Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Αγορά ΥπολογιστήΛάπτοπ με εύκολα αποσπώμενη μπαταρία;
Kostas Hcr ρώτησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα στην ομάδα του pcsteps και συγχαρητήρια για την ιστοσελίδα και το ποιοτικό της περιεχόμενο.
Ενδιαφέρομαι για Λάπτοπ με i5/Ryzen5, 8 GB Ram και SSD σε συνδυασμό με μια έυκολα αποσπώμενη μπαταρία όπως αυτή: http://www.insidemylaptop.com/images/HP-Pavilion-g6/pavilion-g6-disassembly-02.jpg και άνω όριο τα 650€.
Καταλαβαίνω πως είναι δύσκολο να βρεθεί αφαιρούμενη μπαταρία σε σύγχρονο λάπτοπ, οπότε δε με πειράζουν προτάσεις μερικές γενιές πίσω.
Ευχαριστώ για το χρόνο σας,
Κώστας

3 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα Κώστα, υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος που θες ένα τέτοιο laptop?

Kostas Hcr απάντησε πριν 5 έτη

Γεια σου Γιώργο,
Ο λόγος είναι πως τον περισσότερο χρόνο θα χρησιμοποιηθεί σαν σταθερός συνδεδεμένος σε πρίζα, οπότε για να μην κάνει αχρείαστους κύκλους η μπαταρία αλλά και να μην είναι συνεχώς με πλήρη φορτιση, θέλω να βγαίνει εύκολα και γρήγορα. Παράλληλα όμως χρειάζομαι και τη φορητότητα γι' αυτό και δεν πηγαίνω σε desktop.
Αν υπάρχει πρόταση με εσωτερική μπαταρία, αλλά με λογισμικό από την κατασκευάστρια εταιρεία ώστε να ρυθμίζει τη στάθμη της μπαταρίας μεταξύ κάποιων ορίων και να μην φορτίζει συνεχώς όσο είναι στην πρίζα, είναι καλοδεχούμενη.
Ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα Κώστα, σε γενικές γραμμές δεν είναι και ότι καλύτερο να αφαιρούμε την μπαταρία του laptop μας.. 
Αυτό το laptop είναι μία πολύ καλή επιλογή στα χρήματα που κινείσαι..βέβαια δεν μπορώ να σου επιβεβαιώσω ότι μπορείς να διακόψεις την φόρτιση της μπαταρίας, αν και πλέον στα περισσότερα σύγχρονα laptop κάτι τέτοιο γίνεται αυτόματα για την προστασία της μπαταρίας.. Από προσωπική εμπειρία, κάποια dell σου δίνουν τη δυνατότητα να διακόψεις πλήρως τη φόρτιση της..