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΔιάφοραΚόλλημα υπολογιστή όταν ανοίγω το Minecraft
Nikos Sen ρώτησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα σας.
Έχω ένα πρόβλημα στον υπολογιστή μου απο τότε που τον πήρα.
Το πρόβλημα είναι το εξής...
Κάθε φορά που παίζω Minecraft με ένα κανονικό multitasking (ανοιχτό chrome με λίγες σελίδες, discord, windows explorer, messenger) ή κάτι τέτοιο, απλά στην αρχή της εκκίνησης  του Minecraft η στην πορεία σταματάνε να με ακούνε στο discord ενώ εγώ τους ακούω μία χαρά!
Όταν κατεβάζω κάτω το minecraft στην γραμμή εργασιών και βγαίνω στον desktop απλά μπορώ μόνο το ποντίκι μου να κουνάω και να μην μπορώ να πατήσω τίποτα! Τα rgb στο πληκτρολόγιο και στο κουτί έχουν κολλήσει. Αλλά το Minecraft τρέχει μια χαρά με 150fps. Μετά καταλαβαίνω ότι δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο και απλά πατάω το κουμπί της επανεκκίνησης απο το κουτί γιατί ούτε την έναρξη μπορώ να πατήσω για να κάνω restart απο εκεί. 
Μια άλλη φορά που μου είχε συμβεί το ίδιο ακριβώς πρόλαβα να δω το task manager (γιατί το είχα ανοιχτό απο πρίν) και έλεγε ότι η gpu ήταν 100%. Πάλι δεν μπορούσα να πατήσω τίποτα, μόνο το task manager μπόρεσα να κατεβάσω αλλά μετά δεν μπορούσα να τον ξανανεβάσω. Δηλαδή πατούσα τα προγράμματα που είχα ανοιχτά στην γραμμή εργασιών αλλά καμία αντίδραση. Ήμουν εγκλωβισμένος στο desktop και δεν μπορούσα να πατήσω τίποτα παραμόνο του κουμπί απο τον πύργο για το restar. 
Το πρόβλημα έφτιαχνε όταν είχα ελάχιστα πράγματα ανοιχτά όπως το discord το chrome και φυσικά το minecraft. 
Άλλες φορές που έκανα "βαρύ" multitasking χωρίς το minecraft ανοιχτό, το pc έτρεχε όπως πρέπει.
Και όταν λέω βαρύ εννοώ ότι είχα ανοιχτό davinci resolve, chrome( με αρκετές καρτέλες) , messenger, windows explorer, discord, viber κ.α 
Σε αυτό που θέλω να καταλήξω είναι ότι όσες φορές μου έχει κολλήσει το pc ήταν επειδή άνοιξα ή έκλεισα το minecraft (η και στην μέση του παιχνιδιού γινόταν το πάγωμα του υπολογιστή). Να ξανα πω ότι το minecraft έτρεχε κανονικότατα σε αυτήν την περίπτωση δηλαδή μπορούσα να παίζω κανονικά με πάνω κάτω 150fps.
Δεν έχω την παραμικρή ιδέα για το τι μπορεί να φταίει. 
Θα σας γράψω και τα βασικά συστήματα του υπολογιστή μήπως είναι πρόβλημα συμβατότητας στο wardware.
 Κάρτα γραφικών: Gigabyte gegorce gtx 1660ti 
 Επεξεργαστής: Ryzen 7 3700X
 Μητρική: Asus Rog Strik B450 f-gaming 
 Ram: HyperX 16 gb 3200Mhz (kit of 2) 

1 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα Νίκο

Για αρχή, δοκίμασε να εγκαταστήσεις από την αρχή τους drivers γραφικών για να βεβαιωθείς πως δεν προκαλούν αυτοί το πρόβλημα.