Nikolaos Iak ρώτησε πριν 4 έτη

Χαίρετε. Έχω ένα λάπτοπ HP 15-da0073ms από τον Ιούλιο του 2019, με Windows 10 (κάνω αναβαθμίσεις, όποτε μου εμφανίζονται στις ειδοποιήσεις). Τις τελευταίες 2 μέρες, όταν η μπαταρία φτάσει στο όριο που έχω ορίσει για εξοικονόμηση ενέργειας (30%), αντί να χαμηλώσει η φωτεινότητα της οθόνης, το λάπτοπ σβήνει εντελώς (σαν να βγάζεις PC από την πρίζα) και δεν ανοίγει αν δεν το συνδέσω με το ρεύμα. Το ακόμα πιο περίεργο είναι ότι δεν το κάνει κάθε φορά που φτάνει στο 30%, αλλά περίπου λίγο παραπάνω από τις μισές. Δεν έχω πειράξει καμιά ρύθμιση στον πίνακα ελέγχου και φοβάμαι καμιά μέρα αν από κάποιο απότομο κλείσιμο χάσω κάτι σημαντικό ή αν -ακόμα χειρότερα- ο υπολογιστής δεν ξανανοίξει ποτέ. Πάσα βοήθεια δεκτή :)

5 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα Νικόλα, πιστεύω ότι η μπαταρία σου έχει χαλάσει και μετά από ένα σημείο απλά σβήνει...όταν σου σβήσει και το ανοίξεις πόσο % μπαταρία σου δείχνει?

Nikolaos Iak απάντησε πριν 4 έτη

Δείχνει όσο είχε, δηλαδή ~30%.
Αν συνεχίσει να το κάνει συχνά-πυκνά, μπορεί ως ύστατη λύση να χαμηλώσω το όριο εξοικονόμησης ενέργειας, μήπως τελικά υπάρχει κάποιο κόλλημα και το μεταθέσω με αυτόν τον τρόπο. 

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 4 έτη

Ρίξε το όριο πολύ χαμηλά και μία μέρα δοκίμασε να δεις μέχρι πόσο αντέχει η μπαταρία σου...εάν δεν αντέχει αρκετά και έχεις ακόμα εγγύηση επικοινώνησε με το κατάστημα αγοράς...

Nikolaos Iak απάντησε πριν 4 έτη

Το έριξα στο 5% (το πιο χαμηλό που επέτρεπε) αλλά το λάπτοπ το χαβά του. Πάλι μόλις φτάσει στο 30% η μπαταρία, σβήνει απότομα. 

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 4 έτη

Άρα το πιο πιθανό είναι να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την μπαταρία του...