Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: WindowsΛηψη email σε διαφορετικούς δίσκους
stratos goumas ρώτησε πριν 4 έτη

Καλημέρα στην κοινότητα.
Έχω ενα Η/Υ με δυο λειτουργικά συστήματα (WIN10 & WIN7), δύο διαφορετικά outlook (WIN10- OUTLOOK 2016 & WIN7-OUTLOOK 2010) σε δυο διαφορετικούς σκληρούς δίσκους στον ιδιο Η/Υ.
Τα WIN7-OUTLOOK 2010 είναι το παλαιότερο λειτουργικο και έχω συνδέσει έναν λογαριασμό email (OTE- POP Account) και λαμβάνω εκεί τα email.
Η ερώτηση είναι η εξής. Πως μπορώ να συνδέσω το OUTLOOK 2016 (WIN10) με το λογαριασμό του ΟΤΕ ώστε τα email να είναι τα ίδια και στα δυο λειτουργικά?
Μια ιδέα που έχω είναι στο OUTLOOK 2016 να ορίσω τον ίδιο φάκελο (Personal email Folder), με αυτο στο OUTLOOK 2010 και έπειτα να συνδέσω το email του ΟΤΕ όπως στο OUTLOOK 2010 (POP account). Θα λειτουργήσει ή θα υπάρξει πρόβλημα?
Ευχαριστώ

2 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα Φίλε μου, γιατί έχεις ρυθμίσει το mail σου σαν pop και όχι imap έτσι ώστε να συγχρονίζονται τα email σου και στις δύο εφαρμογές? 

stratos goumas απάντησε πριν 4 έτη

Δοκίμασα με IMAP και έκανα κάποιους πειραματισμούς, αλλά έχω κάποες απορίες.
Στο OUTLOOK 2010, έχω παράλληλα POP & IMAP (για το ίδο email). Στο OUTLOOK 2016 έχω μόνο IMAP.
Τα δυο συστήματα συγχονίζονται επιτυχώς και παράλληλα έχω και την αλληλογραφία αποθηκευμένη στο δισκο. Αυτό που παρατήρησα και δεν ξέρω αν μπορει να γίνει κάποια αλλαγή είναι ο συγχρονισμός με το webmail OTE.

  1. Οποιδήποτε αλλαγή κάνω στους λογαριασμούς IMAP ή στο webmail OTE, επηρεάζονται όλα ταυτόχρονα. Έχω όμως κάποιους υποφακέλους μηνυμάτων στο PC οι οποίοι δεν θέλω να συγχρονίζονται αυτόματα. Υπάρχει δυνατότητα μη αυτόματου συγχρονισμού γι΄αυτους του φακέλους?
  2. To webmail OTE έχει περιορισμένη αποθήκευση με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να γεμίσει ο χώρος του. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση? Τα μηνύματα τα έχω και στο POP λογαριασμό, αλλά οι IMAP πρέπει να συγχρονίζονται και μπορεί να μην υπάρχει χώρος.
  3. Τέλος, για κάποιο λόγο, όταν έκανα τον IMAP λογαριασμό, ξαφνικά εμφανίστηκαν ΟΛΑ τα μηνύματα του ταχυδρομείου στο Inbox (και αυτά που είχα διαγραψει απο το webmail και τον POP λογαριασμό), παρόλο που στο webmail εμφανιζόντουσαν μόνο 10 μηνύματα καθώς τα υπόλοιπα είχαν κατέβει στον POP λογαριασμό. Είναι λογικό να συμβεί αυτό?

Υποθέτω πως η καλύτερη λύση είναι κάποιο προγραμμα mail server για αυτά τα θέματα, αλλά προς το παρόν δοκιμάζω μόνο με τις δυνατότητες του OUTLOOK