Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: WindowsΚόλλησα ιο….βοήθεια!!!
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ρώτησε πριν 4 έτη

κόλλησα ιο και τον καθάρισα αλλά μου έκανε το εξής...άλλαξε τις καταλήξεις των επεκτάσεων στα αρχεία Pdf...px ap;o 123.pdf το έκανε 123.pdf.pnnf
εγώ διόρθωσα χειροκίνητα κάποια αλλά δεν ανοίγουν και λέει ότι είναι κατεστραμένα....υπάρχει λύση για να μη χάσω τα αρχεία? επίσης έκανε το ίδιο και σε εκτελέσιμα αρχεία με κατάληξη πχ.exe .....σε αυτή την περίπτωση αν πάω στο φάκελο εγκατάστασης θα βρω το εκτελέσιμο αρχείο στη σωστή του μορφή?

6 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα Κωνσταντίνε

Κόλλησες κάποιο ransomware, το οποίο έχει κρυπτογραφήσει τα αρχεία σου. Δυστυχώς, δεν βλέπω να υπάρχει κάποιο εργαλείο αποκρυπτογράφησης για το συγκεκριμένο ransomware.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ απάντησε πριν 4 έτη

λάθος κατάληξη έγραψα....".npph" είναι....ο ιός τώρα έχει φύγει? το λέω γιατί οι καταλήξεις ".npph" στο όνομα του αρχείου έχουν μείνει

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ απάντησε πριν 4 έτη

βρήκα πληροφορίες....δυστυχώς απ' ότι φαίνεται έχω κολλήσει την Online έκδοση του ιού...αν ήταν η offline θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω το προγραμμα decryptor της emsisoft αλλά τώρα θα πρέπει να περιμένω μέχρι να πάρουν με κάποιο τρόπο το "κλειδί" από αυτούς που δημιούργησαν τον ιο....κρατάω δηλαδή ένα backup των αρχείων και βλέπουμε.....

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Για να φύγει το μολυσμένο λογισμικό, κάνε σάρωση με έναν antivirus. Ωστόσο, τα αρχεία σου θα παραμείνουν κρυπτογραφημένα. Για μερικά ransomware έχουν κυκλοφορήσει εργαλεία αποκρυπογράφησης, αλλά για το συγκεκριμένο δεν βλέπω να υπάρχει κάποιο. 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ απάντησε πριν 4 έτη

αυτός ο ιός επηρεάζει και αρχεία του συστήματος ή μόνο φωτογραφίες κτλ ? υπάρχει δηλαδή περίπτωση στο μέλλον να εμφανίσει πρόβλημα το desktop  από αυτόν τον ιό λόγω της κρυπτογράφησης που κάνει?

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Θεωρητικά μπορούν να προκαλέσουν πρόβλημα σε όλα τα αρχεία. Ωστόσο, συνήθως στοχεύουν στα προσωπικά αρχεία που είναι και πολύτιμα. Τα αρχεία συστήματα μπορείς να τα διορθώεις απλά με μια επιδιόρθωση, οπότε δεν αξίζει τον κόπο για τους προγραμματιστές των ransomware.