Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΛευκή οθόνη σε laptop
sakis big ρώτησε πριν 9 έτη

Γεια σου Άγγελε, έχω ένα λάπτοπ Acer Aspire 4 χρόνων το οποίο είχε πρόβλημα υπερθέρμανσης και που και που έκλεινε, κυρίως όταν κατέβαζε μεγάλες ενημερώσεις των windows. Πριν μερικές μέρες η οθόνη έγινε λευκή με παράλληλες γραμμές που όταν κοιτούσες από ψηλά μπορούσες να διακρίνεις με δυσκολία την εικόνα, τον απενεργοποίησα και όταν τον άνοιξα η οθόνη ήταν πάλι λευκή αλλά μετά από δύο λεπτά επανήλθε ενώ τα windows είχαν φορτώσει κανονικά (τα είχα δει που φόρτωναν από ψηλά). Μετά από δύο μέρες και αφού σέρφαρα κανά δύωρο έγινε πάλι λευκή (τελείως λευκή χωρίς γραμμές και χωρίς να μπορώ να διακρίνω την εικόνα) η οθόνη και δεν επανήλθε με τον προηγούμενο τρόπο. Την άλλη μέρα που τον άνοιξα εμφανίστηκε κανονικά η εικόνα φόρτωσαν τα windows αλλά μετά από δύο-τρία λεπτά και χωρίς να αγγίξω το λαπτοπ καθόλου έγινε πάλι εντελώς λευκή και δεν επανήλθε. Έχεις καμιά ιδέα τι μπορεί να έπαθε? Ευχαριστώ

1 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα Σάκη,

Το πιθανότερο είναι πως η ίδια η οθόνη έχει πρόβλημα, παρά η κάρτα γραφικών.

Αν μπορείς να δοκιμάσεις μια δεύτερη, εξωτερική οθόνη, από την αντίστοιχη έξοδο του υπολογιστή (VGA ή HDMI, ό,τι έχει) θα επιβεβαιώσεις αν φταίει η οθόνη ή η κάρτα γραφικών.

Αν όντως φταίει η οθόνη, θα πρέπει να το πας σε μάστορα. Ίσως να επισκευάζεται, αλλά το πιθανότερο είναι πως θα στην αλλάξει.

Αν φταίει η κάρτα γραφικών, μάλλον πας για νέο laptop, δεν συμφέρει να φτιαχτεί το παλιό.