Romanos Sakiotis ρώτησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα Άγγελε.
 Θέλω να πάρω έναν υπολογιστή,ο οποίος να είναι γύρω στα 700-800€ μαζί με όλα τα περιφερειακά και σκληρό δίσκο. Το πρόβλημα μου είναι πως μένω εξωτερικό και πως θα χρειαστεί να μεταφέρω τον υπολογιστή στο μέλλον πράγμα που απ' όσο έχω καταλάβει είναι δύσκολο. Γι' αυτό άρχισα να σκέφτομαι ότι η λύση μπορεί να είναι ένα λάπτοπ στην ίδια περίπου τιμή. Αυτό που δεν ξέρω είναι τι θα πρέπει να πάρω. Υπολογιστή ή λάπτοπ;  Και τα δύο τα θέλω για παixνίδια (στύλ minecraft, lol και άντε κανα call of duty), για internet και ίσως για κάποιο πρόγραμμα video editing η photoshop. Να ξεκαθαρίσω πως ξέρω ελάχιστα πράγματα για υπολογιστές, αλλά νομίζω πως για την χρήση που θέλω το desktop είναι καλύτερο από λάπτοπ. Η ερωτήσεις μου είναι οι εξής:
1) Υπάρχει κάποιος τρόπος να μεταφέρω desktop με αεροπλάνο ή ίσως με μεταφορική?
2)Λάπτοπ ή υπολογιστής?
3)Κάποια πρόταση για λάπτοπ στα 700-800€ ή άν υπάρχει η δυνατότητα να χτίσεις κάποιο λάπτοπ..
Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου και συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις!

1 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα Ρωμανέ,

Η αλήθεια είναι πως στα 700-800 ευρώ δεν θα βρεις ιδιαίτερα αξιοπρεπές laptop. Σε αυτή την κατηγορία ο επεξεργαστής είναι σχετικά αδύναμος για το Minecraft και εργασίες όπως το video editing και το photoshop, και η κάρτα γραφικών μετά βίας θα σηκώσει Call of duty.

Επίσης δεν υπάρχει δυνατότητα να χτίσεις laptop, ειδικά σε αυτή την κατηγορία τιμής.

Παράλληλα, όμως, η μεταφορική μπορεί εύκολα να σου κοστίσει πάνω από 300 ευρώ, και ο υπολογιστής σε αεροπλάνο δεν μπαίνει, εκτός ίσως αν αγοράσεις εισητήριο και τον έχεις μαζί σου στην καμπίνα, όπως κάνουν συχνά ταξιδιώτες για μεγάλα μουσικά όργανα (κιθάρα, τσέλο κλπ).

Οπότε σε βάθος χρόνου συμφέρει πιο πολύ το laptop. Καλό θα ήταν όμως αν μπορούσες να ανεβάσεις το budget σου γύρω στα 1000-1100 ευρώ, για να πάρεις κάτι πιο αξιοπρεπές, με τετραπήρυνο επεξεργαστή και καλή κάρτα γραφικών.